Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



BRNO – LÉKÁRNÍKŮ PLNO



Prezenční akce pro lékárníky, farmaceutické asistenty a ostatní nelékařské odborníky ve zdravotnictví pořádá Healthcomm Professional, nedílná součást vzdělávací společnosti Health communication s.r.o., již od roku 2010. V novém konceptu Pharmacy eventů, kdy v jeden den probíhají dvě odborné akce - dopolední a odpolední - již druhým rokem vycházejí organizátoři vstříc požadavkům pracovníkům lékáren. Podle svých časových možností si mohou vybrat buď dopolední, odpolední, ale také celodenní akreditovaný program kongresu. Mohou tak získat potřebné znalosti pro rozvoj svých profesních dovedností a certifikát s přidělenými body do systému celoživotního vzdělávání (ČLnK, POUZP, ČKFA) podle toho, zda absolvovali jednu nebo dvě akce v daný den. V jedné lékárně se také mohou na akci vystřídat, což sami účastníci vidí jako ideální řešení v době, kdy se lékárny potýkají s nedostatkem personálu.

První letošní, jarní Pharmacy Event proběhl 10. dubna v luxusním prostředí zrekonstruovaného hotelu OREA Congress Hotel (dříve hotel Voroněž) v Brně. A krásné prostředí hotelu jen umocnilo celkový zážitek z vydařené akce. Účastníci, lektoři a zástupci vystavujících společností čítali skupinu 250 vzájemně diskutujících lidí. Pro ty, kteří preferují fyzické akce právě z důvodu možného dialogu a okamžité reakce na probíraná témata, byl Pharmacy Event v Brně skvělou příležitostí, jak sdílet a rozvíjet poznatky důležité pro praxi v lékárně.

Celkem se na brněnský Pharmacy Event registrovalo 213 lékárníků a farmaceutických asistentů.

Účast na obou akreditovaných akcích využilo přes stovku zaměstnanců moravských lékáren. Získali tak celkem 16 bodů (8 +8) do systému CV.

Hned úvodní přednáška dopoledního programu, který sledovalo 117 účastníků, byla vzrušující, poutavá a víc než názorná. Ukázala, jak dobré je se učit prostřednictvím zážitku.

Na snímcích MUDr. Kuchár s moderátorem Pharmacy Eventu v Brně Petrem Říbalem.

NEJPOPULÁRNĚJŠÍCH 5 PŘEDNÁŠEK NA PHARMACY EVENTU V BRNĚ

V programu obou eventů vystoupilo 16 lektorů. Možnost zapojení pro účastníky představovaly také tři workshopy. Z dotazníků zpětné vazby vyplynulo, že nejlépe účastníci hodnotili tuto pětici přednášek:

  • MUDr. Gianna Conti, MBA: „Nutraceutika - chytrá kombinace v prevenci a podpůrné léčbě pacientů s kardiovaskulárními nemocemi."
  • MUDr. René Vlasák: „Komprese u léčby lipedému a gynoidní obezity."
  • MUDr. Kamila Nouzová: „Nouzová antikoncepce není potratová pilulka."
  • RNDr. Pavel Suchánek: „Jak se vyhnout záchvatovému přejídání při užívání přípravků na hubnutí."
  • MUDr. Matej Kuchár: „Komentovaná prohlídka VR žaludku člověka."

RNDr. Suchánek a jeho tým umožnili účastníkům vidět relevantní obraz jejich těla, a to pomocí analýzy tělesného složení. O vyšetření s profesionálním lékařským přístrojem InBody byl velký zájem. Podle výsledků nastínili vhodné výživové a pohybové aktivity pro každého otestovaného účastníka kongresu. Zadržuji vodu? Jaký je poměr svalové a tukové hmoty? O tyto informace byl obrovský zájem a doplnili i zážitek z přednášky na téma obezity. 

ŘEKLI O PHARMACY EVENTU V BRNĚ:

J. M. (lektor): Líbí se mi fyzické kongresy, protože mohu kolegům předat pozitivní energii. Setkání s kolegy, jako je toto brněnské, je vždy příjemné."

K. D. (lékárnice): Líbí se mi celý koncept kongresu. Jsem pravidelný účastník a vždy se těším na další z dílny Healthcomm Professional. Jsem ráda, že se pořádají prezenční akce s výborným programem."

J. C. (lékárník): „Na kongresy Healthcomm jezdím pravidelně již od začátku (14 let- poz. redakce). Dělají je super lidé a dělají to výborně! Z každého kongresu si odnesu něco nového, a hlavně se potkám s kolegy. Příště přijedu určitě zase."

V. V. (zástupce partnerské společnosti s expozicí): Koncept dopoledních a odpoledních přednášek byl vydařený. Lékárníci stánek navštěvovali průběžně po celý den. Přestávky v programu byly příjemně dlouhé, takže jsme měli na všechny účastníky dostatek času."

J. B. (zástupce partnerské společnosti s expozicí): „Potěšil nás velký zájem lékárníků o informace, které jsme na expozici předávali. Velká účast. Těší nás edukovanost lékárníků a jejich fundované dotazy."

..........................................

 FOTOGALERII Z PHARMACY EVENTU 10. 4. 2024 NAJDETE NA STRÁNKÁCH HEALTHCOMM.CZ

..........................................

Organizátoři prostřednictvím Magazínu ještě jednou děkují všem, kteří krásnou atmosféru na brněnském Pharmacy Eventu dotvářeli.

„Chci poděkovat všem účastníkům, lektorům a zástupcům firem za hojnou účast na Pharmacy eventu v Brně, který se konal 10. 4. 2024. S účastí a celkovým programem akce jsem velice spokojená a již nyní se těším na Pharmacy event v Praze, který se koná 10. 10. 2024. Registrace na online a prezenční eventy jsou dostupné na stránkách www.healthcomm.cz,"uzavírá Bc. Nikola Orlitová, manažerka a organizátorka online a prezenčních akcí Healthcomm Professional.

Chramst

NENECHTE SI UJÍT NEJBLIŽŠÍ ODBORNOU AKCI!


Zpět

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie