Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



VYHODNOCENÍ TESTOVÁNÍ PITNÉ KÚRY S MLÝNSKÝM PRAMENEM



V průběhu února a března mělo sedm z našich čtenářů možnost zakusit na vlastní kůži, jaké benefity přináší pitná kúra výtěžku z karlovarských přírodních léčivých zdrojů s obchodním označením Mlýnský pramen. Přinášíme výsledky, které jsou shrnuty pod čtyřmi testovacími parametry a celkovým slovním hodnocením.

E. H. (právník, Praha)

Zlepšení trávení: 5
Snížení únavy: 4
Zvýšení psychické stability: 4
Zlepšení pohybu a výskytu křečí: 3

Jak hodnotíte užívání Mlýnského pramene?


Pitnou kúru jsem si užívala. Již po vypití první lahve jsem cítila větší uzemnění, které je velmi prospěšné, a to asi v takové míře, jako ho cítím, například po ranním vykoupání se v pískovně. Postupně se přidávalo zlepšení i v dalších uvedených oblastech, které už nebylo jen o subjektivních pocitech, ale o objektivním zlepšení zdravotního stavu. Užívání Mlýnského pramene hodnotím tedy velmi kladně. Děkuji za umožnění zdarma vyzkoušet prostřednictvím mé výhry v soutěži. Tuto měsíční pitnou kúru vřele doporučuji všem, zejména v zimním období, kdy ji tělo ocení asi nejvíce.


J. W. (porodní asistentka, Opava)

Zlepšení trávení: 2
Snížení únavy: 2
Zvýšení psychické stability: 3
Zlepšení pohybu a výskytu křečí: nevyskytují se u mne křeče, nemohu posoudit, pohyb bych řekla, že je stále stejný.


Jak hodnotíte užívání Mlýnského pramene?


Minerálka je pro můj mlsný jazyk příliš silná, raději jsem si ji ředila vodou (odhadem tak 1:1). Upřímně řečeno, doufala jsem, že mi pomůže zhubnout, ale místo toho jsem ještě přibrala. Nechci to svádět na Mlýnský pramen, ale jím stále stejně a najednou mám o 2 kg víc. Unavená jsem taky asi tak pořád stejně, jen v poslední době je to lepší, taky si myslím, že se na tom podepisuje i delší denní světlo. Před cca 14 dny mně "chytly záda", občas na to trpím, ale tentokrát asi díky těm minerálům to mělo podstatně lehčí (kratší a méně bolestivější) průběh. Zbytek rodiny mi Mlýnský pramen nepije, protože mu nechutná, nemohu posoudit, jak by na ně působil.


I. B. (dipl. farmaceutický asistent, Slavkov u Brna)

Zlepšení trávení: 4

Snížení únavy: 4

Zvýšení psychické stabilit: 4

Zlepšení pohybu a snížení výskytu křečí: 5

Jak hodnotíte užívání Mlýnského pramene?

Karlovarská minerální voda -výtěžek Mlýnský pramen mě velice mile překvapila. Již po pár týdnech pití mě přestaly trápit občasné noční křeče v lýtkách a cítila jsem se vitálnější. Kúru jsem pila 3x denně - ráno, v poledne a večer. Vždy na lačno jeden šálek 250ml. Jako plus jsem i ocenila plastovou lahev. Děkuji za možnost testování a vřele doporučuji :-)


M. K. (farmaceutický asistent, Praha)

Zlepšení trávení: 5

Snížení únavy: 3

Zvýšení psychické stabilit: 5

Zlepšení pohybu a snížení výskytu křečí: 4

Jak hodnotíte užívání Mlýnského pramene?

Mlýnský pramen je lahodný a chutná jako čerstvá pramenitá voda bez svíravých chutí. Během používání se mně upravilo trávení, zmizely večerní pocity plnosti břicha. Křeče v lýtkách během sportování i v noci jsem nezaznamenala. Největší změnu jsem zpozorovala v psychické rovnováze, při řešení stresových situací. Pravidelná konzumace mně pomohla k navození emoční stability. Nesmím zapomenout na pozitivní účinky na kůži, pleť mám rozjasněnou, bez nedokonalostí a šedavého odstínu. Jedinou výtkou je uzávěr. K otevření je potřeba vynaložit velkou sílu, což není pro ženy zvlášť příjemné. Děkuji za příležitost zúčastnit se. Pití Mlýnského pramene jsem si dokonale vychutnala a užila, je výborný.


J. U. (lékárník, Rakovník)

Zlepšení trávení: 5

Snížení únavy: 3

Zvýšení psychické stability: 3

Zlepšení pohybu a snížení výskytu křečí: 5

Jak hodnotíte užívání Mlýnského pramene?

Výrazně se mi zlepšilo zažívání, nemám večer pocit, že mám nafouklé břicho. Chuť mírně slaná neobtěžuje a pitná kúra se dá zvládnout. Jako "žlučníkář" mohu vřele doporučit.


A. Z. (lékárník, Katovice)

Zlepšení trávení: 5

Snížení únavy: 3

Zvýšení psychické stability: 2

Zlepšení pohybu a snížení výskytu křečí: 4

Jak hodnotíte užívání Mlýnského pramene?

Na chuť minerální vody jsem si musela trochu zvyknout. Slaná chuť zůstává na jazyku i chvíli po dopití. Každopádně účinek za to stojí. 100% zlepšení trávení - lepší trávení těžkých jídel, mírně projímavý účinek, snížení nadýmání. Navíc se tělo lépe zregeneruje po fyzické námaze, nedochází k tak častému výskytu křečí. Prostě ideální doplnění minerálů v přírodní formě. Děkuji za možnost vyzkoušení na vlastní kůži.


Z. T. (dipl.farmaceutický asistent, Ostrava)
Zlepšení trávení: 2
Snížení únavy: 3
Zvýšení psychické stability: 4
Zlepšení pohybu a výskytu křečí: 3

Jak hodnotíte užívání Mlýnského pramene?


Ráda bych poděkovala za možnost podílet se na testování Mlýnského pramene. Minerálka je chutná a dokonce mě chutí příjemně překvapila. Vzhledem k tomu, že je z Karlových Varů, čekala jsem vodu hodně železitou. Nestalo se. Proto mě překvapilo množství vody, které by se mělo pít. Nicméně, má to něco do sebe. Opravdu, když člověk potřebuje upravit trávení a zažívání, tak pití na lačno je hlavní věc. Mně pití výrazně zrychlilo metabolismus, takže jsem měla hned hlad a protože jsem mlsná, tak i chuť. Věřím, že pokud lidé zvládnou nezvýšit stravováním energetický příjem a podpoří to zvýšeným pohybem, můžou krásně hubnout a pročistit se.  U dalších kritérií se to nedá objektivně posoudit, protože konkrétně u mě je měsíční testování málo. Hořčík pravidelně užívám a během testování jsem nevysadila. Nicméně škoda, že stejně jako u Vincentky se cena blíží 30 korunám za láhev, a tím pádem je Mlýnský pramen opomíjen. Třeba se to změní.

Zpět

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie