Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



VYHODNOCENÍ TESTŮ DOMÁCÍ DIAGNOSTIKY



V průběhu září mělo sedm z našich čtenářů příležitost otestovat si v pohodlí domova a s pomocí domácích diagnostických testů Veroval®, jak je na tom jejich organismus se snášenlivostí k lepku a zda netrpí poruchou hladiny hormonů štítné žlázy. Zda se podařilo odhalit případné poruchy rychle, spolehlivě a bez potíží, na to jsme se prostřednictvím zadaných kritérií ptali po měsíci našich „Sedmi statečných".

Jak na základě parametrů domácí diagnostické testy Veroval®vyhodnotili?

 

Parametry hodnocení:

1. Srozumitelnost návodu na použití: od 1 do 5

2. Provedení testu v domácím prostředí: snadné / obtížné

3. Srozumitelnost při interpretaci výsledku testu: od 1 do 5

4. Subjektivní hodnocení přínosu domácích testů: od 1 do 5

5. Subjektivní hodnocení pro prodej v lékárně: od 1 do 5


L. K. (lékárník, Hradec Králové)

1) Srozumitelnost návodu na použití: 5 (velmi dobře a názorně vysvětleno)

2) Provedení testu v domácím prostředí: snadné

3) Srozumitelnost při interpretaci výsledku testu: 5

4) Subjektivní hodnocení přínosu domácích testů: 5 (pro spoustu pacientů velmi dobrý pomocník, dříve, než se odhodlají jít k lékaři)

5) Subjektivní hodnocení pro prodej: 5 - vhodný sortiment s potenciálem, na lékárně je máme a rádi je i nabízíme.


M. R. (lékárník, Brno)

1) Srozumitelnost návodu na použití: 5

2) Provedení testu v domácím prostředí (snadné - obtížné): snadné

3) Srozumitelnost při interpretaci výsledku testu: 5

4) Subjektivní hodnocení přínosu domácích testů pro pacienty: Ti, kteří mají zdravotní potíže, je jistě ocení, než vyhledají lékaře - 5

5) Subjektivní hodnocení pro prodej v lékárně: vhodný sortiment pro lékárnu, vidím v něm potenciál, zákazník je v nabídce určitě uvítá.


V. H. (farmaceutická asistentka, Havlíčkův Brod)

1) Srozumitelnost návodu na použití: 5

2) Provedení testu v domácím prostředí: snadné

3) Srozumitelnost při interpretaci výsledků testu: 5

4) Subjektivní hodnocení přínosu domácích testů pro pacienty: 5 - Spousta pacientů určitě testy Veroval ocení pro prvotní řešení problému (např. podezření na nesnášenlivost lepku) nemusí pacient ihned navštívit lékaře, test si může udělat v klidu domova, a pak teprve může zkonzultovat s lékařem.

5) Subjektivní hodnocení pro prodej v lékárně: vhodný sortiment pro lékárnu, tento produkt si své zákazníky jistě najde


J. B. (farm. asistentka, Plzeň)

1) Srozumitelnost návodu: 5

2) Provedení testu - snadné

3) Srozumitelnost výsledku - 5

4) Subjektivní hodnocení - 5

5) Subjektivní hodnocení pro prodej v lékárně - velmi vhodný doplňující sortiment lékárny


L. S. (lékárnice, Uherské Hradiště)

1) Srozumitelnost návodu: 4 (i když velikost samotného návodu mě na poprvé trochu vyděsila, ale je společný pro ČR i SR, velmi užitečný je foto postup.)

2) Provedení testu v domácím prostředí: snadné, zvládne to každý, kdo se nebojí píchnout do prstu. I když naplnit celou kapiláru byl v našem případě poměrně problém, vpich se musel opakovat do jiného prstu, jelikož ze stresu byl testovaný subjekt patrně nedokrvený :-), ale z druhého prstu již bylo krve dostatek. Proto jsem ocenila, že v každém testu jsou rovnou 2 autoinjekce.

3) Srozumitelnost při interpretaci výsledku testu: 5 (výsledek je jednoznačný)

4) Subjektivní hodnocení přínosu domácích testů pro pacienty: 4, pokud pacient nechce jít hned k lékaři, nebo jej lékař odbyl, že testy neprovede, jen ho zajímá, zda některé jeho potíže nejsou způsobeny poruchou štítné žlázy či nesnášenlivostí lepku, je to vhodná možnost, jak se k informacím o svém zdravotním stavu dostat. Též vhodné pro osoby, které špatně snáší odběry krve nebo mají špatné žíly pro klasický odběr krve. 

5) Subjektivní hodnocení pro prodej v lékárně: vhodné pro prodej v lékárně, zákazník tuto možnost uvítá, možná by uvítal i naši asistenci a provedení, ale bohužel nevidím velký potenciál, že by se z toho stal masově prodávaný artikl. Je to dáno jak cenou, tak tím, že v případě pozitivního výsledku je nutno navštívit lékaře. A i v případě negativního výsledku by stejně kvůli obtížím měl pacient navštívit lékaře a nechat si udělat další odběry, nespokojit se jen s tím, že v jednom směru mu vyšel negativní výsledek, proto je zdráv.


A. B. (farmaceutická asistentka, Litvínov)

1) Srozumitelnost návodu na použití: 5

2) Provedení testu v domácím prostředí: snadné

3) Srozumitelnost při interpretaci výsledku testu: 5

4) Subjektivní hodnocení přínosu domácích testů: 5 - Velmi oceňuji přehledný příbalový leták, forma foto komiksu jistě velmi nápomocná. Osobně děkuji za dvě autolancety v balení, neboť jsem se na poprvé bodla málo. Náplast a desinfekční tamponek jsou také fajn. Perfektní pomocník pro pacienta, který má obtíže a otálí s návštěvou lékaře.

5) Subjektivní hodnocení pro prodej v lékárně: 5 - Sortiment domácích testů si jistě svém zákazníky najde, již jsme některé měli a nabízíme.


M. K. (Mělník)

1) Srozumitelnost návodu na použití: 5

2) Provedení testu v domácím prostředí: snadné

3) Srozumitelnost při interpretaci výsledku testu: 5

4) Subjektivní hodnocení přínosu domácích testů pro pacienty: 5

5) Slovní hodnocení: vhodný sortiment pro lékárnu, jednoduchý postup, bohužel vyšší cena

Zpět

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie