Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



VÝSLEDKY TESTOVÁNÍ UMĚLÝCH SLZ



Syndrom suchého oka postihuje stále větší počet lidí, u kterých se projevuje subjektivním diskomfortem oka. Řezání, pálení nebo únava očí souvisí se změnami očního povrchu vyvolanými chemickým složením nebo nestabilitou slzného filmu. Moderní přípravky, umělé slzy, by měly splňovat požadavky na kvalitu a bezpečnost. Měly by mít rychlý nástup účinku a působit dlouhodobě. Syndromu suchého oka jsme věnovali článek v říjnové rubrice Na vlastní kůži.

Sedm čtenářů Magazínu mohlo v listopadu, v domácím prostředí vyzkoušet umělé slzy Hyal Drop Multi s přirozenou kyselinu hyaluronovou. 

Kritéria hodnocení přípravku Hyal-Drop multi:

1. Snadnost manipulace a aplikace (lahvičky/kapátka)

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci?

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí

4. Četnost kapání

Hodnotící škála spokojenosti od 1 do 5, kde je nejlepší hodnocení.

+ Slovní hodnocení: vlastní zkušenost s produktem, popřípadě kolik jste za dobu testování vypotřebovali z obsahu?


Z. M. (lékárna Neratovice)

1.Snadnost manipulace a aplikace 5

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci? 4 (asi 10 minut po)

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí 5 (asi 3 hodiny)

4. Četnost kapání 5 (3x-4x denně)

Slovní hodnocení: 5, super manipulace, dají se používat 6 měsíců po otevření, celkem rychle zklidnili oči a účinek přetrval dostatečně dlouhou dobu)


A. M. (lékárník, Brno)

1. Snadnost manipulace a aplikace 5

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci? 4

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí 4

4. Četnost kapání 5

Slovní hodnocení: Hyal-drop kapky se velmi dobře aplikují. Spotřebovala jsem asi polovinu kapek a cítím zlepšení a úlevu od pocitu písku v očích. Nyní používám jednou denně, občas i obden a úleva přetrvává. 


T. H. (lékárník, České Budějovice)

1. Snadnost manipulace a aplikace 5

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci? 5

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí 4

4. Četnost kapání 4

Slovní hodnocení: S kapkami jsem byla velice spokojena. Cítila jsem okamžitou úlevu.


V. L. (FA, Praha)

1. Snadnost manipulace a aplikace 5

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci? 5

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí 4

4. Četnost kapání 5

Slovní hodnocení: Znatelná úleva od pálení očí - při práci na PC, řízení vozidla. Aplikuji každé ráno a pak v případě zvýšené námahy očí. Chválím snadnou aplikaci a okamžitou úlevu.


I. H. (lékárník, Havířov)

1. Snadnost manipulace a aplikace 1

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci? 5

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí 4

4. Četnost kapání 3

Slovní hodnocení: Po nakapání došlo k okamžitému zklidnění. Složitý systém kapání a manipulace, nedokážu si představit, že by kapal někdo starší, popř. s třesem. Z lahvičky ubyla 1/4.


V. N. (Praha 10)

1. Snadnost manipulace a aplikace 2

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci? 5

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí 4

4. Četnost kapání 4

Slovní hodnocení: Okamžitá úleva po nakapání. Z lahvičky ubyla po testování asi čtvrtina. Nyní používám jednou denně. Nevyhovuje mně ale systém kapání.


H. M. (Hradec Králové)

1. Snadnost manipulace a aplikace 5

2. Jak rychle nastala úleva po aplikaci? 4

3. Délka trvání pocitu méně unavených očí 5

4. Četnost kapání 4


Zpět

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie