Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



SEZONNÍ TIPY DR. THEISSE: Z LÁSKY K POHYBU, S ÚCTOU K PŘÍRODĚ



Jsme národem turistů již od Vojty Náprstka, který v roce 1888 založil se skupinou vlastenců Klub českých turistů (KČT). Díky těmto nadšencům u nás vznikla hustá síť značených cest. Dnes KČT sdružuje asi 30 000 turistiku vyznávajících lidí po celé České republice. Kvůli nim a řadě dobrovolníků dnes mohou lidé poznávat krásy naší země na cestách, které jsou speciálně značeny pro pěší, lyžařskou i cyklo-turistiku. Turistické značené trasy se staly nerozlučnou součástí naší krajiny a přispívají nejen k poznávání naší vlasti, ale také k testu fyzické aktivity každého jedince. Můžeme odhadnout, jak velký kus fyzické námahy je před námi, uzpůsobit výlet naší kondici, rozložit síly, ošetřit si svaly a klouby vhodným přípravkem proti únavě a přetažení, popřípadě si ho vzít s sebou do batohu. Můžeme přidat také nějaký „SOS" přípravek v případě náhle vzniklé bolesti pohybového aparátu...

Přichází sezóna, která nahrává nejen turistům, ale všem, kteří chtějí sport co nejvíce zakomponovat do svých volnočasových aktivit. Pohybová aktivita je v prevenci nemocí a podpoře zdraví nezbytná, a nakonec patří i do souboru aktivit při rekonvalescenci. Chůze, cvičení a rekreační sporty jsou součástí režimových doporučení i „guidelinů" u řady zdravotních obtíží a nemocí, které řadíme mezi tzv. civilizační. Jak se s rostoucími venkovními teplotami zvyšuje o sportovní aktivity zájem, roste také poptávka po masážních, relaxačních a regeneračních mastech či gelech. Řada lidí si již nyní do lékáren chodí doplnit zásoby pro letní cestovní lékárničku, kde by neměly chybět ani přípravky pro řešení potíží jako jsou drobné úrazy a poranění svalů nebo kloubů nadšených cestovatelů.

Péče o namáhané svaly a klouby má zelenou a voní borovicí

Na péči o namáhané svaly a klouby se zaměřuje značka Allga San, která je v zemi původu - Německu - známá pod názvem Allgäuer Latschenkiefer, a má téměř 50 letou historii. Díky obsahu cenného kosodřevinového oleje a typické vůni borovice je používání produktů také příjemným zážitkem. Kosodřevinový olej pro produkty Allga San se získává z chráněné borovice kleče (Pinus mugo), která roste v nadmořské výšce 800 až 1600 m.n.m. v Alpské oblasti Allgäu, a to na vlastních plantážích společnosti. Borovice se zde pěstují od semínka po dospělou rostlinu, což trvá až sedm let! Sklizeň je tedy rozprostřena do několika sezón. Všechny fáze výrobního procesu podléhají přísné kontrole a v souladu se zákony přírody. Jde o největší a nejmodernější technologie pro produkci kosodřevinového oleje v západní Evropě s použitím vodní destilace. Při výrobě nevzniká žádný skleníkový plyn z fosilních paliv, protože energie potřebná pro destilaci se získává ze zcela vydestilovaného jehličí. Veškerá voda, která je pro výrobu používána, je tlakem osmoticky čištěna. Tento systém zajišťuje, že výrobky neobsahují bakterie a plísně. Celý výrobní proces probíhá v uzavřeném ekologickém cyklu.

Produktová řada Allga San Mobil po náročném výkonu je určena lidem s aktivním životním stylem a zálibou ve sportovních aktivitách na všech úrovních obtížnosti.

Kosodřevinový olej je cennou přírodní surovinou pro kosmetickou a medicínskou péči o pokožku lidského těla. Pozitivně působí na svaly. Jeho účinků lze využít prostřednictvím vmasírování přípravku do namáhaných oblastí, což mohou být například záda, ramena nebo oblast šíje. Podporuje také normální funkci kloubů.

Allga San Mobil Intensiv - masážní gel s panthenolem a rostlinnými oleji

  • s obsahem kosodřevinového oleje a kostivalu pro uvolnění svalů
  • podporuje regeneraci a uvolnění namáhaných svalů
  • zároveň ošetřuje pokožku a zlepšuje její kondici
  • díky obsahu mentholu a eukalyptu příjemně chladí, osvěžuje a prokrvuje
  • nezanechává mastný film, nelepí se
  • rychle se vstřebává

AllgaSan Mobil Arnika - masážní gel s extraktem z arniky, který pomáhá regenerovat unavené a natažené svaly

  • proniká hluboko do pokožky a rozvíjí tam svůj účinek, který vychází z tradičních efektů rostliny arnika. Pro její známý účinek proti otokům je Allga San Mobil Arnika Gel používán také při krevních výronech, vyvrtnutích, podlitinách a zhmožděninách
  • nezanechává mastný film, nelepí se
  • rychle se vstřebává

Allga San Mobil hřejivý krém s extraktem z kostivalu a výtažkem kapsaicinu z chilli papriček

  • v kombinaci s masáží uvolňuje a prokrvuje ztuhlé a přetížené svaly
  • přidané oleje - ricinový, rozmarýnový, slunečnicový a jojobový - jsou zárukou intenzivního uvolňujícího účinku
  • rychle se vstřebává a prohřívá do hloubky
  • nemastí

 

Produktová řada Allga San Kosodřevinová péče o pokožku chodidel po náročném dni

Allga San Fuss Balsam

  • odstraňuje pocit pálení a únavy
  • proti zápachu a vzniku plísní
  • odstraňuje otlaky, zjemňuje pokožku

Allga San Repair Creme na zrohovatělou kůži

  • ošetřuje zrohovatělou až popraskanou kůži
  • podporuje prokrvení a regeneraci
  • zlepšuje dlouhodobě ochrannou funkci - zásobuje kůži vitálními látkami a hydratuje ji

 

NOVINKA Allga San Acut Dolor gel *proti bolesti - Kosodřevinový gel k ošetření akutní bolesti

  • pro ošetření akutní bolesti při tupých poraněních
  • kosodřevinový gel k podpůrnému zevnímu ošetření akutních bolestí svalů a kloubů, zejména při pohmožděninách, natažení, podvrtnutí a při nadměrné zátěži
  • účinné látky:Kosodřevinový olej, Arnika Montana, Methylsalicylát
  • obsahuje také esenciální oleje, kafr a mentol s chladivým účinkem

 

Způsob použití: K nanesení na pokožku v místě bolesti. Gel lze použít také v rámci masáže postižené oblasti. U tupých poranění jako je například pohmožděnina by však masáž měla být zahájena nejdříve po 48 hodinách.

Dávkování: Dle potřeby až 3krát denně nanést na bolestivé místo přibližně 1-2 cm dlouhý proužek gelu a opatrně vetřít nebo vmasírovat.

*Allgasan Acut Dolor je zdravotnický prostředek. Pečlivě čtěte návod k použití.

Více na: https://www.drtheiss.cz/

Článek je firemním sdělením společnosti DR. THEISS CZ s.r.o.

Reference:
Klub českých turistů, https://kct.cz/

ZADRŽOVÁNÍ VODY V TĚLE A PŘIBÍRÁNÍ NA VÁZE

JAK ULEVIT SUCHÝM OČÍM

PROFYLAXE RESPIRAČNÍCH ONEMOCNĚNÍ

Zpět

ZAPOJTE SE DO PROJEKTU PODPORY DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ LÉKÁRNÍKŮ

Hrozí lékárníkům syndrom vyhoření? Jak jste na tom s duševním zdravím? Ve spolupráci s ČLnK vznikl anonymní dotazník, který můžete vyplnit do 17. 5. 2024. Vaše účast je zásadní pro získání cenných informací. Každý respondent hraje nezastupitelnou roli při identifikaci faktorů, které mohou vést k syndromu vyhoření mezi farmaceuty.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren (celkem můžete získat 13 bodů do systému CV), kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie