Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



MINERÁLNÍ SŮL, KTERÁ VÁS POSTAVÍ NA NOHY



MUDr. Eva Kettmannová


Schüsslerova sůl č. 2 Calcium phosphoricum D6 je nejvíce zastoupenou minerální solí v našich buňkách. Podporuje mineralizaci kostní tkáně a také významně působí proti fyzickému a psychickému vyčerpání po nemoci. Zejména z těchto důvodů Calcium phosphoricum D6 považuji za minerální sůl, která dokáže pacienta „postavit na nohy".

Stejně jako u každé z 12 minerálních solí Dr. Schüsslera, i tady stojí za to si uvědomit, ve kterých tkáních je nejvyšší koncentrace této soli:

  • kostní tkán
  • svalová tkáň (včetně hladkého svalstva)
  • zubní tkáň
  • lymfatická tkáň 
  • krev

U diagnóz a symptomů týkajících se těchto tkání lze tedy sůl č. 2 terapeuticky využít tak, jak je patrné z tohoto seznamu:

o Rekonvalescence po fyzické zátěži, křeče po zátěži (+ sůl č. 7 + sůl č. 9)

o Zlomeniny (+ sůl č. 1+ sůl č. 11 + Symphytum 9CH)

o Svalové křeče (také sůl č. 7)

o Posílení svalového korzetu (+ sůl č. 1+ sůl č. 11)

o Osteoporóza (+ sůl č. 1+ sůl č. 11)

o Prevence únavy při fyzické zátěži (také sůl č. 3, č. 7, č. 6, č. 9)

o Opakující se infekce HCD-adenoidní vegetace, hypertrofie tonzil, nosní polypy

o Rekonvalescence po nemoci, přetrvávající únava, stavy vyčerpanosti a záchvaty slabosti (také sůl č. 3 a sůl č. 5)

o Podpora srážlivosti krve při sklonu ke krvácivosti z nosu

o Anémie z nedostatku železa (také sůl č. 3 a sůl č. 6)

Které obličejové znaky jsou typické pro sůl č. 2?

Antlitzdiagnostika (obličejová diagnostika) se soustředí především na barvu obličeje, dle ní můžeme odhadnout hloubku deficitu dané soli. Obličej u soli č. 2 bývá bledý jako křída. Typický je voskovitý nádech (barva voskové panenky), nejdřív jej můžeme pozorovat v oblasti kolem uší, nosu nebo na čele. Pokud již celý obličej na první pohled připomíná voskovou panenku, jedná se o velký deficit, a tudíž léčba bude muset přetrvávat delší dobu. Dalším vodítkem může být bílý povlak na jazyku a bledé dásně.

Dle německých autorů (Dr. P. Emmrich, G. H. Heepen) je Calcium phosphoricum nejčastěji předepisovanou solí v dětském věku. Ve své praxi ji u dětí a adolescentů používám v těchto indikacích:  

Dávkování: užívat 2x denně 1tbl, po dobu 4 týdnů, po 2týdenní pauze podle potřeby znovu opakovat.

Použitá literatura: Guenther H. Heepen: Schüssler- Salze, Dr. Peter Emmrich: Antlitzdiagnostik, Holub, J.T.: Homeopatie pro dospělé, Heepen, Günther: Schüssler-kuren, Heilanwendungen mit den 12 Salzen

Fotografie od uživatele Shiny Diamond ze služby Pexels


Inzerce

Název léčivého přípravku: Calcium phosphoricum DHU D5-D30, tablety. Složení: 1 tableta obsahuje Calcium phosphoricum, monohydrát laktózy, bramborový škrob, magnesium-stearát. Dávkování: 3x 2 tablety. Perorální podání. Upozornění: Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Homeopatický léčivý přípravek bez schválených léčebných indikací. Biochemické tablety podle Dr. Schüsslera No. 2. Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti. Používejte podle rady odborníka na homeopatii. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Držitel rozhodnutí o registraci: Deutsche Homöopathie-Union DHU -Arzneimittel GmbH & Co. KG, Ottostraße 24, 76227 Karlsruhe, Německo.Výrobce: Schwabe Austria GmbH, Richard Strauss-Straße 13, 1230 Vídeň, Rakousko. Datum revize textu: 29.8.2019. 

......

K problematice by vás dále mohlo zajímat:

Jak na nepružnost těla i mysli

Jak na zánět?

Zpět

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie