Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



JAKÉ SCHÜSSLEROVY MINERÁLNÍ SOLI DOPORUČIT U VYBRANÝCH GYNEKOLOGICKÝCH POTÍŽÍ?



MUDr. Eva Kettmannová

Minerální abeceda je název série článků o využití solí Dr. Schüsslera v klinické praxi. V každém článku uvádíme diagnózy, u kterých máme dobré výsledky v naší vlastní praxi. U některých běžných potíží se minerální soli osvědčily jako hlavní léčba, u komplikovaných, chronických nebo vleklých potíží je předepisujeme jako efektivní doplňkovou léčbu ke klasické léčbě. Pro úplné začátečníky doporučuji přečíst si naše články o jednotlivých Schüsslerových solích - je jich celkem 12.

Předchozí články o funkcích a účincích jednotlivých solí najdete v záložce SERIÁLY na Magazínu Healthcomm. 

Pro tento článek jsem zvolila název "vybrané gynekologické potíže", abych mohla uvést léčbu diagnóz nebo potíží, které se do cyklu článků Minerální abeceda nevešly. 

Pokles dělohy

Z homeopatických léků se osvědčila Sepie 15/30C v kombinaci se Schüsslerovými solemi No. 1 Calcium fluoratum D12 a No. 8 Natrium chloratum D6. Léčba je vždy dlouhodobá. Pravidelní cvičení na pánevní dno a redukce nadváhy jsou podmínkou zlepšení stavu.

Dávkování minerálních solí: 6 tbl od každé soli nasypat do 1/2L vody a popíjet během dne nebo 3x 2tbl denně.

Vaginální suchost v menopauze

Často bývá spojená i s nepříjemnými pocity jako svědění nebo pálení.

Nejdůležitější minerální sůl na suchost obecně je No. 8 Natrium chloratum D6. Dále doporučujeme přidat No. 2 Calcium phosphoricum D6 a No. 11 Silicea D12.

Dávkování minerálních solí: 6 tbl od každé soli nasypat do 1/2L vody a popíjet během dne nebo 3x 2tbl denně.

Návaly horka, pocení a depresivní nálady v klimakteriu

Kombinace těchto minerálních solí má vliv na nejčastější klimakterické potíže:

  • No. 3 Ferrum phosphoricum D12 - návaly horka.
  • No. 5 Kalium phosphoricum D6  - pomáhá na vyčerpání, poruchy spánku, poruchy nálady.
  • No. 7 Magnesium phosphoricum D6 - bušení srdce, neklid, potíže s usínáním.
  • No. 11 Silicea D12 - návaly pocení.

Dávkování minerálních solí: 6 tbl od každé soli nasypat do 1/2L vody a popíjet během dne nebo 3x 2tbl denně. Při návalech horka doporučujeme užívat sůl No. 3 po cca 10 - 20 minutách až do odeznění potíží. 

........................

Pro zájemce o léčebnou metodu minerálních solí dle Dr. Schüsslera bych ráda doporučila workshop Obličejová diagnostika pro lékárníky. Jedná se o praktickou a rychlou diagnostickou metodu na výběr vhodné minerální soli.

Až 90 % lékárníků vyškolených v ČR v této metodě ji používá ve své každodenní praxi a pochvalují si, že se jim dostává pozitivní zpětná vazba od pacientů, kteří pak chodí „za svým lékárníkem".

Bližší info najdete na www.vzdelavani-seminare.cz

Název léčivého přípravku: Calcium fluoratum/Silicea/Magnesium phosphoricum/Natrium chloratum DHU D12/D6 tablety. Složení: 1 tableta obsahuje Calcium fluoratum/Silicea/magnesium phosphoricum/Natrium chloratum /D6 250 mg, laktózu, pšeničný škrob, magnesium-stearát. Obvyklé dávkování: 3x 2 tablety. Perorální podání. Upozornění: Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Homeopatický léčivý přípravek bez schválených léčebných indikací. Biochemické tablety podle Dr. Schüsslera No. 1/11/7/8. Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti. Používejte podle rady odborníka na homeopatii. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Pokud Vám lékař sdělil, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat. Pšeničný škrob v tomto léku obsahuje lepek ve velmi malém množství (je považován za bezlepkový) a je velmi nepravděpodobné, že by způsobil problémy, pokud máte celiakii. Jedna tableta neobsahuje více než 0,95 μg lepku. Pokud máte alergii na pšenici (odlišnou od celiakie), neměl (a) byste tento lék užívat. Držitel rozhodnutí o registraci: Deutsche Homöopathie-Union DHU -Arzneimittel GmbH & Co. KG, Ottostraße 24, 76227 Karlsruhe, Německo. Výrobce: Schwabe Austria GmbH, Richard Strauss-Straße 13, 1230 Vídeň, Rakousko. Datum revize textu: 5. 10. 2021/ 16. 7. 2021/. Registrační číslo: 93/196/92-A/C, 93/327/92-A/C, 93/220/15-C, 93/295/92-A/C. Výdej možný v lékárně. Není hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění. 

MINERÁLNÍ SOLI U DIABETICKÉ NEUROPATIE A NA DEMINERALIZACI ZUBŮ

MINERÁLNÍ SOLI U JATERNÍ CIRHÓZY A OVARIÁLNÍCH CYST

MINERÁLNÍ SOLI U BASEDOWOVY NEMOCI A U BECHTĚREVOVY NEMOCI

Zpět

SVĚTOVÝ DEN HYPERTENZE

Kardiovaskulární onemocnění jsou nejčastější příčinou smrti. Hlavními rizikovými faktory jsou kouření, vysoký cholesterol a vysoký krevní tlak. Na nebezpečí a fatální důsledky zvýšeného krevního tlaku upozorňuje Světový den hypertenze, který připadá na 17. května. Arteriální hypertenze je definována jako opakované zvýšení krevního tlaku ≥ 140/90 mmHg naměřené minimálně při dvou různých návštěvách v ordinaci lékaře. Úkolem Světového dne hypertenze je upozornit na význam udržování krevního tlaku v optimálních mezích, respektive upozornit na rizika, která přináší vysoký krevní tlak.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren (celkem můžete získat 13 bodů do systému CV), kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

ANDROPAUZA
MODRÉ SVĚTLO A STÁRNUTÍ KŮŽE
CHRONICKÉ ZÁNĚTY