Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



ZVEME VÁS NA VII. 3D KONGRES HEALTHCOMM PROFESSIONAL



Léto je nádherný čas prázdnin a cestování, dovolených, relaxace a oddychu od pracovních povinností. Jak to ale bývá, přehoupne se rychle a opět nastanou činnosti denní rutiny, mezi které patří i absolvování kurzů, kongresů nebo odborných konferencí, které lékárníci navštěvují v rámci svého celoživotního vzdělávání. Výběr je na nich a kritéria jsou individuální: odborný program, možnost získat nové poznatky pro svoji praxi, setkání se zajímavými osobnostmi oboru, příjemné prostředí akce...

To vše se snaží již 12 let zaměstnancům lékáren nabízet ve svých projektech také společnost Health communication. A to jak kontaktními /prezenčními formami, tak i online. 

VÍTEJTE V POLSKU / WITAMY W POLSCE

Velmi vítaným projektem jsou 3D 360° kongresy HEALTHCOMM PROFESSIONAL, které si lékárníci a farmaceutičtí asistenti oblíbili hned z několika důvodů. Jak se vyjádřili v dotazníku zpětné vazby, najdou zde vše potřebné pro kvalitní a komfortní studium, a to vše v intervalu 30 dní, po které je akreditovaný on-line kongres spuštěn. Hlavním benefitem je kromě odborného programu i skutečnost, že přednášky si mohou účastníci vystudovat v čase a v místě, které jim vyhovuje. U kávy, doma a nikým nerušeni mohli zaměstnanci lékáren navštívit prostřednictvím 3D 360° kongresů HEALTHCOMM PROFESSIONAL již celou řadu virtuálních míst, kam byl kongres zasazen: Barcelonu, Budapešť, USA, Kanadu a naposledy, v rámci 3D kongresu Mikrobiom lidského těla v souvislostech, i Paříž. Cestování ve virtuálním světě vzdělávání zavedla společnost Health communication v době covidových lockdownů.

Další, již VII. 3D 360° kongres HEALTHCOMM PROFESSIONAL bude na začátku září (od 6. 9. 2023 do 5. 10. 2023) zasazen do Polska.

Do země, která světu dala první ženu, která získala Nobelovu cenu. Marie Curie-Skłodowská není ale jedinou významnou polskou osobností. Věděli jste například, že science fiction spisovatel Stanisław Lem byl vystudovaným lékárníkem? Absolvoval farmacii na Univerzitě ve Lvově a krátce pracoval v lékárně, než se rozhodl věnovat psaní. Profese lékárníka pak ovlivnila jeho literární tvorbu tím, že přinesla do jeho děl vědeckou přesnost. Lem byl často označován za vizionáře. V mnoha svých dílech předpověděl navigační systémy GPS, e-knihy, umělou inteligenci nebo virtuální realitu, a to dlouho před jejich skutečnou aplikací do našich životů. Také Casimir Funk, biochemik a farmaceut, se nesmazatelně zapsal do dějin tím, že zavedl pojem "vitamín". Další polský farmaceut, Tadeusz Reichstein, izoloval kortizon, což vedlo k objevu kortikosteroidů. Za svou práci na tomto hormonu obdržel v roce 1950 Nobelovu cenu za fyziologii a lékařství. Země, kde se narodilo 17 nositelů Nobelovy ceny, si tedy právem zaslouží hostit VII. 3D 360° kongres HEALTHCOMM PROFESSIONAL!

Věděli jste o Polsku, že...

...město Łódź je známé jako "město farmacie"? Existuje zde dlouhá tradice farmaceutického vzdělávání a výzkumu a je zde i Farmaceutická fakulta.

...v roce 1541 byla v Krakově založena první veřejná lékárna?

... je jednou z předních zemí v Evropě v oblasti farmaceutického průmyslu? Má významnou výrobní kapacitu a je známé výrobou zejména generických léčiv.

... má bohatou tradici v užívání léčivých bylin? Mnoho farmaceutických firem se v Polsku specializuje právě na výrobu bylinných léků.

...v roce 1817 byla založena Farmaceutická fakulta na Varšavské univerzitě?

...Varšava nebyla vždy hlavním městem Polska? V historii bylo 5 hlavních měst: Hnězdno, Poznaň, Krakov, Lublin a od roku 1596 je to Varšava

PROČ STUDOVAT PŘEDNÁŠKY V RÁMCI VII. 3D 360°KONGRESU?

Magazín Healthcomm bude opět hrdým partnerem 3D kongresu z Polska a již nyní Vám přináší informace, co si organizátoři pro studující připravili a během léta ještě doladí.

Těšit se můžete na kvalitní odborný program, například na přednášky:

  • PharmDr. Jan Martin, Ph.D.: Ovlivnění střevního mikrobiomu pomocí léčivých rostlin
  • prof. MUDr. Radek Pudil, Ph.D.: Farmakoterapie chronického srdečního selhání
  • MUDr. Milan Trojánek Ph.D.: Novinky v antibiotické terapii v ambulantní praxi
  • PhDr. Petra Vávrová, MBA: Syndrom vyhoření

Dalšími tématy budou například: výpadky léků - řešení příčin a dopadu, adaptační programy v lékárně, marketing a cenotvorba v lékárně aj. 

„Odborníky z lékáren rádi přivítáme na VII. 3D 360° kongresu Healthcomm Professional z Polska. Online 30denní akce začíná 6. září 2023 a je určena lékárníkům, farmaceutickým asistentům a dalším nelékařským zdravotnickým profesionálům. V platformě najdou studující kromě přednášek informace o historii polského lékárenství, navštívit mohou místnost věnovanou lidskému srdci, kde uvidí, jak vypadá srdce ve virtuální realitě. Důvodů, proč se zúčastnit, je skutečně hodně, například expozice partnerů kongresu s novinkami z lékárenského sortimentu nebo možnost diskuze s přednášejícími," zve na odbornou akci, která potrvá do 5. října 2023, Nikola Orlitová, manažerka 3D kongresů a fyzických akcí Health communication s.r.o.

Každý odborný blok VII. 3D 360° kongresu Healthcomm Professional je ohodnocený 7 body do systému CV, takže dohromady za oba vystudované bloky můžete získat od ČLnK 14 bodů.

...............................................

Registrovat se můžete již během léta ZDE

Využijte kód pro volný vstup od Magazínu: 3D23 

...............................................

-red-

Zdroje a reference:
1. Zajímavosti v Polsku - památky a zajímavá místa k navštívení | Travelmag.cz
2. https://www.planetacestovani.cz/polsko/zajimavosti/
3. https://www.healthcomm.cz/index.php

Zpět

ZAPOJTE SE DO PROJEKTU PODPORY DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ LÉKÁRNÍKŮ

Hrozí lékárníkům syndrom vyhoření? Jak jste na tom s duševním zdravím? Ve spolupráci s ČLnK vznikl anonymní dotazník, který můžete vyplnit do 17. 5. 2024. Vaše účast je zásadní pro získání cenných informací. Každý respondent hraje nezastupitelnou roli při identifikaci faktorů, které mohou vést k syndromu vyhoření mezi farmaceuty.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren (celkem můžete získat 13 bodů do systému CV), kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

ANDROPAUZA
MODRÉ SVĚTLO A STÁRNUTÍ KŮŽE
CHRONICKÉ ZÁNĚTY