NÁPOJE PRO ZAHŘÁTÍ



Naše babičky nedaly dopustit na silný masový vývar, prodejci z vánočních trhů na punč a „svařák", lyžaři na grog...

Všechny zmíněné „zahřívače" mají jedno společné - vyrovnat se s mrazem, dobít energii, dostat se i v zimních měsících do pohody. Přinášíme vám recepty na jednoduché zimní nápoje, které zavoní, zahřejí a povzbudí tělo i duši.

HORKÉ JABLKO

Suroviny na 2 šálky:

0,5 l jablečného moštu nebo 100% džusu
1 balíček vanilkového cukru (varianta s příchutí citronu či rumu)
1 ks celé skořice
6 ks hřebíčku

Postup:

Mošt, vanilkový cukr, skořici a hřebíček dáme do hrnce a uvedeme do varu, krátce povaříme a odstavíme. Necháme čas, aby se ingredience rozležely, pak naléváme do šálků a zdobíme kousky jablka nebo citronu. 

KURKUMOVÝ ČAJ

Suroviny na 3-4 šálky:

1 l vody
2 lžičky mleté kurkumy
2 ks celé skořice
Citronová šťáva
Čerstvý zázvor

Postup:

Zázvor očistíme a nakrájíme na kolečka (cca 5- 6 koleček). Dáme vařit vodu, do které pak vložíme všechny suroviny. Vaříme 5 minut na mírném ohni. Ke konci lze osladit dle chuti javorovým sirupem nebo medem. Podáváme s máslovými sušenkami nebo zbylým vánočním pečivem.

Zpět
Ochrana osobních údajů
©2015-20 Health communication s.r.o., magazin@hcom.cz