Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



MUŽI SI ČASTO NEUVĚDOMUJÍ DŮLEŽITOST KOLAGENU



Obecně se říká, že za každým úspěšným mužem stojí starostlivá žena. A dámy už dobře vědí, že nedostatek kolagenu u jejich protějšků neznamená, že si musí odpírat pohyb, který mají tak rádi. Právě naopak, není nic jednoduššího než si kolagen doplnit zvenčí.

Kolagen jako univerzální bílkovina mezi pohlavími nerozlišuje. Přesně tak, jak pomáhá ženám, pomůže i mužům. Jediným háčkem je sáhnout po výběru toho nejúčinnějšího produktu, protože trh dnes nabízí širokou škálu možností. Naštěstí je Inca Collagen již dlouhá léta garancí špičkové kvality a viditelných účinků.


Osvědčenou dlouholetou značkou s množstvím pozitivních zkušeností je mořský hydrolyzovaný Inca Collagen v prášku, který si zachovává svou bioaktivní, tedy živou podobu. Znamená to, že má stále přirozenou strukturu helixu (propletených řetězců), a tím zaručuje maximální možnou míru průniku do těla. Takový kolagen se vyrábí šetrnou metodou hydrolýzy za studena.


Muži si častokrát neuvědomují důležitost kolagenu

V jejich vnímání je spojován spíše s krásou. Jenže kolagen je pro tělo důležitý i z mnoha zdravotních aspektů, protože tvoří až 30 procent všech bílkovin v těle. Jeho primárním úkolem je spojování buněk. V nejrůznějších tkáních, jako jsou svaly, šlachy, klouby či chrupavky, ale také v kůži, neboť ta je z 80 % tvořena právě kolagenem.

„O klouby je třeba se starat celý život. Souvisí to se strukturami, které tyto klouby tvoří: kosti, vazy, svaly a kloubová pouzdra. Hlavní součástí kloubních struktur je kolagen, "potvrzuje ortoped MUDr. Vladimír Holoubek.

Právě kolagen je zodpovědný za svěží a pružnou pleť v mládí, díky němu mladé tělo zvládá i větší fyzickou zátěž bez bolestí. Stejně jako ženy, i muži kolagen se stoupajícím věkem ztrácejí. 

Proto je důležité kolagen doplňovat v podobě výživových doplňků.

To vše jsou dostatečně motivující důvody i pro muže, proč pít kolagen denně. Ne ledajaký, ale Inca Collagen. Je to 100% čistý bioaktivní mořský kolagen a na trhu je originál jen jeden, ten český.

Inca Collagen sází jak na kvalitní suroviny: vedlejší produkty mořských ryb a na výrobu bez tepelného zpracování. Vyrábí se pomocí studené metody hydrolýzy, při níž dochází k šetrnému štěpení kolagenových molekul na jednotlivé fragmenty. Navíc Inca Collagen neobsahuje žádné jiné přísady, které by mohly jeho účinky narušovat. Jen čistý přírodní kolagen z kvalitních zdrojů s typicky rybím aroma, nemaskované žádnými příchutěmi.

Kolagen pro muže, kteří rádi sportují

Nesporně nejlepším benefitem kvalitního kolagenového doplňku, jakým je Inca Collagen, je působení ve šlachách, kloubech, chrupavkách a svalech. Ocení to zejména ti představitelé silnějšího pohlaví, kteří se rádi a hodně hýbou. Je běžné, že s věkem se pohybové ústrojí přirozeně opotřebovává, klouby ztrácejí přirozené mazivo a začínají pobolívat, kolena „vržou" a „loupe" v nich. To vše může být důsledkem nedostatku kolagenu. Mužům, kteří sportují, se rychleji tvoří mikrotrhliny v chrupavkách, a pak hrozí únavové zranění, přetížení kloubů a šlach a regenerace bývá delší. Doporučujeme nečekat, až se objeví první bolesti, ale s doplňováním kolagenu začít preventivně již v mladém věku.

Pozitivní působení kolagenu v pohybovém aparátu je potvrzeno mnoha studiemi. V kombinaci s vitaminem C může kolagen pomáhat posílit pojivové tkáně, tedy vaziva a šlachy, působí také jako prevence poranění a urychluje léčbu poranění.


U sportovní aktivity neexistují výjimky. Divili byste se, ale pohybový aparát trpí i při „sedavých" sportech jako je jízda na motokárách, či automobilové závody!

Je to logické, zabrat dostává nejen páteř, ale i kolena či kotníky, protože například motokáry nemají odpružení a při vysoké rychlosti to pociťují klouby celého těla.


Doplnění kolagenu je univerzální - potřebují ho lidé bez rozdílu intenzity aktivity. Stejně jako neexistuje speciální mužský a ženský kolagen. Recenze na Inca Collagen proto nejsou jen marketingovými „fintami", ale důkazem, že Inca Collagen vyrábí jedinečný, špičkový unisex produkt, který má stejné benefity pro všechny.

Dámy, pokud máte muže, který doma neposedí a sportuje buď aktivně, nebo chodívá vybít stres jiným aktivním způsobem, myslete na budoucnost jeho kloubů, šlach a chrupavek, aby mu pohyb nepřekazily nepříjemné problémy v podobě zranění z nadměrného zatížení, nebo onemocnění pohybového aparátu. Kolagen je na tyto potíže výbornou prevencí!

Článek je firemním sdělením společnosti Inca Collagen

https://www.incacollagen.cz/ 

Úvodní fotografie od uživatele Leandro Boogalu ze služby Pexels

Zpět

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie