Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



VYHODNOCENÍ KOMPLEXNÍ KLOUBNÍ PÉČE CANVIT



I naše psí společníky mohou bolet klouby. Často v důsledku dědičné a vývojové vady, někdy se může jednat o chyby ve výživě. Většinou, jak to bývá, přijdou potíže s pohybovým aparátem díky souběhu a kombinaci několika vlivů. V květnu a v červnu jsme si proto na Magazínu představili komplexní kloubní výživu Canvit Chondro z řady Veterinary Line, která je jedničkou na českém trhu více než 20 let a je vhodná pro dlouhodobém podávání u všech zmíněných příčin kloubních obtíží.

Sedm z vás, kteří jste se zapojili do soutěže, testovalo na „vlastní kůži a kloubní aparát" svého psího miláčka kloubní výživu Canvit Chondro Super. Přijímal pes s ochotou kloubní přípravky a bylo vidět zlepšení jeho pohyblivosti?

ZAJÍMALO NÁS:


1) Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali?

2) Jak mu chutnala?

3) Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti (přestal kulhat, měl větší chuť do života)?

4) Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? 

Z. M. (FA, Neratovice)

1. Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali? Přímo z ruky jako pamlsek.

2. Jak mu chutnala? 5

3. Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti? 4

4. Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? Po 10 dnech.


Celkové hodnocení: Westík,8 let, natažený vaz u zadní nohy. Byla jsem mile překvapena, jak účinnosti, tak i tím, že chutnal.


J. H. (Olomouc)

1. Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali? Společně s krmivem, protože pes dostává kloubní přípravky v doporučovaných časových odstupech celkem pravidelně a přísun čehokoliv jiného, než standardní stravy, si hlídá. Když se blížil čas vyhodnocení, „zobl" tabletku z ruky!

2. Jak mu chutnala? 5, překvapivě neprotestoval.

3. Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti? 5, rozhodně byl účinek Canvitu znát, zmírnily se i nepříjemné lupavé a praskavé zvuky, které obvykle loketní kloub levé nohy vydává.

4. Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? Zlepšení cca po 2-3 dnech, citelný účinek jsem ale zaznamenala zhruba 8 den po první dávce.


Celkové hodnocení: Středoasijský pastevecký pes, 10 let, osteoartróza loketních kloubů, bez průběžné podpory kloubními přípravky je pro něj pohyb nepříjemně bolestivý, klouby dřou, což doprovází i nepříjemný zvuk. Pokud přestanu psovi dávat nějakou podporu, začne kulhat, stav se postupně zhorší až k tomu, že při chůzi začne naříkat. Tomu se samozřejmě snažím předcházet podáváním kloubní výživy a také zpevněním loketními bandážemi. Zajímavé je, že bandáže jsme si mohli dovolit sundat, když bral Canvit. Celkově hodnotím známkou spokojenosti 5.

Zmírnění bolestivosti a zlepšení pohybu bylo znatelné prakticky při první delší procházce. Výsledek podávání tohoto přípravku mě překvapil v tom nejlepším slova smyslu. Jsem moc ráda, že jste mi umožnili testovat právě Canvit a že jsem se mohla přesvědčit, že existuje další pomocník v boji s bolestí kloubů mého psího kamaráda.


L.P. (Litoměřice)

1. Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali? Přímo z ruky jako pamlsek.

2. Jak mu chutnala? 5, velice mu chutnala, olizoval se po kloubní výživě.

3. Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti? 5, ano. Náš pes přestal kulhat, začal více běhat, vypadá to, že mu kloubní výživa moc pomohla.

4. Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? Po 3 dnech.


Celkové hodnocení: Jezevčík, 7 let, nadváha. Celková spokojenost je 5, největší spokojenost.


R. B. (lékárnice, Domažlice)

1. Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali? Společně s krmivem, vmáčknuté do masa.

2. Jak mu chutnala? 2, musela být hodně maskovaná, jen tak v granulích by ji nesežrala.

3. Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti? 3, nezlepšilo ani nezhoršilo.

4. Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? Nepozoruji znatelné zlepšení.


Celkové hodnocení: Americky stafordsirsky terier, 3 roky, žádné vetší obtíže. Vzhledem k žádným velkým potížím a poměrně krátkému testování nelze jednoznačně říci, zda přípravek pomáhá a jak rychle. Celkové hodnocení 3.


M. Š. (lékárník, Staňkov)

1. Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali? Společně s krmivem.

2. Jak mu chutnala? 5

3. Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti? 4

4. Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? Po cca 6 dnech.


Celkové hodnocení: Trpasličí pinč, 8 let. Jelikož je můj pes hyperaktivní, zátěž na klouby je celkem velká. Před rokem a půl prodělal operaci kyčelního kloubu, takže jsem uvítala možnost testovat. Jednou za čas na operovanou packu kulhal, nyní jsem ještě nezpozorovala. "Křupalo" mu v přední pacce, též zatím nepozoruji, že by se tomu dělo. Celková spokojenost 5.


T. P. (Praha 5)

1. Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali? Společně s krmivem.

2. Jak mu chutnala? 5

3. Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti? 5

4. Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? Po cca 20 dnech.

Celkové hodnocení: 11letý ridgeback, který je zdravý, ale již bylo vidět, že při chůzi nad 7-8 km byl unavený. Srst mu také místy vypadla a měl tam hnědé fleky - čistou hnědou kůži. Každé ráno mu přidáváme do granulí s kouskem masové konzervy výživu Canvit. Výsledek? Náš Barry "lítá jak divý", a dokonce na hnědých flecích mu začíná růst chmýří! Manžel se vyjádřil, že mu musíme "ubrat obroku". Kdyby neměl trochu šedivý čumák, běhá a vypadá jak za mlada. Děkujeme za Barryho, v užívání budeme pokračovat.


V. H. (FA, Jablonec)

1. Jakým způsobem jste vašemu psovi kloubní výživu podávali? Společně s krmivem, později z ruky.

2. Jak mu chutnala? 5

3. Pozorovali jste u psa zlepšení pohyblivosti? 4

4. Po kolika dnech jste pozorovali zlepšení pohyblivosti? Po cca 7 dnech.

Celkové hodnocení: Zlatý retrívr, 7 let. Canvit chutnal a pomohl! Celkově dáváme 4,5 bodů.

 

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

SVĚTOVÝ DEN ZDRAVÍ 7. 4.

7. 4. 1950 vznikla Světová zdravotnická organizace – WHO (World Health Organization). Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. Zároveň ukazuje, že se WHO neustále snaží o vymýcení různých nemocí, o snižování nemocnosti a úmrtí po celém světě. Činnost této organizace je zaměřena především na prevenci. 7. dubna se tedy zkuste zamyslet, kdy jste byli naposledy na preventivních prohlídkách a naplánujte si je! Ministr Zdraví, ideová a expertní interdisciplinární platforma spojující profesionály z různých oblastí, zjistila, že 14 % Čechů nepodstoupilo za posledních 10 let žádnou preventivní návštěvu u lékaře.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie