Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



ACM – ZAMĚŘENO NA VLASY, NEHTY A PLEŤ S NEDOKONALOSTMI



Již v červnu jsme vám v Magazínu poprvé přinesli novou francouzskou expertní dermokosmetiku ACM Laboratoire Dermatologique. Od té doby vám pravidelně každý měsíc představujeme dílčí produktové řady a jednotlivé produkty. V červenci naše čtenářky měly možnost na vlastní kůži otestovat speciální balíček na léto, který obsahoval celkem 3 produkty: Dépiwite.M ochranný krém s SPF 50+ (tónovaný i bezbarvý) a Duolys ochranný krém s SPF 50+ proti stárnutí pleti.

Na to, jak byly čtenářky s produkty ACM spokojené, se můžete podívat v aktuálním vydání, v článku Sedm statečných

V srpnu se budeme více věnovat účinným látkám dvou produktových řad z minulého článku - Novophane a Sébionex. Řada Novophane je určená pro posílení vlasů a nehtů a je vhodná pro oslabené nehty a vlasy po létě. Řada Sébionex je určena pro problematickou pleť s nedokonalostmi.


NOVOPHANE - POSÍLENÍ VLASŮ A NEHTŮ


Novophane vitaminy a minerály pro podporu kvality vlasů a nehtů

Hlavním produktem této řady jsou Novophane kapsle, které jsou doplňkem stravy a kombinují složení vitamínů a minerálů podporující kvalitu vlasů a nehtů. Jednou ze složek je zinek, který přispívá k udržení normálního stavu nehtů, dále vitamin B6, který přispívá k normální syntéze cysteinu a měď přispívá k normální pigmentaci vlasů.

Kombinace těchto vitamínů působí na zlepšení mikroprostředí vlasové cibulky, stimuluje mikrocirkulaci, snižuje projevy seborey, chrání proti oxidativnímu stresu, posiluje vlas a zvyšuje lesk a jeho přirozenou barvu. 

Zde se můžete podívat na výsledky studie, která prokazuje výsledky po 12týdenním používání Novophane kapslí. 

Kapsle se užívají 2x denně během jídla po dobu 3 měsíců. Kúru lze během roku opakovat, pokud je třeba.

Novophane posilující šampon kombinuje 6 vitaminů se stimulačními a obohacujícími účinky. Jemně čistí a stimuluje vlasy i pokožku hlavy. Obnovuje objem vlasů, jejich sílu a vitalitu. Lze ho používat podle potřeby. Na to, jaký mají jednotlivé vitaminy účinek, ukazuje následující obrázek.

Šampon nanášejte na mokré vlasy, vytvořte pěnu a jemně vmasírujte do vlasové pokožky. Poté je nutné šampon pečlivě smýt. V případě kontaktu s očima, oči vypláchněte důkladně vodou.

Novophane šampon regulující tvorbu mazu je účinné řešení pro obnovení zdravých vlasů. Jeho složení snižuje tvorbu kožního mazu bez jakékoli agrese. Díky silnému komplexu regulující maz jemně čistí, obnovuje objem, pružnost a lehkost mastných vlasů. Na rozdíl od jiných šamponů pro péči o mastné vlasy jej lze používat denně bez rizika podráždění pokožky hlavy.

Šampon nanášejte na mokré vlasy, vytvořte pěnu a jemně vmasírujte do vlasové pokožky Poté je nutné šampon pečlivě smýt. V případě kontaktu s očima, oči vypláchněte důkladně vodou.

Novophane DS šampon proti lupům je vhodný jak na suché, tak mastné lupy. Zabraňuje výskytu šupin a eliminuje svědění pokožky hlavy. Díky jeho antifungálnímu komplexu, obsahujícímu pyrithion, zinek a pirocton olamin, omezuje množení kvasinek Malassezia, hlavních původců lupů. Bojuje proti jejich množení a opětovnému výskytu. Vlasy jsou po použití jemně vyčištěny, znovu se stávají krásnými a zdravě vypadajícími.

Šampon nanášejte na mokré vlasy a vytvořte pěnu a jemně vmasírujte do vlasové pokožky. Šampon ponechte ve vlasech několik minut nebo dle rady vašeho lékaře a poté smyjte. V případě kontaktu s očima, oči vypláchněte důkladně vodou.


SÉBIONEX PRO MASTNOU PLEŤ S NEDOKONALOSTMI


Další, velmi oblíbenou řadou, je řada Sébionex, která bojuje s nedokonalostmi pleti a je určena pro mastnou a aknózní pleť. V této řadě jsou tři produkty: Sébionex.K keratoregulační krém, Sébionex čistící gel a micelární voda.

Sébionex K keratoregulační krém má trojitý účinek. Obsahuje komplex AHA (AHA kyseliny, jejich soli a estery) a díky tomu účinkuje keratolyticky na povrchovou vrstvu pokožky. Obsahuje α-bisabolol, který má zklidňující účinky, a dále 5 % zmatňujících látek, které absorbují přebytečný maz a pomáhají zmírnit lesklý vzhled mastné pokožky. Jak přesně funguje tento krém se můžeme podívat na následujícím obrázku.

Krém se nanáší ráno a/nebo večer na čistou, suchou pokožku.

Sébionex čistící gel na problematickou pleť je určený pro každodenní péči o pleť, aniž by ji vysušoval, reguluje tvorbu kožního mazu, důkladně odstraňuje nečistoty a nadbytečný kožní maz. Díky obsaženým aktivním složkám neporušuje hydrolipidovou vrstvu pokožky, zužuje póry, má jemné exfoliační účinky (5% AHA). Pleť je následně čistá, rozjasněná, svěží a matná. Respektuje pH pokožky a neobsahuje mýdlo.

Čistící gel nanášejte ráno a/nebo večer na navlhčenou pokožku. Vytvořte pěnu, pečlivě opláchněte a poté osušte.

Sébionex micelární voda na problematickou pleť jemně a šetrně čistí pleť. Odstraňuje make-up a veškeré nečistoty z obličeje a očního okolí. Odstraňuje přebytečný kožní maz bez vysušování. Zanechává pokožku hydratovanou a zklidněnou. 

Micelární voda se nanáší pomocí odličovacího tampónu ráno a večer. Poté se neoplachuje.


V dalším článku - Sedmi statečných se můžete v září těšit na výsledky srpnového testování micelární vody Sébionex a Sébionex.K keratoregulačního krému. Bude s přípravky našich sedm čtenářů spokojených?


Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

SVĚTOVÝ DEN ZDRAVÍ 7. 4.

7. 4. 1950 vznikla Světová zdravotnická organizace – WHO (World Health Organization). Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. Zároveň ukazuje, že se WHO neustále snaží o vymýcení různých nemocí, o snižování nemocnosti a úmrtí po celém světě. Činnost této organizace je zaměřena především na prevenci. 7. dubna se tedy zkuste zamyslet, kdy jste byli naposledy na preventivních prohlídkách a naplánujte si je! Ministr Zdraví, ideová a expertní interdisciplinární platforma spojující profesionály z různých oblastí, zjistila, že 14 % Čechů nepodstoupilo za posledních 10 let žádnou preventivní návštěvu u lékaře.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie