Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



III. ONLINE KONFERENCE HEALTHCOMM PROFESSIONAL



V zimním čase, na sklonku minulého roku, připravil Healthcomm již III. online konferenci Healthcomm Professional pro lékárníky, farmaceutické asistenty a všeobecné zdravotní sestry. Když před dvěma lety, kvůli epidemii, začali v Healtcommu realizovat online konference, byla to cesta, jak nabídnout bezpečné prostředí pro studium bez kontaktů, které byly z hlediska epidemické situace nežádoucí.

Dnes to vidíme jako příležitost, jak se přiblížit a přizpůsobit potřebám lékárníků, kteří studují v rámci systému celoživotního odborného vzdělávání. Online konference mají mnoho nesporných výhod, mezi které patří především časová flexibilita. V době, kdy máme všichni málo času, je velmi příjemné, když si svou odbornou přednášku můžeme vyslechnout ve chvíli, která nám vyhovuje. Další výhodou je, že si přednášky studující mohou pustit všude tam, kde je připojení k internetu.

„Online prostředí konferencí společnosti Health communication jsou přehledná a ovládání intuitivní. Právě proto se na naše online konference hlásí také lidé, kteří nemají tolik zkušeností s počítači. Pro konference vybíráme odborné přednášky na aktuální témata tak, aby získané informace mohli účastníci aktivně využít v každodenní praxi. Celkem se na konferenci přihlásilo 1184 návštěvníků." prozradila Ing. Michelle Kratochvílová, manažerka fyzických a online vzdělávacích akcí Healthcomm.

-red-

......

III. online konference Healthcomm Professional pro lékárníky, farmaceutické asistenty a všeobecné zdravotní sestry byla přístupná od 20. 11. 2021 do  20. 12. 2021, tedy opět 30 dnů, ve kterých se dalo pohodlně vystudovat všech 23 odborných přednášek.

Odborný program jsme rozdělili do čtyř samostatně akreditovaných přednáškových bloků. Celkem jste mohli získat až 25 bodů do systému celoživotního vzdělávání ČLnK. Podmínkou pro získání kreditů bylo splnění všech testů daného bloku se 75% úspěšností. Otázky lektorům se mohli klást přímo v prostředí konference. Certifikáty o absolvování byly již zaslány úspěšným absolventům emailem. Další zajímavé neakreditované přednášky jsme zařadili do tzv. bonusové části programu.  

Konferencí provázel stále usměvavý český filmový herec, režisér a scenárista Jiří Mádl.

Účastníky konference nejvíce zaujala přednáška „Rostliny ovlivňující nervový systém", kterou prezentoval PharmDr. Jan Martin, Ph.D

Přední světový odborník na glukany, prof. RNDr. Václav Větvička, Ph.D. z Univerzity v Louisville, Kentucky v USA, na konferenci prezentoval téma „Imunita a přírodní látky". Další přednášky na podobná témata můžete najít na vzdělávacím portále pro lékárníky, farmaceutické asistenty a studenty farmacie www.educomm.cz.

Účastníci mohli během online konference také navštívit virtuální expozice s prezentacemi farmaceutických firem. Nejvíc návštěvníků zavítalo na stánek společnosti Angelini Pharma Česká republika s.r.o.

Všichni profesionálové se musí stále vzdělávat, aby rozvíjelio svou odbornost. Toto vzdělávání však většinou probíhá ve volném čase. V čase, který je určen především pro odpočinek, relaxaci a rodinu. Abychom vám studium zpříjemnili, doplňujeme naše konference o soutěže, ve kterých můžete vyhrát hodnotné ceny.

I když mají online konference nesporné výhody, chybí jim setkávání „tváří v tvář". Předávání zkušeností a postřehů ze života mezi kolegy je nepostradatelné. Pro letošní rok připravujeme také fyzické kongresy Healthcomm Professional. O jejich termínech a místech konání se dozvíte na našich stránkách ZDE

Lékárníci v době covidové

U nás v Health communication si uvědomujeme důležitou roli lékáren a jejich zaměstnanců nejen v době epidemie nemoci Covid-19. Zákazníci věří, že jim v lékárnách poskytnou ten nejlepší produkt nebo radu, která jim pomůže ke zdraví, lepší kondici nebo prevenci proti nemocem. Rádi bychom vás podpořili, proto přinášíme informace o nových léčebných postupech a novinkách na farmaceutickém trhu tak, abychom vám pomáhali nacházet pro vaše zákazníky ta nejlepší řešení.

A přitom samotní lékárníci zůstávají ve středu dění, čelí možné nákaze den co den. Proto nám dovolte připomenout: nezapomínejte na sebe a podporujte svou imunitu zdravým životním stylem.

Právě proto jsme vytvořili zajímavý projekt Lékárny v pohybu proti Covidu, jehož cílem je vzájemně se motivovat a podporovat v pravidelném pohybu. Projekt spolupracuje s nadací Rozum a cit, která podporuje pěstounské rodiny. A to nejen na jižní Moravě, kterou zasáhlo tornádo. Jim patřil výtěžek předešlých ročníků akce.

......

III. online konference Healthcomm Professional pro lékárníky, farmaceutické asistenty a všeobecné zdravotní sestry je úspěšně za námi a my již připravujeme další akci. Budeme se na vás těšit na IV. 3D 360° Kongresu Healthcomm Professional, který proběhne 3. 3. 2022 až 23. 2. 2022 s kulisou španělské Barcelony. Registrace bude spuštěna již v průběhu února.

Nezapomeňte se přihlásit!

Ing. Michelle Kratochvílová
Za organizační tým fyzických a online akcí Healthcomm

Zpět

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie