Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



VYHRAJTE VOLNÝ VSTUP NA PRVNÍ OBCHODNÍ DNY PRO LÉKÁRNY



Obchodní dny, které organizační tým Health communication s.r.o. připravuje na 12. září 2018, budou prvním velkým setkáním výrobců, dodavatelů a partnerů se zástupci lékáren před podzimním období 2018 a zimou 2019. Cílem akce je obnovit tradiční možnost lékáren získat od výrobců pro rozšíření svého sortimentu zajímavé obchodní nabídky.


Magazín HealthComm je mediálním partnerem zářijových Obchodních dnů na olomoucké Flóře a získal pro své čtenáře od organizátora hned 20 volných vstupů!

 


Co zaměstnancům a majitelům lékárny může tato akce přinést? Proč by se obchodních dnů měli účastnit? Je vhodná pouze pro ty, kteří jsou zodpovědní za nákup a objednání, nebo se najde i něco pro řadové lékárníky?

Lékárna by měla během celého dne získat informace od výrobců a bude mít k tomu celou řadu podnětů včetně možnosti objednávky za výhodnějších podmínek. Jednotliví vystavovatelé, kterých se přihlásilo přes 40, si připravili na tuto akci mimořádné nabídky: ať jde o nákupní ceny, výrazné slevy, nebo třeba o limitované produkty. Majitelé lékáren mají možnost společně si se svými zaměstnanci prohlédnout novinky výrobních značek a získat například i další podněty k rozvoji své lékárny. Akci doplňují zajímavé semináře a workshopy. Během celého dne bude probíhat pro ně přínosný program týkající se komunikace v lékárně, právní ochrany, „Protipadělkové" směrnice, profesního rozvoje a dalších očekávaných novinek v praxi lékárníka i obecně novinek "života" v lékárně. Návštěvníci zhlédnou moderní technologie, dozví se, jak jim mohou v praxi pomoci, nebo si například vyzkouší řadu kurzů z portálu EDUWIN.cz pro manažery a podnikatele ve formě instalované EDUWIN TV. Majitelé lékáren mohou jednat o produktech pro lékárny ze strany pojišťoven nebo telefonních operátorů. To všechno a další ve formě workshopů nebo živých vstupů odborníků přímo na místě.


SOUTĚŽ O 20 VOLNÝCH VSTUPŮ NA OBCHODNÍ DNY 12. 9. 2018 V PAVILONU A OLOMOUCKÉHO VÝSTAVIŠTĚ FLÓRA

Odpovězte nám na magazin@hcom.cz do pátku 7. 9. 2018 na soutěžní otázku, uveďte své jméno a lékárnu, kterou byste na akci zastupovali. Zajistíme vám u organizátora bezplatný registrační kód na akci.

Navíc na vás na expozici Magazínu, přímo v rámci Obchodních dnů, bude čekat malý dárek od naší redakce.

Moderátorem podzimních kongresů HealthComm Profesional 2018 je:

a) Vojtěch Bernatský

b) Jiří Mádl

c) Jiří Ovčáček 


Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

SVĚTOVÝ DEN ZDRAVÍ 7. 4.

7. 4. 1950 vznikla Světová zdravotnická organizace – WHO (World Health Organization). Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. Zároveň ukazuje, že se WHO neustále snaží o vymýcení různých nemocí, o snižování nemocnosti a úmrtí po celém světě. Činnost této organizace je zaměřena především na prevenci. 7. dubna se tedy zkuste zamyslet, kdy jste byli naposledy na preventivních prohlídkách a naplánujte si je! Ministr Zdraví, ideová a expertní interdisciplinární platforma spojující profesionály z různých oblastí, zjistila, že 14 % Čechů nepodstoupilo za posledních 10 let žádnou preventivní návštěvu u lékaře.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie