Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



NOVINKY Z LÉKÁRENSKÉHO SORTIMENTU



Název produktu: Sédatif PC® 90 tablet 

Kategorie produktu: léčivý přípravek

Režim výdeje: volný prodej

Popis:


  • k léčbě úzkosti, emočního napětí a lehkých poruch spánku
  • bez věkového omezení
  • může být užíván během těhotenství a kojení

Sédatif PC® je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii k léčbě úzkosti a emočního napětí (které se projevují např. neklidem, nervozitou, podrážděností a poruchami koncentrace) a k léčbě lehkých poruch spánku.


Distribuce: u všech distributorů

www.sedatif-pc.cz

Zkrácená informace o léčivém přípravku dle SmPC

Název přípravku: SÉDATIF PC sublingvální tablety. Složení: 1 sublingvální tableta (250 mg) obsahuje: Aconitum napellus 6 CH, Belladonna 6 CH, Calendula officinalis 6 CH, Chelidonium majus 6 CH, Abrus precatorius 6 CH, Viburnum opulus 6 CH. Indikace: SÉDATIF PC je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii k léčbě úzkosti a emočního napětí, které se projevují např. neklidem, nervozitou, podrážděností a poruchami koncentrace, a k léčbě lehkých poruch spánku. Dávkování: Dospělí, dospívající a děti: 1-2 tablety 3 × denně, ráno, v poledne a večer, nejlépe mimo dobu jídla. Perorální podání. Tablety nechat rozpustit pod jazykem. Dětem do 6 let je možné tablety před podáním rozpustit, nejlépe v malém množství čisté neperlivé vody, z důvodu rizika vdechnutí. Doporučená doba léčby je 4 týdny. Kontraindikace: Hypersenzitivita na léčivé látky nebo na kteroukoli pomocnou látku. Upozornění: Tento léčivý přípravek obsahuje laktózu. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí galaktózy, úplným nedostatkem laktázy nebo malabsorpcí glukózy a galaktózy nemají tento přípravek užívat. Interakce: Žádné interakce se neočekávají. 


Název produktu: Immunospray Kids, sprej 20 ml

Kategorie produktu: doplněk stravy

Režim výdeje: volný prodej

Popis:

Immunospray KIDS - Rychlé dobití imunity

Immunospray KIDS je sublinguální sprej obsahující látky pro podporu správné funkce imunity. Jedinečný produkt pro období nachlazení, který obsahuje extrakt z černého bezu, zinek, laktoferin, vitamin C a šťávu z černého rybízu, je určen pro uživatele již od 2 let věku. Obsahuje látky a extrakty přispívající k podpoře imunity i snížení míry únavy a vyčerpání.

Distribuce: u všech distributorů

PŘÍBALOVÝ LETÁK


Název produktu: EndWarts® FREEZE

Kategorie produktu: Zdravotnický prostředek

Režim výdeje: volný prodej

Popis:

INOVACE V DOMÁCÍ KRYOTERAPII

EndWarts® FREEZE je prostředek pro rychlé ošetření bradavic mrazem obsahující velmi chladný plyn oxid dusný (N2O).

Díky zmražení na -80 °C zasáhne nejhlubší vrstvy bradavice, často tak stačí jediné ošetření a bradavice vymizí.

Snadná a rychlá aplikace: Po jednorázovém odemknutí stačí 2 kroky, které dohromady nezaberou více jak 1 minutu.

Vysoká compliance: Aplikace pouze 1x za 2 týdny, maximálně 3x, pak je doporučena návštěva lékaře.

Pro dospělé a děti od 4 let

Distribuce: u všech distributorů

https://www.endwarts.cz/


Název produktu: Möller´s MAMA

Omega 3 + vitaminy a minerální látky

Kategorie produktu: doplněk stravy

Režim výdeje: volný prodej

Popis:

Möllers Mama - Omega 3 + vitaminy a minerály

Zdroj esenciálních mastných kyselin Omega-3 (DHA a EPA), vitaminu D3, B6, kyseliny listové a minerálů potřebných pro ženy, které plánují těhotenství, těhotné ženy a kojící matky.

- Balení na 28 dní

- Každý den 1 tableta Vitaminů a minerálů + 1 kapsle s Omega-3

Distribuce: u všech distributorů

https://www.mollersomega3.cz/


Název produktu: Möller´s TOTAL

Multivitaminové tablety + Omega-3 kapsle

Kategorie produktu: doplněk stravy

Režim výdeje: volný prodej

Popis:

Möller's TOTAL je komplexní výživový doplněk obsahující optimální kombinaci přírodních omega-3 mastných kyselin získaných z ryb, jakož i vitaminů, minerálů a antioxidantů.

- Balení na 28 dní

- Každý den 1 tableta Vitaminů a minerálů + 1 kapsle s Omega-3

- Absolutní podpora organismu pro každého aktivního i rekreačního sportovce

Distribuce: u všech distributorů

 https://www.mollersomega3.cz/


Zpět

ČERNÝ KAŠEL AKTUÁLNĚ

Do ISIN bylo v období od 1. 1. 2024 do 24. 3. 2024 nahlášeno celkem 4253 případů pertuse. Nejvíce případů podle zprávy SZÚ hlásí kraje: Jihočeský (780x) a Středočeský (634x), následuje Vysočina (512x) a hl. m. Praha (458x), nejméně případů hlásí Olomoucký (80x) a Karlovarský (30x) kraj. Z celkového počtu letošních případů je 73 % očkovaných. Očkování u dětí je v ČR hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. V rámci přeočkování v dospělosti přispívají na očkování zdravotní pojišťovny. Nejvíce ohroženou skupinou jsou děti do jednoho roku. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje přeočkování u dospělých osob pohybujících se kolem dětí a těhotným ženám. Dále je očkování doporučeno také osobám se sníženou imunitou, chronickým onemocněním a zdravotníkům. Dle doporučení České vakcinologické společnosti ČLS JEP je možno, po dobu omezené dostupnosti vakcín Adacel a Boostrix, využít pro očkování proti černému kašli u dospělých i vakcínu Adacel Polio.

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie