Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



VÍTE, CO POMÁHÁ NA PIGMENTOVÉ SKVRNY?



Je to český produkt

Pigmentové skvrny jsou strašákem, který nemusí nutně souviset s vyšším věkem. Nevzhledné tmavé skvrny na pokožce, zejména na obličeji, trápí běžně i mladou generaci. Zda postihnou právě vás, závisí na několika faktorech. Dobrou zprávou je, že mnohé z nich dokážete ovlivnit.

Pokud kolagen pro vás není neznámým pojmem, určitě jste slyšeli i o jeho pozitivních účincích, zejména v souvislosti s nehty a vypadávajícími vlasy, ale také s pokožkou. Kromě toho, že ji hydratuje a zpevňuje, čili zabraňuje jejímu stárnutí, je efektivní metodou při odstraňování pigmentových skvrn. Kolagen můžete doplňovat prostřednictvím výživových doplňků, a pokud si vyberete ty správné, pozitivní účinky kolagenu budete vnímat v různých oblastech (kožní problémy, bolesti kloubů, štěpení nehtů atd.).

100% mořský kolagen bez dalších přísad od Inca Collagen se dokonale vstřebává, protože se jedná o  bioaktivní (živou) látku. Představuje přirozený způsob, jak se zbavit pigmentových skvrn a jak zabránit jejich dalšímu vzniku. Jeho užívání je jednoduché - je ve formě rozpustného prášku, který pouze rozmícháte v čisté vodě a vypijete.

Jaký vliv má kolagen na pigmentové skvrny?

Kolagen se v lidském těle tvoří přirozeně. Po přečtení této věty se vkrádá otázka: „Proč bychom ho tedy měli doplňovat?" Protože tento proces je věkově ohraničený. Po 25. roce života produkuje organismus postupně méně kolagenu, po čtyřicítce už téměř žádný. Tím se snižuje odolnost pokožky a logicky se tím zvyšuje i riziko pigmentových skvrn. Špatnou zprávou je, že i opalování má vliv na pokles kolagenu. Stárnutí organismu zastavit nemůžete, dokážete však zmírnit nebo zcela minimalizovat jeho příznaky. Klíčovým faktorem je doplňování látek, které vašemu tělu chybí. Kolagen patří mezi důležité látky, protože 80 % lidské kůže tvoří právě tato bílkovina. Když ho tělu dodáte, začne obnovovat ztracené mezibuněčné spoje a nastává (zjednodušeně řečeno) nenásilný proces rekonstrukce.

Výběr správného kolagenu proti pigmentovým skvrnám

Není jedno, jakým procesem se kolagenový přípravek vyrábí. Pokud je čistý, vyprodukovaný za studena (hydrolyzovaný), je skoro jisté, že jste si vybrali správně. Pouze v takovém případě se do organismu dostane v živé podobě. Dobrým příkladem je již výše zmíněný Inca Collagen, oblíbený český produkt, který je na trhu již 5 let. Ten se postará zároveň i o velkou část prevence. Pigmentové skvrny se na vaší pokožce objeví méně často, nebo skoro vůbec. Důležité je vědět i to, že skvrny se mohou začít tvořit podstatně dřív, než se stanou viditelnými.

Pravidelným každodenním pitím kvalitního kolagenu můžete tento protein doplňovat tam, kde ho tělo nejvíce potřebuje. Kolagen hydratuje pleť zevnitř a pečuje o opětovné spojování buněk. Dá se říci, že pomáhá obnovovat pleť. Výsledkem je pružnější, zdravější a odolnější pokožka. Zpomaluje stárnutí kůže, je prevencí nejen proti vráskám, ale i různým poškozením kůže následkem jejího spálení sluncem. Tím se stává i výborným prostředkem v boji proti pigmentovým skvrnám.

Jěště není pozdě

Pokud pigmentové skvrny nemáte, je to skvělé a rádi bychom vám pogratulovali. Je tu však jedno ALE. Pigmentové skvrny se tvoří celé roky a nemusí se objevit hned. I když je zatím nevidíte, proces jejich tvorby již začal, protože kůže si pamatuje vše: opakované spálení v mládí, nešetrné kosmetické zásahy i nezdravý životní styl. To vše se vám ve vyšším věku může vrátit v podobě nerovnoměrné pigmentace.

Pečujte o svoji pleť, dodávejte jí pravidelně bioaktivní kolagen, pijte dostatek vody a snažte se zlepšit životosprávu! Protože to, jak žijete, se vždy odrazí na vaší pleti. Užívejte i vitamin C, který je esenciálním antioxidantem pro celé tělo. Podporuje vlastní tvorbu kolagenu v těle, a navíc pomáhá dodanému kolagenu, aby se snadněji do organismu vstřebal. 

Článek je firemním sdělením společnosti Inca Collagen

https://www.incacollagen.cz/ 

Zpět

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie