Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



VÍME, ŽE TO FUNGUJE!



NourisilTM MD: Unikátní kombinace silikonů a vitaminu E pro péči o staré i nové jizvy 

Silikony vytváří neviditelnou vrstvu, která podporuje hydrataci a chrání pokožku s jizvou1. Vitamin E navíc v kombinaci se silikony zlepšuje výsledek každodenní péče o poškozenou kůži.

Když je kůže poškozená, uvolňuje příliš mnoho vlhkosti. Tělo pak vytváří více kolagenu, který tvoří jizvu. NourisilTM MD vytváří tenkou silikonovou bariéru, která umožňuje pokožce udržovat vlhkost na obvyklé úrovni, což pozitivně ovlivňuje nadměrnou produkci kolagenu v oblasti jizvy.

Jak funguje poraněná pokožka?

Když dojde k poranění kůže, kožní bariéra je narušena a její nejsvrchnější vrstva, stratum corneum, již nemůže udržet vodní gradient. Další vrstva kůže, epidermis, se začne postupně obnovovat a vytvářet nové nezralé buňky stratum corneum, které nedokáží dostatečně zabránit abnormálně vysokému stupni transepidermální ztráty vody - snížená hladina vody ve stratum corneum je signálem pro keratinocyty, kožní buňky, které produkují cytokiny, což vede ke změnám v nejspodnější vrstvě kůže, dermis, a stimuluje fibroblasty k syntéze kolagenu. Tato nadměrná tvorba kolagenu v místě jizvy může způsobit vznik nežádoucích estetických útvarů a pnutí spojených s jizvami.

Silikonové přípravky - zlatý standard v péči o jizvy

Silikony ve formě gelu jsou pro jednoduchost používání dobře přijímány pacientem, čímž zvyšují compliance pacienta při dodržování doporučené péče o jizvy.

Z publikovaných studií 2,3,4,5 a dalších doporučení vyplývá, že:

  • Silikon ve formě gelu je často využíván jak u čerstvých jizev, tak i preventivně po užití některých chirurgických metod.
  • Aplikace silikonových přípravků by měla být dlouhodobá a důsledná. Pacient by měl ponechat silikonový preparát na jizvě minimálně 12 hodin denně a aplikovat jej minimálně po dobu 2-3 měsíců.
  • Silikonové gely jsou vhodné pro léčbu hypertrofických a keloidních jizev, ale také pro rehabilitaci popálenin a jiných poranění kůže.
  • Aplikace silikonového gelu mírní bolestivost, snižuje tvorbu vystouplých jizev, změkčuje zjizvenou kůži a zlepšuje rozsah pohybu.

Pozitivní ohlasy na používání NourisilTM MD slýcháme neustále, od nás i ze zahraničí6

Klára použila NourisilTM MD na poporodní jizvu po císařském řezu jednou denně a viděla zlepšení po několika týdnech. Doporučujeme Kláře používat přípravek NourisilTM MD důsledně dvakrát denně po dobu 60-90 dnů nebo déle pro dosažení co nejlepších výsledků.

Další pacient s diagnózou rakoviny kůže v obličeji podstoupil zákrok k odstranění nádoru a použil NourisilTM MD v místě jizvy, jakmile se mu rána zahojila. Po pouhých několika měsících užívání přípravku je jeho jizva sotva viditelná i pro rodinu a přátele.

Bloggerka Nataša zkoušela NourisilTM MD na své jizvy po akné a zaznamenala také pár skvělých výsledků. NourisilTM MD je určen pro léčbu hypertrofických a keloidních jizev, nicméně někteří pacienti jsou spokojeni i s preventivní péčí o jiné druhy jizev.

Jan měl zase na paži popáleninu od slunce. Jakmile se rána zacelila, Jan aplikoval NourisilTM MD poctivě dvakrát denně po dobu jednoho měsíce. Již po této době zaznamenal kladné výsledky - jizva je stěží viditelná.

Jiná bloggerka vyzkoušela NourisilTM MD na jizvu po chirurgickém zákroku na ruce. Jizva byla značně citlivá, dokonce ji bolest budila ze spaní.  Po použití silikonového gelu NourisilTM MD zaznamenala bloggerka značnou úlevu v oblasti jizvy.

Emílie byla před více než dvěma lety na operaci, po které měla nevzhlednou jizvu. Byla zvýšená, červená, suchá a svědila ji. Všimla si, že od operace je jizva stále mohutnější a sušší, takže se rozhodla s ní něco dělat. Po aplikaci přípravku NourisilTM MD dvakrát denně po dobu pouhých dvou měsíců pozorovala, že se její jizva již nezvyšuje a je méně citlivá.

Jednoduché zásady správné aplikace silikonového gelu na jizvu

Silikonový gel se snadno aplikuje na jizvy kdekoliv na těle, včetně obličeje a kloubů. Nanáší se po zhojení rány (nebo po odstranění stehů) na zacelenou pokožku. NourisilTM MD mohou užívat děti, dospělí i dermatologicky citliví pacienti.

1. Před a po použití si umyjte ruce.

2. Ujistěte se, že je ošetřovaná kůže čistá a suchá.

3. Odstraňte kryt z dávkovače a stiskněte pumpičku, aby se vytlačilo malé množství gelu.

4. Jemně naneste průhledný gel NourisilTM MD na jizvu, rozetřete v tenké vrstvě a nechte gel zaschnout.

5. Po zaschnutí gelu je možné nanášet na ošetřené místo make-up nebo jinou oblíbenou kosmetiku.

6. Aplikujte přípravek NourisilTM MD dvakrát denně; jednou ráno a jednou večer.

7. Používejte NourisilTM MD pravidelně po dobu 60-90 dní (nebo delší dobu u starších jizev).

Doporučte svým pacientům NourisilTM MD v 30 g balení s praktickou pumpičkou, jistě ocení:

  •  Příjemnou elegantní texturu přípravku, která je zajištěna unikátní kombinací pěti silikonů.
  •  Přídavek vitaminu E pro lepší výsledky péče o jizvu.
  •  Ideálně velké balení za příznivou cenu, které pacientovi vydrží po dostatečně dlouhou dobu a zajistí tak výborné výsledky péče o jizvu.


OTESTUJTE Nourisil™ MD NA VLASTNÍ KŮŽI

V ročníku 2018 jsme pro vás připravili rubriku, díky které můžete otestovat produkty sami "na vlastní kůži". Stačí, abyste odpověděli na soutěžní otázku na magazin@hcom.cz a byli tak připraveni na redakční spolupráci, která z vaší strany spočívá v testování produktu (4 - 5 hodnotících kritérií), který je předmětem výhry. Protože korekce jizev chce svůj čas, tentokrát půjde rovnou o dvouměsíční testování přípravku NourisilTM MD.

Sedm výherců=Sedm statečných pak spolu s produktem obdrží i seznam kritérií, podle kterých ho bude hodnotit. Výsledek testování na vlastní kůži pak budou ochotni zveřejnit na květnových stránkách Magazínu.

Soutěžní otázka:

Na jaké jizvy byste doporučili pacientovi zdravotnický prostředek NourisilTM MD, silikonový gel s vitaminem E?

A) K léčbě a prevenci hypertrofických a keloidních jizev

B) Na jizvy po lékařských nebo kosmetických operacích, poraněních či popáleninách

C) Na staré i nové jizvy

D) Na všechny uvedené jizvy

 

 


Odpovězte správně na otázku na magazin@hcom.cz do konce února 2018. Sedm vylosovaných získá k testování  dvouměsíční (na březen a duben 2018) balení NourisilTM MD pro péči o jizvy.

POZOR: Jedinou podmínkou účasti v soutěži je ochota spolupracovat na vyhodnocení dle zaslaných parametrů testování produktu v květnovém vydání Magazínu!

 

Zdroje:

1. Jizvy a jejich léčba. Klauzová. Prakt. lékáren. 2009; 5(3): 124-129

2. Management of keloids and hypertrophic scars: current and emerging options. Gauglitz. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology 2013:6

3. Comparative effect of topical silicone gel and topical tretinoin cream for the prevention of hypertrophic scar and keloid formation and the improvement of scars. Kwon, Park, Park. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2014 Aug;28(8):1025-33.

4. Non-operative treatment of hypertrophic scars and keloids after burns in children. Argirova, Hadjiski, Victorova. Annals of Burns and Fire Disasters - vol. XIX - n. 2 - June 2006.

5. Efficacy and safety of an sdvanced formula silicone gel for prevention of post-operative scars. Bikash et al. Dermatol Ther (Heidelb) (2013) 3:157-167

6. www.nourisilmd.co.uk


Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

BĚH PRO MIMINKA DO DLANĚ

První květnovou neděli je Světový den rodičů předčasně narozených dětí. 5. května 2024 se můžete aktivně přidat k charitativní akci Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. K účasti se může registrovat jednotlivec, rodina či kolektiv a zvolit si výši příspěvku a neonatologické oddělení, které si přeje podpořit. Pak už stačí se 5. května kdekoliv a kdykoliv vydat na libovolně dlouhou trasu a svou aktivitu zaznamenat ve výsledném formuláři. Všechny informace k registraci najdete na www.darujme.cz/beh.

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie