Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



ÚČESY PRO TENTO PODZIM



Francouzský vkus je známý svou jednoduchostí, čistotou, která je vždy sofistikovaná. Tým kadeřníků Franck Provost zastává názor, že každé vlasy jsou jedinečné. Všechny střihy, které přináší nová kolekce s příhodným názvem ,,Nadčasová", jsou hodnocené jako nevyhnutelný trend budoucnosti. Naleznete zde dlouhé a elegantní, čtvercové a grafické nebo krátké hair stylingy, které evokují návrat do 70.let minulého století a inspirují svou nespoutaností a svobodou, která je s touto érou spjata. 

Podzimní kolekce francouzského kadeřnictví Franck Provost

Mezi hlavními trendy se objevuje dégradé střih, který umožnuje u dlouhých vlasů provzdušnit účes a vytvořit tak pohyb po celé délce vlasů.

Fuzzy střihy, které dodávají účesu mobilitu jsou dalším výrazným prvkem této kolekce.

Vlasy tzv. "mořské pany" jsou trend, který můžeme zahlédnout na přehlídkových molech. Vroubkovaná vlnovka s hladkými kořeny a konečny se opět vrací na scénu!

Naleznete zde ale také hladký styling, při kterém se pracuje s fénem takovým způsobem, že se uzavřou écailles (v překladu šupiny na vlasovém vláknu).

Zajímavý je i graficky čtvercový střih, mírně zúžený na konturách obličeje, jež umožňuje zachovat veškerou hustotu vlasů a zajišťuje ultramoderní výsledek. 

AW21 nabízí speciální techniky:

  • Balayage 2 zlata 

Balayage 2 zlata je exkluzivní technika Franck Provost, která se aplikuje na celou délku vlasů a klade se velký důraz na konečky, které stejně jako je tomu po letní dovolené, jsou přirozeně zesvětlené.

  • Brun Cashmere 

Exkluzivní technika Franck Provost. Jedná se o studenou hnědou spojenou s několika světlými prameny, toto dodá hloubku tomuto sestřihu. Diamond zde dodá jas.

  • Indianské léto 

Exkluzivní technika Franck Provost, který vytváří přirodní sluneční efekt, a to vše díky několika světlým pramenům vytvořeny bez tepla a bez amoniaku. Tento účes je personalizovaný, vytvaruje a rozjasní vaši tvář. Tato technika je finalizována Diamondem, který tomuto účesu dodá lesk.

V roce 1975 otevřel Franck Provost svůj první salon. Díky spokojenosti, důvěře a obrovském nadšení pro toto nádherné povolání jsou dnes salony Franck Provost po celém světě a navštěvují je ročně miliony žen i mužů. Účesy jsou elegantní, střihy se snadno upravují a pohodlně nosí, barvy kopírují přírodu a záblesky slunce ve vlasech rozjasní vaši tvář. Každý se za vámi otočí!

V ČR naleznete 3 kadeřnické salóny Franck Provost, například v samém centru Prahy ve Slovanském domě v ulici Na Příkopě a v Karlových Varech je salón Franck Provost v Grandhotelu Pupp.

Více na https://www.franckprovost.cz/index.html

Zpět

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

SVĚTOVÝ DEN ZDRAVÍ 7. 4.

7. 4. 1950 vznikla Světová zdravotnická organizace – WHO (World Health Organization). Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. Zároveň ukazuje, že se WHO neustále snaží o vymýcení různých nemocí, o snižování nemocnosti a úmrtí po celém světě. Činnost této organizace je zaměřena především na prevenci. 7. dubna se tedy zkuste zamyslet, kdy jste byli naposledy na preventivních prohlídkách a naplánujte si je! Ministr Zdraví, ideová a expertní interdisciplinární platforma spojující profesionály z různých oblastí, zjistila, že 14 % Čechů nepodstoupilo za posledních 10 let žádnou preventivní návštěvu u lékaře.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie