Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



JAK NA NESPAVOST A NACHLAZENÍ POMOCÍ MINERÁLNÍCH SOLÍ?



PharmDr. Jana Strieglerová

Minerální abeceda je koncept použití Schűsslerových solí v konkrétních diagnózách nebo stavech, se kterými se setkáváme v naší praxi v lékárně nebo ordinaci. Schűsslerovy minerály mohou dobře doplnit a podpořit klasickou léčbu, při běžných potížích se osvědčily jako hlavní léčba.

Nachlazení

Základní sůl, která se dá použít pro všechny příznaky spojené s nachlazením, je No. 3 Ferrum phosphoricum D12. Má protizánětlivé, hojivé a regenerační účinky.

Dávkování: Čím jsou příznaky intenzivnější, tím častěji dávkujeme, např. po 5 - 10 min. nebo formou horkého nápoje. Při zvýšené teplotě je vhodné užívat vlažný nápoj. Se zlepšením stavu se intervaly podávání solí prodlužují.

Při rýmě doporučuji přidat nosní sprej Euphorbium compositum Heel.

Nespavost

Základní Schűsslerovou solí při nespavosti je No. 7 Magnesium phosphoricum D6. Přináší uvolnění fyzického i psychického napětí a podporuje zdravý spánek.

Dávkování: Po dobu 14 dnů doporučuji 3x denně 5 tbl. formou horkého nápoje, poté pokračovat v dávkování 3x denně 2 tbl.

Další informace o Schűsslerových solích si můžete přečíst v sekci SERIÁLY na Magazínu. Projděte si sérii článků FUNKCE A ÚČINKY JEDNOTLIVÝCH MINERÁLNÍCH SOLÍ V ORGANISMU (ročník 2021) a MINERÁLNÍ SOLI - ZÁKLAD ZDRAVÉHO ŽIVOTA (ročník 2020).


Firemní prezentace

Název léčivého přípravku: Ferrum phosphoricum/Kalium phosphoricum/Magnesium phosphoricum DHU D12/D6 tablety. Složení: 1 tableta obsahuje Ferrum phosphoricum/Kalium phosphoricum/Magnesium phosphoricum D12/D6 250 mg, laktózu, pšeničný škrob, magnesium-stearát. Obvyklé dávkování: 3x 2 tablety. Perorální podání. Upozornění: Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Homeopatický léčivý přípravek bez schválených léčebných indikací. Biochemické tablety podle Dr. Schüsslera No. 3/5/7. Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti. Používejte podle rady odborníka na homeopatii. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Pokud Vám lékař sdělil, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat. Pšeničný škrob v tomto léku obsahuje lepek ve velmi malém množství (je považován za bezlepkový) a je velmi nepravděpodobné, že by způsobil problémy, pokud máte celiakii. Jedna tableta neobsahuje více než 0,95 μg lepku. Pokud máte alergii na pšenici (odlišnou od celiakie), neměl (a) byste tento lék užívat. Držitel rozhodnutí o registraci: Deutsche Homöopathie-Union DHU -Arzneimittel GmbH & Co. KG, Ottostraße 24, 76227 Karlsruhe, Německo. Výrobce: Schwabe Austria GmbH, Richard Strauss-Straße 13, 1230 Vídeň, Rakousko. Datum revize textu: 16. 7. 2021/5. 10. 2021/16. 7. 2021. Registrační číslo: 93/ 243/92-A/C/ 93/ 273/92-A/C/93/ 220/15-C. Výdej možný v lékárně. Není hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění.

.........................................................

Mohlo by vás dále zajímat:

JAKÉ SCHÜSSLEROVY MINERÁLNÍ SOLI DOPORUČIT U MENSTRUAČNÍCH POTÍŽÍ A METEORIZMU?

MINERÁLNÍ SOLI NA KLIMAKTERICKÉ POTÍŽE NEBO KŘEČOVÉ ŽÍLY

JAKÉ SOLI DOPORUČIT PŘI LUPÉNCE A LUMBAGU?

Zpět

ČERNÝ KAŠEL AKTUÁLNĚ

Do ISIN bylo v období od 1. 1. 2024 do 24. 3. 2024 nahlášeno celkem 4253 případů pertuse. Nejvíce případů podle zprávy SZÚ hlásí kraje: Jihočeský (780x) a Středočeský (634x), následuje Vysočina (512x) a hl. m. Praha (458x), nejméně případů hlásí Olomoucký (80x) a Karlovarský (30x) kraj. Z celkového počtu letošních případů je 73 % očkovaných. Očkování u dětí je v ČR hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. V rámci přeočkování v dospělosti přispívají na očkování zdravotní pojišťovny. Nejvíce ohroženou skupinou jsou děti do jednoho roku. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje přeočkování u dospělých osob pohybujících se kolem dětí a těhotným ženám. Dále je očkování doporučeno také osobám se sníženou imunitou, chronickým onemocněním a zdravotníkům. Dle doporučení České vakcinologické společnosti ČLS JEP je možno, po dobu omezené dostupnosti vakcín Adacel a Boostrix, využít pro očkování proti černému kašli u dospělých i vakcínu Adacel Polio.

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie