Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



JAKÉ SCHŰSSLEROVY SOLI DOPORUČIT PŘI SINUSITIDĚ A SEBOROICKÉ DERMATITIDĚ



PharmDr. Jana Strieglerová

Cyklus článků Minerální abeceda v klinické praxi přináší naše zkušenosti z práce v lékárně a v ordinaci. S kamarádkou a kolegyní MUDr. Evou Kettmannovou vybíráme diagnózy a stavy, se kterými se setkáváme a chceme Vás tím podpořit a motivovat do Vaší praxe a práce se Schűsslerovými solemi. Jako hlavní léčba se Schűsslerovy soli osvědčily u běžných a nekomplikovaných stavů. U chronických a komplikovaných stavů jsou efektivním doplněním ke klasické léčbě.

Sinusitida

Sinusitida (zánět vedlejších nosních dutin) vzniká často jako komplikace akutní rýmy. Její průběh bývá spojený s rýmou jako rhinosinusitida. Schűsslerovy soli doporučuji podávat od prvních příznaků a také v průběhu antibiotické léčby. 

Efektivním doplněním léčby je proplachování nosu mořskou vodou, aplikace homeopatického nosního spreje Euphorbium a užívání fytofarmaka Sinupret.

U pacientů s chronickou sinusitidou doporučuji přidat sůl No. 12 Calcium sulfuricum D6, která má silné protizánětlivé účinky. Dávkování: 3x denně 2 tablety.

Seborea

Seborea (seboroická dermatitida) je neinfekční kožní onemocnění spojené s nadměrnou tvorbou kožního mazu a tvorbou žlutohnědých šupin na pokožce hlavy i těla. Nadměrný stres, životospráva a překyselení organismu mají vliv na rozvoj a průběh tohoto onemocnění.

Pro podpoření detoxikace těla a vyčištění pokožky lze 3x do roka opakovat sulfátovou kúru:

Více informací o sulfátové kúře najdete v Seriálu na Magazínu: MINERÁLNÍ SOLI - ZÁKLAD ZDRAVÉHO ŽIVOTA

JAKÉ SCHÜSSLEROVY MINERÁLNÍ SOLI DOPORUČIT NA RŮŽI A U REFLUXU?
JAKÉ SOLI POUŽÍT PŘI PLANÝCH NEŠTOVICÍCH A PLÍSŇOVÉM ONEMOCNĚNÍ NEHTŮ A KŮŽE?
JAKÉ SCHÜSSLEROVY MINERÁLNÍ SOLI DOPORUČIT U OSTEOPORÓZY A ODŘENIN?


 

Srdečně Vás zveme na nový, PODZIMNÍ cyklus odborných přednášek spolu s praktickým workshopem na téma:

Schüsslerovy soli v lékárenské praxi

Zpět

ZAPOJTE SE DO PROJEKTU PODPORY DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ LÉKÁRNÍKŮ

Hrozí lékárníkům syndrom vyhoření? Jak jste na tom s duševním zdravím? Ve spolupráci s ČLnK vznikl anonymní dotazník, který můžete vyplnit do 17. 5. 2024. Vaše účast je zásadní pro získání cenných informací. Každý respondent hraje nezastupitelnou roli při identifikaci faktorů, které mohou vést k syndromu vyhoření mezi farmaceuty.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren (celkem můžete získat 13 bodů do systému CV), kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

ANDROPAUZA
MODRÉ SVĚTLO A STÁRNUTÍ KŮŽE
CHRONICKÉ ZÁNĚTY