Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



TVOŘTE S NÁMI KVALITNÍ OBSAH: VÝSLEDKY ANKETY NA MAGAZÍNU



Od března letošního roku zjišťoval Magazín Healthcomm, člen rodiny odborných edukačních projektů Health communication, mezi lékárníky a farmaceutickými asistenty důležité informace, které ho posunou k atraktivnímu a vyhledávanému obsahu.

Průzkum formou ankety běžel nejen na samotném Magazínu, ale své názory jeho prostřednictvím mohli také vyjádřit účastníci letošních on-line kongresů, které pořádala sekce Healthcomm Professional.

Cílem bylo zjistit, jaké rubriky a témata čtenáře Magazínu nejvíce zajímají a co by si přáli v budoucnu v jeho obsahu najít. Zjištění z bezmála 200 preferencí z průzkumu pomohou redakci lépe sladit ediční plán časopisu s potřebami a zájmy cílové skupiny - lékárníků a farmaceutických asistentů.

Jaká témata by si čtenáři rádi přečetli v Magazínu?

V anketě mohli respondenti napsat, jakou problematiku by si chtěli osvěžit, popřípadě o ní načerpat nové informace prostřednictvím článku na Magazínu. Kde jim chybí informace?

Stejně jako v průběžných vyhodnoceních ankety (po 60 a 110 vyplněných) by čtenáři uvítali více článků o lékových interakcích. Častým poptávaným tématem byly také novinky z lékárenského sortimentu a obecně nové trendy léčby a výzkumy s kandidátními látkami na léky. V pořadí zájmu se pak objevila témata jako alergie, intolerance, kanabinoidy v léčbě, podpora funkce jater nebo tradiční téma, které lékárníky zajímá zejména v praxi, a to je výdej doplňků stravy a léků skupině těhotných a kojících klientek lékárny.

Poptávka po novinkách kopíruje také výsledek zájmu o jednotlivé formy sdělení na Magazínu, kde Novinky ze sortimentu patří mezi stálé rubriky. Nejčastěji respondenti uvedli, že je zajímají odborné články (téměř 65 % čtenářů), dále právě na obsahu vyhledávají rubriku Novinky ze sortimentu nebo Sezonní produktové tipy. Tradičně Magazín boduje u čtenářů se svými soutěžemi, zejména s šesti 3D soutěžemi, které vždy v ročníku proběhnou. Aktuálně "běží" 3D soutěž KDE SE VZALY ŠKOLNÍ TAŠKY? Počty otevření 3D soutěží se drží každoročně na předních příčkách zájmu o jednotlivé nasazené příspěvky na Magazínu. Vstupuje do nich v průměru přes 800 až 900 čtenářů - zaměstnanců českých lékáren.

Magazín čte pravidelně 32 % respondentů a 56, 7 % ho čte nepravidelně. Ochutnávku nových článků a rubrik přináší Magazín ve svých týdenních newsletterech. Pokud krátké anotace lékárníky zaujmout, projdou si i další články z obsahu. Mohou zde najít například i dva letošní seriály, a to výpravnou sérii do historie českých léků od PharmDr. Tomáše Arndta SLAVNÉ ČESKÉ LÉKY, který v září pokračuje již 8. dílem, nebo velmi inovativní formu aktuality ze světa vývoje a výzkumu nových molekul s přidaným komentářem odborníka, Mgr. Karla Šlegra: NADĚJNÉ MOLEKULY. Úspěšné seriály zveřejněné v posledních letech na Magazínu nabízí také samostatná záložka SERIÁLY. Připomenou si tak můžou Zapomenuté lékové formy, Eponyma v lékárně, Minerální abecedu nebo sérii článků o účincích jednotlivých minerálních solí dle Dr. Schusslera z ročníku 2021 (i toto téma se objevilo v TOP 20 preferovaných tématech ankety).

Všechna poptávaná témata si redakce zaznamenala a bude se snažit zajistit autory, kteří se jich ujmou a zpracují je pro čtenáře Magazínu. Jistě se tak zvedne i číslo průměrného zobrazení stránek www.hcmagazin.cz, které je v letošnímu ročníku zatím přes 14.000 zobr. / měsíc.

Redakce Magazínu Healthcomm si výsledků průzkumu velmi váží a zasadí se o to, aby obsah časopisu co nejlépe odpovídal potřebám a zájmům čtenářů. V nejbližší době se zaměří na rozšiřování nabídky článků, jak si je přáli čtenáři v anketě.

Redakce si cení důvěry čtenářů a bude se i nadále snažit o to, aby jim přinášela kvalitní a užitečný obsah! Děkujeme, že s námi chcete tvořit zajímavý obsah! 

Chramst

Zpět

PHARMACY EVENT 10. 10. V PRAZE

Healthcomm Professional zve na prezenční kongres, který se uskuteční 10. října v pražském hotelu DUO. Potkejte se osobně s přednášejícími, kolegy i týmem organizátora na dopoledním nebo odpoledním odborném kongresu v hlavním městě. Dopolední a odpolední části akce jsou akreditovány samostatně: ČLnK ohodnotila Pharmacy event 7 body za dopolední blok a 4 body za odpolední blok. Absolvovat můžete také obě části programu. Těšit se můžete například na PharmDr. Josefa Suchopára (Když na lékové formě záleží), na RNDr. Pavla Suchánka (Možné přístupy k podpoře imunity) a další skvělé lektory. Přihlášení je na stránkách www.healthcomm.cz.

DNY OTEVŘENÝCH CENTER PRO MIGRENIKY

Dny otevřených center pro léčbu migrény se letos odehrají v dalších regionech. Již třetí ročník této úspěšné akce letos odstartoval v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, následovat budou centra v Uherskohradišťské nemocnici, nemocnici Havlíčkův Brod a plzeňské nemocnici Privamed. Zdarma budou probíhat individuální konzultace s odborníky, a to bez žádanky a bez předchozí rezervace přímo na místě. Nemocnice Havlíčkův Brod otevře své dveře migrenikům 10. října 2024 v 16.00. Aktuality lze sledovat na www.omigrene.cz

SVĚTOVÝ DEN ARTRITIDY, OSTEOPORÓZY, MYOZITIDY A PSORIÁZY

Na 12. říjen připadá Světový den artritidy. Během osvětových akcí mají pacienti i veřejnost možnost zdarma promluvit si o svých potížích s revmatology, osteology, dermatology nebo fyzioterapeuty aj. Mottem letošního ročníku je „Včasná péče - silnější obrana.“ Osvětový den startuje v pražské Spojce Karlín 6. října v 10 hodin. Jeho součástí bude i křest prvního komiksu pro teenagery s revmatem. Právě možnost osobních konzultací přilákala loni na obdobnou akci stovky pacientů. Odborníci na ní poskytli přibližně 120 konzultací. Organizátorem je pacientská organizace Revma Liga ČR.

ZPRÁVA O ČERNÉM KAŠLI

K poslednímu zářijovému dni bylo letos nahlášeno celkem 32 090 případů pertuse. Naštěstí počty nakažených klesají. Nejvíce případů bylo u nás mezi 14. a 18. týdnem roku, tedy v dubnu a v květnu 2024. V posledních 4 týdnech bylo evidováno průměrně 673 nových případů za týden. Nejvíce případů pertuse v roce 2024 zatím hlásí kraje: Moravskoslezský (3 766x), Středočeský (3 665x), Ústecký (3 353x) a hl. m. Praha (3 011x). Státní zdravotní ústav (SZÚ) připomíná, že po období pandemie COVIDu-19, kdy se vzhledem k opatřením snížil výskyt respiračních infekcí včetně pertuse, byl v ČR od září 2023 postupně registrován nárůst potvrzených onemocnění černého kašle ve všech věkových skupinách. Podle aktuálně dostupných dat a studií SZÚ předpokládá, že se budou vyskytovat epidemie černého kašle v intervalech 3 až 6 let.

KONGRES U VIKINGŮ

Healthcomm Professional zve lékárníky a farmaceutické asistenty na další, v pořadí již devátý on-line 3D 360° kongres, který odstartoval 11. září a potrvá do 10. října 2024. V prostředí norského hlavního města nabídne akreditovaná akce nejen zajímavé informace o historii a současnosti farmacie království ze severní Evropy, ale samozřejmě také kvalitní odborný program. On-line kongres je spuštěný na dobu 30 dní a odborný obsah je akreditován u ČLnK (až 14 bodů), ČKFA, SKMTP a POUZP. Registrovat se můžete na webu Healthcomm.cz

DOPORUČUJEME