Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



HLADKÉ OD ŠPIČKY PO PATU



V únorovém vydání Magazínu jsme v rubrice Na vlastní kůži představili metodu účinné exfoliace tvrdé kůže na chodidlech - inovativní formu pedikúry v ponožkách PARASOFTIN. V březnu sedm čtenářů, kteří se zapojili s Magazínem do testování, může v domácím prostředí vyzkoušet, do jaké míry jsou exfoliační ponožky PARASOFTIN pohodlným (a zároveň účinným) řešením péče o chodidla.

Jednorázové exfoliační ponožky PARASOFTIN intenzivně odstraňují mozoly, kuří oka a hrubou kůži, zároveň chodidla zvlhčují a zjemňují. Roztok, který se na pokožku v ponožkách aplikuje, obsahuje komplex přírodních výtažků: extrakt z medu, kaktusu, hrušky, mučenky, citrónu, hroznového vína a ananasu, dále pak ureu a alantoin. Hlavní složkou jsou ovocné AHA/BHA kyseliny, jako je kyselina glykolová, kyselina salicylová a kyselina mléčná, které zjemňují pokožku a odstraňují odumřelé kožní buňky. Výsledky jsou ohromující! Po několika dnech po aplikaci se chodidla začnou loupat a ukáže se hladká, téměř alabastrová kůže.

Komplexní extrakty, močovina a alantoin hydratují suchou pokožku a podporují její regeneraci a rekonstrukci. Mají vyhlazující a hydratační účinek

Kyseliny AHA/BHA účinně stimulují proces regenerace a obnovy kůže 

 

Nechte působit 60-90 min, poté smyjte vodou s mýdlem.

Olupovací proces začne do 4 dní od aplikace.

Výsledkem jsou krásná hladká a hydratovaná chodidla.

Proč naše chodidla trpí?

Utlačujeme nohy v neprodyšné, často špatně zvolené obuvi, zapomínáme se o ně starat, pokud právě není léto a nechystáme se je ukázat světu v pantoflích či žabkách. Nevěnujeme jim patřičnou pozornost. Trápíme je na vysokých podpatcích nebo jim škodí naše nadměrná hmotnosti. Všechny tyto skutečnosti vedou k nejrůznějším potížím, často až onemocněním nohou. Tak jako provádíme generální opravu auta, stejně tak bychom se měli starat o naše nohy. V březnu přezouváme nejen na letní pneumatiky, ale opouštíme i naše zimní obutí. Je tedy čas, kdy můžeme nohám vrátit jejich krásu a zdraví.

Popraskaná kůže

Nejčastěji se vyskytuje na místech, kde je pokožka roztažena nebo má nízkou flexibilitu - obvykle na patě a palci. Trhliny mohou mít příčinu v nedostatečné hydrataci vnějších vrstev pokožky. Další příčinou může být nadváha, deformace nohou, podráždění pokožky způsobená nepohodlnými botami nebo kožními chorobami, jako je psoriáza nebo ichtyóza. Často je příčinou popraskání kůže obecné stárnutí těla. Trhliny jsou často velmi hluboké, krvácejí, vyžadují léčbu, ale především pravidelnou pedikúru.

Pedikúra, klasická nebo kompresní masáž, parafínové koupele, bylinné a aromaterapeutické oleje, peeling a výživné masky patří mezi známé metody léčby při problémech s nohami. Inovativní metoda, která může být použita doma a brání vzniku bolestivě zesílené kůže, jsou exfoliační ponožky.

NEBOJTE SE OLUPOVÁNÍ

Proces odlupování je přirozený mechanizmus kůže, který odstraňuje mrtvé buňky a rohovinu. Exfoliační ponožky PARASOFTIN obsahují slabé organické kyseliny z rostlin, jako je kyselina glykolová, kyselina salicylová, kyselina mléčná, které intenzivně zjemňují pokožku a odstraňují mrtvou kůži. Narušení rozpuštěním spojení buněk pokožky vede k intenzivnímu odlupování, které začíná asi po 5-6 dnech po použití a může trvat přibližně dva týdny. Jeho intenzita se liší u jednotlivých případů a závisí na počátečním stavu pokožky. Je to přirozený proces, který není škodlivý pro zdraví. A co je nejdůležitější: postupně odlupovaná pokožka dává prostor tvorbě nové, měkké a hedvábné kůži.


JAK NA TO?

Před použitím exfoliačních jednorázových ponožek PARASOFTIN nohy umyjte a osušte, odstraňte z nehtů lak. Rovnoměrně rozdělte tekutinu uvnitř ponožek (v balení naleznete 2 sáčky po 20 ml roztoku). Zafixujte přiloženou lepenkou a navlečte na exfolianty ještě i bavlněné ponožky. Noste ponožky po dobu 60-90 minut. Poté nohy důkladně omyjte vodou a mýdlem. V rámci hygieny se doporučuje během exfoliačního procesu (přibližně 1 týden od aplikace Parasoftin ponožek) nosit ponožky a uzavřenou obuv. Efekt vydrží přibližně dva měsíce.


PONOŽKY S VÝHODOU

Odstraňování zrohovatělé kůže metodou exfoliačního roztoku eliminuje také možné potíže (poranění, zanesení infekce, přenos patogenů z nástrojů apod.), které vznikají jak při suché, tak i mokré pedikúře. Jde o šetrné a maximálně hygienické ošetření.

V dubnovém vydání Magazínu se dozvíme, jak bylo s aplikací ponožek PARASOFTIN , ale hlavně s výsledkem, spokojeno našich Sedm statečných!

-red-

Zpět

ČERNÝ KAŠEL AKTUÁLNĚ

Do ISIN bylo v období od 1. 1. 2024 do 24. 3. 2024 nahlášeno celkem 4253 případů pertuse. Nejvíce případů podle zprávy SZÚ hlásí kraje: Jihočeský (780x) a Středočeský (634x), následuje Vysočina (512x) a hl. m. Praha (458x), nejméně případů hlásí Olomoucký (80x) a Karlovarský (30x) kraj. Z celkového počtu letošních případů je 73 % očkovaných. Očkování u dětí je v ČR hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. V rámci přeočkování v dospělosti přispívají na očkování zdravotní pojišťovny. Nejvíce ohroženou skupinou jsou děti do jednoho roku. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje přeočkování u dospělých osob pohybujících se kolem dětí a těhotným ženám. Dále je očkování doporučeno také osobám se sníženou imunitou, chronickým onemocněním a zdravotníkům. Dle doporučení České vakcinologické společnosti ČLS JEP je možno, po dobu omezené dostupnosti vakcín Adacel a Boostrix, využít pro očkování proti černému kašli u dospělých i vakcínu Adacel Polio.

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie