Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



REKORDNÍ ÚČAST NA KONGRESU BERLÍN



14. dubna měli studující poslední možnost vstoupit do prostředí již VIII. 3D 360° kongresu Healthcomm Professional, který byl geograficky zasazený do virtuálního Berlína. Měsíc měli čeští a slovenští lékárníci, farmaceutičtí asistenti a ostatní nelékařské profese spadající pod zdravotnický systém na vystudování přednášek odborného programu, na návštěvu expozic partnerů kongresu, na získání nových informací o aktuální nabídce produktů lékárenského sortimentu nebo na prohlídku edukační místnosti s historií i současnosti německé farmacie.

A využili této šance natolik, že vytvořili rekord ve studovanosti on-line odborné akce pod hlavičkou Healthcomm Professional, a dost možná i ostatních on-line akcí, které jsou u nás pro lékárníky a farmaceutické asistenty pořádány!

Studujících na VIII. 3D 360° kongresu Healthcomm Professional - Berlín bylo 1. 736 (z toho 1247 lékárníků z ČR).

V kongresovém sálu bylo pro studující připraveno 11 odborných přednášek rozdělených do dvou samostatně akreditovaných bloků. Akreditovány a schváleny byly u ČLnK, POUZP, ČKFA a SK MTP (Slovensko). Lékárníci, kteří splnili závěrečné testy, získali až 13 bodů v rámci systému celoživotního vzdělávání. Sedm dalších přednášek bylo připraveno v Malém sálu jako Doprovodný program kongresu.

Vedle velké skupiny českých lékárníků a farmaceutických asistentů studovali hojně také slovenští laboranti (přes 200) a lékárníci (bez mála 50), všeobecné sestry a studenti posledních ročníků farmaceutických fakult v ČR i SK.

 

Každý odborný kongres Healthcomm Professional nabízí studujícím v rámci partnerských expozic ucelené informace o novinkách a sezonních produktech farmaceutických společností, se kterými se v lékárnách setkávají. Mezi nimi nechyběla ani společná expozice Magazínu a e-learningového portálu Educomm.cz. Magazín nabídl aktuální články svého březnového a dubnového obsahu a Educomm mj. pozval lékárníky na chystanou Akademii duševního zdraví. Své virtuální stánky měly na kongrese také zástupci profesních organizací: ČKFA a SKMTP.

Kongres představil také nový inzertní portál Pharmacyservis.cz, kde lze nalézt aktuální nabídky práce v lékárenském oboru. Nová platforma je ideálním místem pro hledání kariérních příležitostí ve farmacii.

Celkem 17 expozic partnerů si v průběhu 30denního on-line kongresu mohli účastníci prohlédnout.

Nejnavštěvovanější expozicí se stala virtuální prohlídka společnosti 3M Česko, spol.s.r.o.

Nejstarší lékárna v Berlíně Rothe Apotheke má dlouhou a pohnutou historii. Na obsahu edukační místnosti se výraznou měrou podílel PharmDr. Tomáš Arndt, kterému touto cestou ještě jednou velmi děkujeme. V edukační 3D místnosti s názvem Berlínská lékárna se účastníci mohli dále dovědět o novinkách, které v lékárnách realizují jejich němečtí kolegové, připomenout si tradiční léky, které se v Německu zrodily, dozvědět se, jak je to s očkováním v německých lékárnách a spoustu dalších zajímavých informací o farmacii našich západních sousedů.

SRDCEM KAŽDÉHO KONGRESU JE ODBORNÝ PROGRAM

Proč máme vlastně chuť s Vámi společně slavit úspěch VIII. 3D 360° kongresu Healthcomm Professional? Mohou za to výsledky, které ukazují, jak velký počet účastníků zaujal pečlivě vybraný odborný program. Mezi lektory, kteří svým zajímavým a aktuálním sdělením lékárníky ke studiu přiměli, byli: prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc., prof. MUDr. Jiří Brónský, Ph. D., MUDr. Jana Mrázová, MBA, MUDr. Jan Boženský, MUDr. Kamila Nouzová, PharmDr. MVDr. Vilma Vranová, Ph.D., PharmDr. Gabriela Kroupová, Mgr. Jiří Morávek, Mgr. Iva Kubíková a PharmDr. Veronika Kunešová, Ph.D. Všem lektorům děkujeme za kvalitní přednášky, které přispěly k vysokému kreditu kongresu.

Nejvíce studovanou se stala přednáška Reálná potřeba mikronutrientů v různých fázích lidského života, kterou přednesla PharmDr. Veronika Kunešová, Ph.D. A i zde padl rekord - závěrečný test k prověření znalostí z této přednášky úspěšně absolvovalo 1190 lékárníků!

PharmDr. Veronika Kunešová, Ph.D. je zároveň garantkou další odborné akce, kterou si pro letošní rok tým HealthComm Professional pro lékárníky a farmaceutické asistenty přiopravil - on-line konference  KARDIO 2024 - Prevence nemocí kardiovaskulárního systému, která proběhne v termínu 29. 5. - 27. 6. 2024.

Je tedy opět se na co těšit!



"Děkuji všem účastníkům, lektorům a partnerům, kteří se účastnili 3D 360° kongresu Healthcomm Professional - BERLÍN. Velice si cením zpětné vazby a všech recenzí, které nám poskytli účastníci. Kongres je jedním z nejúspěšnějších, které jsem kdy organizovala, a díky vašim reakcím můžeme s týmem Healthcomm Professional posunout odborné online kongresy kupředu. Oficiálně vás zvu na online konferenci KARDIO, kde rozebereme do hloubky prevenci nemocí kardiovaskulárního systému. Online konference se spustí 29. května a potrvá 30 dní. Pokud pro vás prevence nemocí kardiovaskulárního systému není až tak zajímavé téma, můžeme se potkat na IX. 3D 360° kongresu - OSLO, který vám odhalí nejen nové odborné přednášky, akreditované do dvou odborných bloků, ale také vás zavede do světa norského lékárenství. Registrace na všechny projekty jsou dostupné na webu www.healthcomm.cz, " říká Bc. Nikola Orlitová, manažerka a organizátorka online a prezenčních akcí Healthcomm Professional.

Chramst

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

BĚH PRO MIMINKA DO DLANĚ

První květnovou neděli je Světový den rodičů předčasně narozených dětí. 5. května 2024 se můžete aktivně přidat k charitativní akci Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. K účasti se může registrovat jednotlivec, rodina či kolektiv a zvolit si výši příspěvku a neonatologické oddělení, které si přeje podpořit. Pak už stačí se 5. května kdekoliv a kdykoliv vydat na libovolně dlouhou trasu a svou aktivitu zaznamenat ve výsledném formuláři. Všechny informace k registraci najdete na www.darujme.cz/beh.

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie