Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



SOUTĚŽ JAMIESON O TŘI BALÍČKY S ANTIOXIDAČNÍ OCHRANOU



Společnost Jamieson Laboratories, která letos slaví 100 let od svého založení, se stala předním kanadským výrobcem a distributorem přírodních výživových doplňků s dlouholetou tradicí. Své místo na trhu s doplňky stravy a velkou oblibu u klientů si udržela díky patentovaným výrobním postupům a kontrolním testům kvality, čímž je zaručena MAXIMÁLNÍ AKTIVITA a BIOLOGICKÁ DOSTUPNOST použitých účinných látek. Nejmodernější technologie biologicky aktivní látky, získané z přírodních zdrojů, chemicky nemění a nezbavují přirozených vlastností žádnou z živin. 

JAMIESON SELEN 50 MCG 100 TBL.

Selen je základní stopový minerál s antioxidačními vlastnostmi, díky čemuž má schopnost zpomalit stárnutí a poškozování tkání v důsledku působení volných radikálů. Selen působí jako antioxidant, tvoří součást enzymu zvaného glutathion peroxidáza. Antioxidanty chrání buňky před poškozením volnými radikály, které jsou vedlejším produktem metabolismu kyslíku. Selen jako antioxidant může zabránit vzniku šedého zákalu a makulární degenerace, což jsou dvě nejčastější příčiny poškození zraku a slepoty u starších lidí. 

Jamieson Selen se vyrábí patentovanou technologií z pivovarských kvasnic, významného zdroje organického selenocysteinu, a patří k špičkovým produktům vlastního firemního výzkumu a vývoje kanadského výrobce přírodních vitamínů Jamieson Laboratories.

Pro organismus jsou biologicky dostupnější, tělo je umí zpracovat lépe než syntetické minerály.

JAMIESON RESVERATROL 50 MG EXTRAKT Z ČERVENÉHO VÍNA 30 KPS.

Resveratrol extrakt z hroznových jadérek z červeného vína obsahuje jedinečnou kombinaci dvou klinicky ověřených složek - LeucoselectTM Phytosome® (komplex fosfatidylcholinu z hroznových jadérek) a Resveravin® extrakt resveratrolu. Hroznová jadérka se tradičně používají na podporu zdraví srdce, krevního oběhu, zdraví očí a hojení ran. Hroznové jadérko obsahuje proantokyanidiny, které jsou silnými antioxidanty a které mohou pomoci udržovat celkové zdraví.

Více o resveratrolu jsme psali ZDE

Jamieson Resveratrol extrakt z červeného vína s výtažkem z hroznových jadérek poskytuje všechny přínosy pro kardiovaskulární zdraví spojené s benefity obsaženými při konzumaci šesti sklenic červeného vína - bez obsahu kalorií nebo alkoholu.

 

JAMIESON VITAMÍN E 200 IU 100 KPS.

Vitamin E chrání vitamíny A a C před oxidací. Vitamíny E, C a betakaroten se běžně nazývají „antioxidační vitamíny", protože nejen že odvracejí oxidativní poškození, ale společně vzájemně znásobují svou ochrannou sílu. Chrání před neustálým rizikem z potenciálně škodlivých řetězců volných radikálů. Vitamin E jako antioxidant chrání nejen před vnitřními oxidativními poškozeními vyvolanými metabolickými reakcemi, ale také před vnějšími faktory. Chrání před škodlivými účinky znečištěného životního prostředí, cigaretového kouře a UV záření. 

Jamieson Vitamin E je vyroben z přírodních zdrojů a je farmaceuticky testován pro zaručení plné účinnosti a absolutní klinické čistoty.

Vitamin E ze sóji je mnohonásobně biologicky dostupnější formou vitamínu E a nakonec se mnohem efektivněji vstřebává než syntetický vitamín E.

Obsahuje d-alfatokoferol - biologicky nejdostupnější formu vitamínu E.

 

JAMIESON LYKOPEN 10000 MCG 60 TBL.

Lykopen - karotenoid, který rajčatům dodává jasnou červenou barvu - se přeměňuje na vitamín A. Vitamín A (označovaný také jako "retinol") redukuje příznaky stárnutí tím, že podporuje tvorbu kolagenu. Lykopen prokazatelně zmírňuje následky poškození způsobeného slunečním zářením, podporuje regeneraci buněk a redukuje zarudnutí pokožky. Tento antioxidant má také pozitivní vliv na mastnou pokožku, protože zmírňuje zánět, který vede k nadměrné tvorbě mazu a vyrážkám. 

Jamieson Lykopen 10000 µg obsahuje také rajčatový prášek - poskytuje příznivé účinky rajčat.

Rajčata jsou bohatá na vitamín C a obsahují značné množství vitamínu A, B, draslíku, železa a fosforu.

Jamieson Lykopen rajčatový koncentrát se získává z přírodních zdrojů a je farmaceuticky testován pro zaručení účinnosti a absolutní klinické čistoty.

Obsahuje 10 mg čistého aktivního lykopenu. Obsahuje přírodní rajčatový prášek získaný z reálných rajčat. 

Odpovězte na soutěžní otázku a pošlete nám svůj tip na magazin@hcom.cz do konce září 2022.

Tři správné odpovědi odměníme balíčkem produktů s antioxidační ochranou od společnosti Jamieson. 

Soutěžní otázka:

Z jakého přírodního zdroje se vyrábí selen nacházející se v produktech Jamieson?

a) z rajčat

b) z pivovarských kvasnic

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

BĚH PRO MIMINKA DO DLANĚ

První květnovou neděli je Světový den rodičů předčasně narozených dětí. 5. května 2024 se můžete aktivně přidat k charitativní akci Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. K účasti se může registrovat jednotlivec, rodina či kolektiv a zvolit si výši příspěvku a neonatologické oddělení, které si přeje podpořit. Pak už stačí se 5. května kdekoliv a kdykoliv vydat na libovolně dlouhou trasu a svou aktivitu zaznamenat ve výsledném formuláři. Všechny informace k registraci najdete na www.darujme.cz/beh.

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie