Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



ZÁZRAK JMÉNEM KYSELINA HYALURONOVÁ



Kyselina hyaluronová je pro svoje omlazující účinky při výběru kosmetických produktů často skloňované slovo. Přirozeně se vyskytuje v lidském těle, kde na sebe váže vodu a přispívá tak k optimalizaci hydratace tkání. Jejím hlavním účinkem je tedy to, že pokožku vyplňuje a dodává jí na objemu. Pleť je tedy mladistvá a přirozeně vypnutá.

S přibývajícím věkem však množství kyseliny hyaluronové v těle ubývá, pokožka stárne a tvoří se první vrásky. A právě ideálním řešením, jak proti tomu bojovat, je pokožku o kyselinu hyaluronovou opět obohatit. A jde to i neinvazivně!

KOSMETICKÉ PRODUKTY S KYSELINOU HYALURONOVOU

Kosmetických produktů obsahující kyselinu hyaluronovou je na našem trhu mnoho. Výběr toho správného je ale poměrně složitý. Produkty často obsahují příliš velké molekuly kyseliny, které nejsou schopny účinně penetrovat do hlubších vrstev pokožky, což je právě pro dosažení maximálního výsledku to nejdůležitější. Kyselina hyaluronová dodaná do hlubších vrstev kůže na sebe totiž začne postupně vázat vodu, a tím několikanásobně zvětší svůj objem. Již po první aplikaci je tedy pleť maximálně hydratovaná, hladší a pružnější.

Pokud nechcete sáhnout vedle a opravdu chcete pocítit maximální účinky kyseliny hyaluronové na vaší pleti, měli byste určitě vyzkoušet prémiovou dermokosmetiku Fillerinu se švýcarskými patenty. Ta díky svému patentovanému složení, založeném na 6 molekulách kyseliny hyaluronové o různých hmotnostech a velikostech, dokáže působit nejen na povrchu pokožky, ale dostane se právě i do hlubších vrstev kůže. Zároveň je její účinnost potvrzena několika klinickými studiemi, mimo jiné například i rozsáhlou studií v Journal of Cosmetics Dermatology z roku 20141.

FILLERINA - VYPLŇUJÍCÍ PÉČE PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ

Jak již název napovídá, Fillerina vychází z anglického označení "filler", což znamená vyplnit. A právě to je její kouzlo.

Jak jsme již zmiňovali, patentované složení přípravků je založené na zevní aplikaci 6 molekul kyseliny hyaluronové o různých hmotnostech a velikostech, díky čemuž se dostane kyselina i do hlubších vrstev kůže a pleti dodá na objemu. Fillerina s kyselinou hyaluronovou se aplikuje buď ve formě silně koncentrovaného gelu pomocí speciálního aplikátoru, a nebo ve formě krémů. Zároveň je složení přípravků obohacené o aktivní složku, známou jako Matrifull, která zaručuje stabilní a trvalý účinek výplně vrásek tím, že zvyšuje produkci látek kožní tkáně.

A které produkty je tedy možné vyzkoušet?

Klíčovým produktem, který má nejvyšší koncentraci kyseliny hyaluronové a je určený jako 14 denní intenzivní kúra je Fillerina péče s vyplňujícím účinkem pro domácí použití. Vzhledem k tomu, že každá pleť má své specifické potřeby a nachází se v jiném stádiu stárnutí, je Fillerina péče dostupná ve 3 stupních dle konkrétních potřeb pleti.

  • Stupeň 1: jemné vrásky způsobené věkem, jemné mimické vrásky, patrný mikroreliéf a známky ochabování kůže, zejména v oblasti rtů a lící.
  • Stupeň 2: viditelné vrásky způsobené věkem, viditelné mimické vrásky, zřetelný, nerovný mikroreliéf, oblasti s viditelným ochabnutím kůže, zejména v oblasti lící a rtů.
  • Stupeň 3: hluboké vrásky způsobené věkem a hluboké mimické vrásky, velmi zřetelný, nerovný mikroreliéf, výrazné ochabnutí kůže, zejména v oblasti lící a rtů.

Balení péče obsahuje 2 lahvičky: jedna obsahuje gel se silnou koncentrací kyseliny hyaluronové, druhá vyživující emulzi. Dále balení obsahuje 2 speciální aplikátory se zkoseným hrotem, které slouží k zevní aplikaci. Celé balení vystačí na 14denní kúru, během níž se doporučuje pít dostatečné množství vody, tak aby se kyselina hyaluronová měla na co ve tkáních vázat. Již po první aplikaci Filleriny péče je vidět, že pleť je maximálně hydratovaná, vyplněná, působí mladistvě a je pružnější.

Aplikace Filleriny péče s vyplňujícím účinkem

Aplikace je velmi jednoduchá a provádí se ráno nebo večer podle individuálních potřeb a zvyklostí spotřebitelky.

K aplikaci se používá přiložený aplikátor, který umožňuje natažení dvakrát 1 ml přípravku Fillerina® 1 (celkem 2 ml na jednu aplikaci) a aplikuje se na vrásky, nejvíce zřetelný mikroreliéf a na oblasti, kde je zejména žádoucí objem (líce, rty). Vyplňující gel je třeba nechat působit 10 minut, aby mohly aktivní složky penetrovat do ošetřované plochy. Poté je potřeba přebývající množství gelu jemně vklepat do pleti pomocí dlaní nebo prstů.

Následně se opět pomocí aplikátoru aplikuje 1-2 ml vyživující emulze Fillerina® 2 na celý obličej a krk, která zajišťuje požadované množství hydratačních a výživujících složek a doplňuje tak vyplňující péči a poskytuje maximální komfort pokožce obličeje a krku. 

Na jednoduchost aplikace se můžete podívat i ve videu:

Obrázek názorně ukazuje, jak Fillerinu péči s vyplňujícím účinkem správně aplikovat. 

 

Pro podpoření efektu vypnuté pleti bez vrásek, můžete dále vyzkoušet také denní a noční krém a krém na kontury očí a rtů - opět všechny tyto produkty jsou dostupné ve třech koncentracích dle konkrétních potřeb pleti. V neposlední řadě v portfoliu nalezneme i Fillerinu Lip Volume pro objem rtů, který je dostupný v jedné koncentraci a který je vhodný do kabelky pro denní použití. Třeba před důležitou schůzkou.

Literatura:
1. Journal of Cosmetic Dermatology 2014; 13(4): 277-287

NA VLASTNÍ KŮŽI S PRÉMIOVÝM PRODUKTEM PROTI VRÁSKÁM FILLERINA


Chcete se v dubnu zapojit do soutěže o Fillerina péči s vyplňujícím účinkem pro domácí použití?

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku na magazin@hcom.cz do 30. 4. 2020.

Sedm vylosovaných žen, které splní navíc věkové kritérium 40+, se může těšit na protivráskovou kúru s nejsilnější koncentraci kyseliny hyaluronové.

Jak spokojené byly naše testovatelky, zjistíme v článku Sedm statečných v červnovém vydání Magazínu.


Soutěžní otázka

Co je hlavní složkou v patentovaném složení všech přípravků Fillerina?

a) kyselina glykolová

b) kyselina hyaluronová

Zpět

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie