Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



Aktuálně z 3D 360 kongresu OSLO

Kongres Prevence kardiovaskulárních chorob KARDIO 2024 se stal rekordní akcí z hlediska zájmu a celkového počtu studujících. Nyní odstartoval další on-line kongres s bohatým odborným programem. Právě se s námi vzdělává 1482 lékárníků a farmaceutických asistentů z celé České republiky a ze Slovenska.

banner Oslo


TVOŘTE S NÁMI KVALITNÍ OBSAH: VÝSLEDKY ANKETY NA MAGAZÍNU

Čtenáři by chtěli více článků na téma lékových interakcí. Jaká jsou jejich další přání?

 


NEMOCNÉ SRDCE – NEJVĚTŠÍ ZABIJÁK

Pomoci mohou nové kombinace léků, ale nejvíce si pomohou svým přístupem sami pacienti.



CHŘIPKA - RIZIKO PRO VŠECHNY

Očkovací látky jsou již k dispozici. Ochota Čechů nechat se očkovat proti chřipce je ale malá.

 


ZDRAVOTNÍ RIZIKA KONTAMINOVANÉ VODY, ZEJMÉNA PŘI POVODNÍCH

Mezi hlavní rizika kontaktu s kontaminovanou vodou patří rozvoj infekčních onemocnění. Riziko leptospirózy je u nás stále aktuální...

Canephron


REVMATOIDNÍ ARTRITIDA NEJSOU JEN BOLESTIVÉ KLOUBY

Pacienti mohou mít i jiné orgánové projevy a komplikace. Na vyšetření u specialistů čekají ale dlouhé měsíce.

 


SRDCE JE POD TLAKEM ŠPATNÝCH NÁVYKŮ I GENŮ

Genetické testy mohou pomoci potenciálním pacientům, kteří netuší, že mají sklony k onemocněním srdce a cévní soustavy.



PŘEDSTAVUJEME SPOLEČNOST: ARDEZ PHARMA

ARDEZ Pharma, spol. s.r.o. je česko-slovenská farmaceutická společnost s již dvacetiletou tradicí.

 


FIXATAPE POMÁHÁ (NEJEN) POHYBU

Celý říjen můžete u hlavních distributorů objednávat v akci 5+1!

kongres rijen HP


SEZONNÍ TIPY DR. THEISSE: HYPERPIGMENTACE

Melanin absorbuje část UV záření, a tím chrání hlubší vrstvy kůže před poškozením. Je-li působení slunečních paprsků přiměřené, vzniká rovnoměrné opálení. Kdy je produkce melaninu nadměrná?

 


PĚT NÁVYKŮ PRO ZDRAVÍ MIKROBIOMU

Zařaďte do své rutiny těchto 5 nenáročných kroků a prospějete svému mikrobiomu...



SEZONNÍ PRODUKTOVÉ TIPY

Jaké produkty jsou připraveny pro podzimní sezónu? Přinášíme tipy na akční produkty lékárenského sortimentu.

 


POZVÁNKA NA ZÁŘIJOVÝ ONLINE KONGRES

Přijměte pozvání na IX. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Oslo, který bude probíhat online v termínu 11.09. 2024 - 10.10. 2024.



BIOLOGICKÁ LÉČBA MIGRÉNY

U nemocných, kteří podstupují biologickou léčbu, významně klesá potřeba tzv. akutní terapie migrény. Pacienti sahají mnohem méně po běžných prášcích proti bolesti.

 


VYŘEŠTE SKŘÍPÁNÍ ZUBŮ

Metod je hned několik. Správnou volbu je vhodné konzultovat se specialistou.



PRŮVODCE VYŠETŘENÍM V TĚHOTENSTVÍ

Počet vyšetření se může zdát na první pohled vysoký. Jaká vyšetření jsou povinná v jednotlivých trimestrech? O jaká další si žena může říci?

 

PHARMACY EVENT 10. 10. V PRAZE

Healthcomm Professional zve na prezenční kongres, který se uskuteční 10. října v pražském hotelu DUO. Potkejte se osobně s přednášejícími, kolegy i týmem organizátora na dopoledním nebo odpoledním odborném kongresu v hlavním městě. Dopolední a odpolední části akce jsou akreditovány samostatně: ČLnK ohodnotila Pharmacy event 7 body za dopolední blok a 4 body za odpolední blok. Absolvovat můžete také obě části programu. Těšit se můžete například na PharmDr. Josefa Suchopára (Když na lékové formě záleží), na RNDr. Pavla Suchánka (Možné přístupy k podpoře imunity) a další skvělé lektory. Přihlášení je na stránkách www.healthcomm.cz.

DNY OTEVŘENÝCH CENTER PRO MIGRENIKY

Dny otevřených center pro léčbu migrény se letos odehrají v dalších regionech. Již třetí ročník této úspěšné akce letos odstartoval v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, následovat budou centra v Uherskohradišťské nemocnici, nemocnici Havlíčkův Brod a plzeňské nemocnici Privamed. Zdarma budou probíhat individuální konzultace s odborníky, a to bez žádanky a bez předchozí rezervace přímo na místě. Nemocnice Havlíčkův Brod otevře své dveře migrenikům 10. října 2024 v 16.00. Aktuality lze sledovat na www.omigrene.cz

SVĚTOVÝ DEN ARTRITIDY, OSTEOPORÓZY, MYOZITIDY A PSORIÁZY

Na 12. říjen připadá Světový den artritidy. Během osvětových akcí mají pacienti i veřejnost možnost zdarma promluvit si o svých potížích s revmatology, osteology, dermatology nebo fyzioterapeuty aj. Mottem letošního ročníku je „Včasná péče - silnější obrana.“ Osvětový den startuje v pražské Spojce Karlín 6. října v 10 hodin. Jeho součástí bude i křest prvního komiksu pro teenagery s revmatem. Právě možnost osobních konzultací přilákala loni na obdobnou akci stovky pacientů. Odborníci na ní poskytli přibližně 120 konzultací. Organizátorem je pacientská organizace Revma Liga ČR.

ZPRÁVA O ČERNÉM KAŠLI

K poslednímu zářijovému dni bylo letos nahlášeno celkem 32 090 případů pertuse. Naštěstí počty nakažených klesají. Nejvíce případů bylo u nás mezi 14. a 18. týdnem roku, tedy v dubnu a v květnu 2024. V posledních 4 týdnech bylo evidováno průměrně 673 nových případů za týden. Nejvíce případů pertuse v roce 2024 zatím hlásí kraje: Moravskoslezský (3 766x), Středočeský (3 665x), Ústecký (3 353x) a hl. m. Praha (3 011x). Státní zdravotní ústav (SZÚ) připomíná, že po období pandemie COVIDu-19, kdy se vzhledem k opatřením snížil výskyt respiračních infekcí včetně pertuse, byl v ČR od září 2023 postupně registrován nárůst potvrzených onemocnění černého kašle ve všech věkových skupinách. Podle aktuálně dostupných dat a studií SZÚ předpokládá, že se budou vyskytovat epidemie černého kašle v intervalech 3 až 6 let.

KONGRES U VIKINGŮ

Healthcomm Professional zve lékárníky a farmaceutické asistenty na další, v pořadí již devátý on-line 3D 360° kongres, který odstartoval 11. září a potrvá do 10. října 2024. V prostředí norského hlavního města nabídne akreditovaná akce nejen zajímavé informace o historii a současnosti farmacie království ze severní Evropy, ale samozřejmě také kvalitní odborný program. On-line kongres je spuštěný na dobu 30 dní a odborný obsah je akreditován u ČLnK (až 14 bodů), ČKFA, SKMTP a POUZP. Registrovat se můžete na webu Healthcomm.cz

DOPORUČUJEME