Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



PRIORITOU ZŮSTÁVÁ SPOKOJENÝ LÉKÁRNÍK



Rok 2023 potvrdil, že projekty Health communication jsou opravdu stále aktuální a poplatné nárokům na moderní odborné vzdělávání. Těšily se velkému zájmu studujících lékárníků i lékařů, zejména on-line kongresy přitáhly velkou pozornost. Své místo v diáři si u zaměstnanců lékáren udržely i kontaktní akce, které se na podzim 2023 odehrály v Praze, Brně a Hradci Králové. V rozhovoru přinášíme ohlédnutí ředitele společnosti Zdeňka Břeně za loňským rokem a prozradí nám i inovace pro rok 2024.

Pane řediteli, co přinesl loňský rok a jaké novinky nás čekají letos s Vaší vzdělávací společností?

Z.B.: Celý rok 2023 byl pro nás velkým dobrodružstvím. Naše společnost i náš tým prošly velkým testem. Uskutečnili jsme několik inovativních vzdělávacích projektů, abychom odhalili, které z nich jsou skutečně potřebné, žádoucí a na poli edukace "udržitelné". S ohledem na personální deficit v lékárenské profesi jsme hledali nové způsoby, jak umožnit odborníkům z lékáren pohodlné vzdělávání, které bude součástí jejich systému celoživotního vzdělávání.

Jaké formáty kontinuálního vzdělávání jste zkoušeli?

Z.B.: Naše nabídka byla opravdu pestrá! Pharma eventy nabídly prezenční setkání s dopoledními a odpoledními bloky. Volba byla jasná: buď absolvování celého odborného programu, nebo výběr části programu dle časových preferencí. Dopolední i odpolední program byl totiž samostatně akreditovaný u ČLnK jako dvě akce v jeden den. To umožnilo lékárníkům a farmaceutickým asistentům aktivně se účastnit i v běžném pracovním dni. A co online svět? Zorganizovali jsme oblíbené 3D 360° kongresy s kvalitním programem přednášek, propojovali jsme virtuálně lékárníky ze všech koutů světa, dali prostor pro otázky a odpovědi... A také jsme nabídli tematické 2D konference. Naše největší vzdělávací platforma pro e-learning - Educomm -  je stále oblíbená mezi více než 3500 odborníky, kteří si zde zakládají své nové účty každý měsíc. Celé portfolio je doplněno o on-line medium Healthcomm magazín, který nabízí aktuální informace pro lékárny v měsíčním tempu, s moderními doplňky 3D vizualizace, video rozhovory nebo doplňkovými zábavně-naučnými rubrikami.

V čem vidíte rozdíl mezi prezenčními a online projekty?

Z.B.: Healthcomm Professional je tradiční setkání tváří v tvář, kde se můžete fyzicky setkat s ostatními účastníky, lektory a zástupci dodavatelů a prohlubovat své profesní i osobní vztahy. Jedinou povinností je, na akci se dostavit, a to na určené místo a v daném čase. Naopak 3D 360° kongresy online jsou virtuální zážitkem, který časem ani místem účastníka nelimituje. Může si během jednoho měsíce několikrát otevřít počítač a vystudovat si část programu. Účastníci se v prostředí propojují z různých končin země, dokonce z celého světa. Jen si spolu nedají tu kávičku. Každý formát má své výhody a je na lékárnících, aby si vybrali ten, který jim lépe vyhovuje. Jedna perlička: Když skončil edukační rok 2023, zjistili jsme, že kdyby se lékárník zúčastnil všech našich fyzických a online akcí, měl by splněno, co se týká požadovaných bodů do celoživotního vzdělávání v tříletém cyklu. V roce 2023 kombinací těchto akcí mohl lékárník teoreticky získat celkem až 115 bodů do CV!

Jak se daří e-learningovému portálu Educomm? Je stále mezi lékárníky populární?

Z.B.: Educomm nabízí neustále nový odborný obsah a je tvořen týmem, který testuje jeho prostředí. V každém novém ročníku přináší upgrade pro uživatele. Na této platformě můžete sledovat videopřednášky a e-learningové kurzy z různých oblastí farmacie, které jsou zařazené do celoživotního vzdělávání. Můžete tak získat certifikát s přiděleným počtem bodů a zlepšit své odborné znalosti a dovednosti.

Studujícím Educomm přináší:

  • Flexibilitu: Učte se, kdykoliv a kdekoliv, jen s připojením k internetu.
  • Individualizaci: Studujte podle svých potřeb a zájmů.
  • Vizualizaci: Zvolte zábavný a interaktivní obsah, který si snadno pamatujete.
  • Interaktivitu: Zapojte se a učte se aktivně.
  • Aktualizace: Vždycky budete v obraze s novými trendy.
  • Snížení nákladů: Šetřete peníze na cestování a ubytování a stále se rozvíjejte.

Celkově řečeno, Educomm není jen platforma, je to partner na cestě k neustálému profesnímu růstu.

V lednu tohoto roku jste přivedli na svět inzertní portál Pharmacyservis.cz. Komu je určen?

Z.B.: Pharmacyservis.cz je nový inzertní portál, který je určen pro lékárníky a farmaceutické asistenty. Na tomto portálu můžete najít nebo nabídnout volné pracovní pozice v lékárnách, prodat nebo koupit lékárnu, řešit zásoby léků a zdravotnických prostředků, získat nabídku pro vytvoření vlastního lékárenského e-shopu, zúčastnit se odborných akcí a školení nebo se propojit s dalšími projekty společnosti Health communication s.r.o.

...takže takový Dům služeb?

Z.B.: ANO. Pharmacyservis.cz je jedinečný tím, že nabízí komplexní služby pro lékárníky na jednom místě. Můžete zde snadno a rychle najít nebo vložit inzerát, který odpovídá vašim potřebám a zájmům. Portál je navržen tak, aby byl přehledný, jednoduchý a bezpečný. Všechny inzeráty jsou pravidelně kontrolovány a aktualizovány. Pharmacyservis.cz je také propojen s platformou Educomm.cz, vzdělávacím videoportálem pro lékárníky a farmaceutické asistenty. Nabídne i ukázku z nového obsahu Healthcomm magazínu, pozve na blížící se 3D kongresy i na prezenční akce. Takže takový Prior - prioritní dům služeb na jednom místě. (smích)


Pharmacyservis.cz je od roku 2024 součástí projektů společnosti Health communication s.r.o., která se zabývá komunikací a vzděláváním v oblasti zdravotnictví. V povědomí společnost vzešla před více jak 12 lety pořádáním odborných kongresů Healthcomm Professional. Mezi další projekty patří on-line měsíčník do všech lékáren hcmagazin.cz, e-learningový portál Educomm.cz nebo 3D kongresy, které jsou virtuálními konferencemi s tuzemskými i mezinárodními odborníky.


 

Děkuji za rozhovor

Chramst

CHCETE ZNÁT TERMÍNY A BLIŽŠÍ INFORMACE O ON-LINE AKCÍCH V ROCE 2024? kLIKNĚTE NA BANNER!

ZAJÍMAJÍ VÁS FYZICKÉ KONGRESY A EVENTY? KLIKNĚTE A DOZVÍTE SE VÍCE!

Zpět

ZAPOJTE SE DO PROJEKTU PODPORY DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ LÉKÁRNÍKŮ

Hrozí lékárníkům syndrom vyhoření? Jak jste na tom s duševním zdravím? Ve spolupráci s ČLnK vznikl anonymní dotazník, který můžete vyplnit do 17. 5. 2024. Vaše účast je zásadní pro získání cenných informací. Každý respondent hraje nezastupitelnou roli při identifikaci faktorů, které mohou vést k syndromu vyhoření mezi farmaceuty.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren (celkem můžete získat 13 bodů do systému CV), kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

ANDROPAUZA
MODRÉ SVĚTLO A STÁRNUTÍ KŮŽE
CHRONICKÉ ZÁNĚTY