Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



PŘEDCHÁZEJTE POTÍŽÍM KLOUBNÍHO APARÁTU SVÉHO PSA



V květnovém Magazínu jsme v rubrice Na vlastní kůži připomněli, že nejen lidské, ale i zvířecí klouby mohou onemocnět nebo se připomínat bolestí. U našich čtyřnohých společníků se může jednat o dědičné a vývojové vady, nebo jsou za jejich potížemi chyby ve výživě a nesprávný pohybový management. Často ale jde o kombinaci několika vlivů, které stojí za psími potížemi s klouby.

Představili jsme si proto komplexní kloubní výživu pro dlouhodobém podávání u všech zmíněných příčin kloubních obtíží včetně jejich kombinace. Sedm z vás, kteří jste se zapojili do soutěže, může v průběhu června vyzkoušet na „vlastní kůži" svého psího miláčka kloubní výživu Canvit Chondro z řady Veterinary Line, která je jedničkou na českém trhu již více než 20 let. Jak psovi chutnala a došlo u psa ke zlepšení pohyblivosti? Vyhodnocení testování přinese červencový Magazín.

Dysplazie kyčelního kloubu, artróza, osteoporóza a jiná onemocnění kloubů a kostí dokáží znepříjemnit a zkomplikovat život nám i našim mazlíčkům. Poruchy pohyblivosti už navíc nejsou jen doménou velkých psů, ale stále častěji se objevují i u středních a menších plemen, kočky nevyjímaje. Účinné kombinace látek na podporu regenerace kloubní chrupavky a zlepšení pohyblivosti kloubů dokážou také snížit bolest při pohybu, a tím zkvalitnit život našich čtyřnohých přátel.

Canvit Chondro jsou komplexní veterinární doplňky stravy založené na synergickém efektu účinných látek určené k prevenci i podpoře léčby kloubních obtíží u psů každého věku i velikosti. Díky vynikající chutnosti jsou tablety vhodné pro každodenní podávání formou pamlsku nebo se dají snadno rozdrtit a přidat přímo do běžného krmiva. Všechny produkty jsou vyráběny i baleny v České republice a jsou bez přídavku barviv, bez umělých dochucovadel a bez chemických aromatických látek. 

PREVENTIVNÍ PÉČE O KLOUBY

  • Canvit Chondro prevence pro malé a střední psy každého věku
  • Canvit Chondro Maxi prevence pro psy velkých a obřích plemen každého věku

Canvit Chondro a Chondro Maxi jsou lahodné tablety s játry určené pro prevenci kloubních obtíží s hydrolyzovaným kolagenem, glukosamin a chondroitin sulfátem a vitamínem C. Tento komplex pomáhá posilovat chrupavky, zpevňovat vazy a šlachy, zvyšuje mechanickou odolnost kloubů a díky tomu chrání klouby před nefyziologickým opotřebením a úrazy.

o Pro štěňata a mladé rostoucí psy,

o psy s nadváhou a obezitou,

o seniory a stárnoucí psy,

o dospělé psy v zátěži (sportovní, pracovní a lovečtí psi),

o štěňata a dospělé psy se zvýšeným rizikem pohybových obtíží a onemocnění kloubů.

Objednejte si vzorek zdarma na webové stránce www.milujupohyb.cz

 

KDYŽ UŽ KLOUBY BOLÍ

Canvit Chondro Super podpora léčby kloubních obtíží pro psy všech velikostí i stáří. Velmi chutné játrové tablety Canvit Chondro Super jsou určené pro rychlé zastavení bolesti, podporu léčby a intenzivní regeneraci kloubů. 

o Pro psy s chronickým i akutním onemocněním pohybového aparátu (dysplazie, luxace, artróza, artritida a další diagnózy),

o psy po úrazech a operacích,

o psy v extrémní fyzické zátěži (závodní sportovci),

o psy s projevy bolestivosti kloubů (kulhání, nechuť k pohybu).

Canvit Chondro Super je vhodný jako každodenní doplněk léčby pro psy s diagnózou dysplazie kyčelního kloubu, luxaci čéšky, při pokročilém stupni artrózy či artritidy. Díky unikátní kombinaci látek s prokázanými účinky na regeneraci kloubů - glukosaminu, chondroitinu, MSM, kyseliny hyaluronové a vitamínu C - dochází k rychle pozorovatelným změnám na pohybovém aparátu:

o Rychlé zmírnění bolestí kloubů,

o výrazné posílení chrupavek,

o zvýšení elasticity a mechanické odolnosti kloubů,

o zpevnění vazů a šlach,

o zvýšená chuť k pohybu a ke hře.

Více na webu www.milujupohyb.cz

Zpět

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie