Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



INTENZIVNĚJŠÍ VZDĚLÁVACÍ AKCE



Trendem doby je asi již od Hrabalových Postřižin zkracování a platí to stále více, nejen u dámských účesů nebo sukní. Čas je pro nás cennou komoditou. A pro zdravotnické profesionály to platí dvojnásobně. V dnešním, rychle se rozvíjejícím světě je vzdělávání klíčovým prvkem úspěchu a profesního růstu. Ačkoli získávání nových poznatků v oblasti medicíny a farmacie vyžaduje čas a úsilí, existují způsoby, jak dobře hospodařit s časem účastníků vzdělávacích akcí. Na to pamatuje i společnost Health communication, která formy, délku i strukturu svých edukačních projektů přizpůsobuje „tempu lékárníkovu".

O nejbližší online akci Healthcomm Professional si můžete přečíst ZDE.

Nemůžete se zúčastnit celodenního odborného kongresu?

Lékárníci a farmaceutičtí asistenti patří mezi nejvytíženější zdravotnické profese. Podle průzkumu ČLnK z roku 2019 tráví lékárník v průměru 8,5 hodiny denně v lékárně, z toho 6,5 hodiny přímou prací s klienty. Navíc má lékárna řadu legislativních a administrativních povinností, což je těžké zvládat i díky dlouho trvajícímu podstavu personálu v lékárnách. Podle odhadů ČLnK chybí v České republice asi 1000 lékárníků a 2000 farmaceutických asistentů. Povinností lékárníka je účast v procesu kontinuálního vzdělávání, ale mnoho lékárníků nemůže navštěvovat kongresy právě kvůli výše zmíněným skutečnostem. Řešením jsou on-line webináře a konference či e-learningové kurzy.

Řada odborníků z lékáren ale preferuje kontaktní akce, na kterých se vzájemně potkávají kolegové nebo bývalí spolužáci, aby si v příjemné atmosféře předali zkušenosti z praxe i osobního života. Je to příležitost zeptat se přednášejících na doplňující otázky, poznat nové kolegy či možnost poslechnout si respektovanou osobnost svého oboru. Nemůžete trávit dva dny, ani jeden celý den na kongresu?

„Pokud jsou lékárníci vytíženi a nemohou přijít na celodenní kongres, nevadí. Nově na kongresech Healthcomm Professional, které jsme pro letošní podzim nazvali PHARMACY EVENTY, mají možnost vystudovat dopolední nebo odpolední akreditovanou část. Každá bude mít svůj kvalitní odborný program a bude samostatně akreditována u ČLnK. Pokud účastník absolvuje obě části, získá bodové ohodnocení za 2 akce," informuje o novém konceptu Ivana Bystroňová, manažerka projektu Educomm a fyzických akcí společnosti Health communication.

PHARMACY EVENTY PODZIM 2023 - BUĎTE V OBRAZE

TERMÍNY

Brno - 12. 10. 2023

Praha - 2. 11. 2023

Hradec Králové - 9. 11. 2023

REGISTRACE

Registrujte se na dopolední event (9:00 - 13:10)
Registrujte se na odpolední event (14:40 - 19:00)

Možnost účastnit se dopoledního i odpoledního eventu jako 2 akcí. 

Registrujte se ZDE

OBSAH

Pharmacy eventy přinesou 4 odborné bloky

2 sály: hlavní (odborný program + panelové diskuze) a vedlejší sál (přednášky + workshopy)

...................................

Těšte se na...

  • Široký výběr odborných témat
  • Doprovodnou expozici partnerů kongresu
  • Virtuální realitu v rámci odborné přednášky
  • Interaktivní fotokoutek
  • Moderátora Petra Říbala
  • Dva bohaté caffee breaky

Oběd bude možné si předem objednat za poplatek 350 Kč.

Účastnický poplatek

- celodenní 900 Kč (předem), na místě 1000 Kč

- půldenní 500 Kč (předem) a na místě 600 Kč 

Magazín bude tradičním mediálním partnerem a přinese vám další informace o právě chystaném odborném programu. Sledujte proto pravidelně stránky Magazínu, kde v tomto článku zveřejníme další podrobnosti podzimních PHARMACY EVENTŮ.

-red-

ZAPIŠTE SI DO DIÁŘE

Zpět

ZAPOJTE SE DO PROJEKTU PODPORY DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ LÉKÁRNÍKŮ

Hrozí lékárníkům syndrom vyhoření? Jak jste na tom s duševním zdravím? Ve spolupráci s ČLnK vznikl anonymní dotazník, který můžete vyplnit do 17. 5. 2024. Vaše účast je zásadní pro získání cenných informací. Každý respondent hraje nezastupitelnou roli při identifikaci faktorů, které mohou vést k syndromu vyhoření mezi farmaceuty.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren (celkem můžete získat 13 bodů do systému CV), kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

ANDROPAUZA
MODRÉ SVĚTLO A STÁRNUTÍ KŮŽE
CHRONICKÉ ZÁNĚTY