Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



KONGRES JAKO SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST



Když jsme v Health communication hodnotili jarní 3D 360° kongres Healthcomm Professional z Berlína (13. 3. - 14. 4. 2024), napsali jsme v rekapitulačním článku na Magazínu, že byl rekordní. A pořádně jsme to oslavili. Studujících na VIII. 3D 360° kongresu Healthcomm Professional - Berlín bylo totiž 1. 736!

Dnes se vracíme k právě skončenému on-line kongresu KARDIO 2024 probíhajícím od 29. 5. do 27. 6. 2024, který tuto rekordní účast překonal počtem unikátních studujících. Přesáhl totiž hranici 2.000! (Graf č. 1)

Jak pestrá škála profesí projevila aktivní zájem o kongres KARDIO 2024 - PREVENCE NEMOCÍ KVS, ukazuje podrobně Graf č. 2. Velmi pozitivní je skvělá účast kolegů ze Slovenska. SKMTP ohodnotila program kongresu celkem 4 kredity.

Velká účast svědčí o zájmu lékárníků, farmaceutických asistentů a ostatních nelékařských profesí ve zdravotnictví o problematiku prevence kardio-vaskulárních onemocnění.

KARDIO 2024 byl v pořadí druhý tematický on-line kongres, který v průběhu dvou let společnost Health communication díky své divizi Healthcomm Professional odborníkům ve farmacii nabídla. Ten první proběhl v roce 2023 a týkal se problematiky lidského mikrobiomu.

„Vážení účastníci on-line kongresu KARDIO 2024 s podtitulem Prevence kardiovaskulárních chorob, milé kolegyně a milí kolegové z lékáren, dovolte mi, abych Vás pozvala na jedinečnou vzdělávací akci společnosti Health communication, kde si v rámci odborného programu a doplňkových aktivit společně připomeneme, že lékárník je nedílnou součástí zdravotního systému a má tedy velký podíl při prevenci, poradenství, a nakonec i léčbě potíží srdce a cév. Důležitá je adherence pacienta k léčbě a zde má lékárník velkou šanci svým správným přístupem k pacientovi - poradenstvím a efektivní expedicí - úspěšnost léčby zvýšit," připomněla při spuštění význam akce PharmDr. Veronika Kunešová, Ph.D., garantka kongresu. 

V kongresovém sálu mohli účastníci vystudovat 10 odborných video přednášek, které byly rozděleny do dvou bloků. Program kongresu byl akreditován u 4 odborných organizací: ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Účastníci mohli vystudovat všechny přednášky, nebo si vybrat jen jeden odborný blok. Získat tak mohli až 13 bodů od ČLnK v rámci systému celoživotního vzdělávání (7bodů I. odborný blok, 6 bodů II. odborný blok). Další důležité informace pro svoji praxi mohli účastníci získat v Malém sálu, v partnerských expozicích nebo v Sálu experimentů. Velký zájem bylo o komentovanou virtuální prohlídku lidského srdce a cévního systému.

Všem lektorům děkujeme za kvalitní přednášky, které přispěly k vysokému kreditu kongresu i k velkému zájmu samotných studujících profesionálů. Děkujeme zejména účastníkům, díky kterým můžeme do doby, než bude počet studujících na některém z dalších on-line kongresů Healthcomm Professional překonán, křičet do světa, že kongres KARDIO 2024 JE PRO NÁS SRDEČNÍ ZÁLEŽITOSTÍ!

Nezapomínáme ani na partnery, kteří v prostředí kongresu prezentovali své novinky nebo produktové „srdcovky", ať už v prezentacích v Malém sálu, nebo v Produktové expozici. Poděkování patří společnostem: Clinical, Green-Swan Pharmaceuticals CR, Herbpharma, Favea Plus, MUCOS, Medicprogress, Naturevia, Omega Pharma, Pangamin a Servier a dalším, mezi které patřily i lékárenské řetězce, vydavatelství odborné literatury Grada nebo Magazín Healthcomm jako mediální partner. 

„Jsem velmi potěšena, že akce zaznamenala takový úspěch a že se jí účastnilo tolik odborníků. Vysoká účast je pro nás všechny povzbuzením a potvrzením, že téma vzdělávání v naší oblasti je nejen aktuální, ale také vysoce potřebné a hodnotné," komentovala rekordní výsledky akce její garantka, PharmDr. Veronika Kunešová, Ph.D.

Kdo je adeptem na překonání rekordu? Bude to podzimní IX. 3D 360° kongres Healthcomm Professional - OSLO? Nebo další, v pořadí již třetí tematický kongres, který se již nyní připravuje na přelom listopadu a prosince 2024 - BOLEST 2024?

...........................

Na IX. 3D 360° kongres Healthcomm Professional - OSLO, který poběží 30 dní (11.09.2024 až 10.10.2024), se můžete registrovat JIŽ NYNÍ!

Přístup k registraci je kliknutím na banner.

Zpět

KONGRES U VIKINGŮ

Healthcomm Professional zve lékárníky a farmaceutické asistenty na další, v pořadí již devátý on-line 3D 360° kongres, který proběhne od 11. září do 10. října 2024. V prostředí norského hlavního města nabídne akreditovaná akce nejen zajímavé informace o historii a současnosti farmacie království ze severní Evropy, ale samozřejmě také kvalitní odborný program. On-line kongres bude spuštěný na dobu 30 dní a odborný obsah je akreditován u ČLnK (až 14 bodů), ČKFA, SKMTP a POUZP. Registrovat se můžete již nyní na webu Healthcomm.cz

DIGITALIZACE ZDRAVOTNICTVÍ

Novela zákona, která vstoupí v platnost od 1. ledna 2026, reaguje na technický a technologický rozvoj a zavádí potřebné funkcionality pro realizaci centrálních projektů elektronizace zdravotnictví. Mezi hlavní novinky patří například rozšíření kmenového registru pacientů o údaje o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel a držení zbraní, a také elektronická objednání na vyšetření, elektronická zdravotní dokumentace, portál pacienta, kde bude každý pacient o sobě mít všechny zdravotní informace na jednom místě. Již od 1. ledna 2025 na SÚKL přejde kompetence vést evidenci limitů započitatelných doplatků ze zdravotních pojišťoven na SÚKL. Pojištěnec po vyčerpání limitu nebude v lékárně platit částku do výše započitatelného doplatku, tyto částky obdrží lékárna od zdravotní pojišťovny v rámci vyúčtování. V aplikaci eRecept pojištěnec uvidí, jaký má limit, kolik již vyčerpal a kolik zbývá do dosažení limitu. (MZCR)

DOPORUČUJEME