Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



3D LETNÍ LÉKÁRNIČKA (NEJEN) DO STANU



Historie trampingu v České republice je opravdu fascinující. Tramping, hnutí inspirované americkým Divokým západem a skautingem, má kořeny sahající do doby vzniku samostatného Československa. První trampská osada byla založena v roce 1918 a nazývala se "Ztracená naděje".

Naděje naopak nebyla ztracená pro průkopníky stanových táborů. Rozvoj tábornictví a pořádaní táborů je u nás spjato s organizací Junák a jejím zakladatelem Antonínem Svojsíkem, který se inspiroval v Anglii. Přes počáteční odpor veřejnosti, zejména rodičů, k pořádání dětských táborů a přespávání dětí v prostých přírodních podmínkách, se dětské stanové tábory uchytily a jejich koncept přetrval do dnešních dní. Zatímco první tábory trvaly často i déle než měsíc, postupem let se jejich průměrné trvání zkrátilo na současných 14 dní.

Přinášíme vám červnovou podobu oblíbené 3D soutěže a kolem stanů se můžete pohybovat právě 30 dní. Můžete prozkoumat jejich výbavu, což je zajímavá informace o některém z produktů partnerů soutěže. Jako bojovku si můžete vyzkoušet své znalosti v TESTU. A místo medaile máme pro 9 z vás, kteří správně odpoví na všech 9 otázek v TESTU, krásné odměny od Magazínu Healthcomm. Opět jsme sáhli po vyzkoušených e-poukázkách, které vás limitují pouze hodnotou. A samotný výběr odměny je jen na vás!

Nákup, losování a rozesílka cen jsou plně v režii společnosti Health communication s. r. o. Ceny se se nijak nevztahují k partnerům soutěže.

Účastí v soutěžích na Magazínu souhlasíte s pravidly.

VSTUPTE DO SOUTĚŽE ZDE

Zpět

KONGRES U VIKINGŮ

Healthcomm Professional zve lékárníky a farmaceutické asistenty na další, v pořadí již devátý on-line 3D 360° kongres, který proběhne od 11. září do 10. října 2024. V prostředí norského hlavního města nabídne akreditovaná akce nejen zajímavé informace o historii a současnosti farmacie království ze severní Evropy, ale samozřejmě také kvalitní odborný program. On-line kongres bude spuštěný na dobu 30 dní a odborný obsah je akreditován u ČLnK (až 14 bodů), ČKFA, SKMTP a POUZP. Registrovat se můžete již nyní na webu Healthcomm.cz

DIGITALIZACE ZDRAVOTNICTVÍ

Novela zákona, která vstoupí v platnost od 1. ledna 2026, reaguje na technický a technologický rozvoj a zavádí potřebné funkcionality pro realizaci centrálních projektů elektronizace zdravotnictví. Mezi hlavní novinky patří například rozšíření kmenového registru pacientů o údaje o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel a držení zbraní, a také elektronická objednání na vyšetření, elektronická zdravotní dokumentace, portál pacienta, kde bude každý pacient o sobě mít všechny zdravotní informace na jednom místě. Již od 1. ledna 2025 na SÚKL přejde kompetence vést evidenci limitů započitatelných doplatků ze zdravotních pojišťoven na SÚKL. Pojištěnec po vyčerpání limitu nebude v lékárně platit částku do výše započitatelného doplatku, tyto částky obdrží lékárna od zdravotní pojišťovny v rámci vyúčtování. V aplikaci eRecept pojištěnec uvidí, jaký má limit, kolik již vyčerpal a kolik zbývá do dosažení limitu. (MZCR)

DOPORUČUJEME