Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



UKAŽTE NOHY! ALE NEJDŘÍV JIM DOPŘEJTE JARNÍ KÚRU.



Sluníčko nás pomalu zouvá z uzavřené obuvi. Koukáme se proto zkoumavě na svá chodidla a říkáme si, že s tou zrohovatělou kůži musíme před obutím páskových botiček a žabek něco udělat!

Jak je možné, že mast Kneipp® nahradí domácí pedikúru?

Kromě jojobového oleje, panthenolu, měsíčku lékařského a rozmarýnu obsahuje navíc 25% ureu, která redukuje zrohovatělou kůži. Panthenol a měsíček dodávají pokožce potřebnou hydrataci a zklidňují ji. Nakonec zakouzlí pomerančový olej, který krásně voní, má deodorační účinky, a navíc chrání chodidla proti plísni. Účinnost masti ihned po 1. použití potvrdilo 83 % účastníků nezávislé vědecké studie, kteří používali mast celkem 3 týdny.

Věděli jste, že řada kosmetiky Kneipp® péče o chodidla je vhodná i pro diabetiky?

Mezi projevy diabetické nohy patří ztráta citlivosti na dotek, teplo, chlad i bolest v důsledku poškození nervů. Dochází také k vysychání pokožky na nohou, jejímu rohovatění a popraskání, což umožňuje vstup infekcí a plísní do drobných ranek. Těmto nepříjemným komplikacím se pacient může vyhnout při dodržování zásad správné péče o své nohy a volbou správné ošetřující kosmetiky.

Vyzkoušejte i další produkty Kneipp® péče o chodidla a dopřejte si dokonalou domácí pedikúru ve 3 krocích:

Dopřejte si koupel chodidel v přípravku Kneipp® Sůl do koupele na chodidla, která blahodárně působí na unavená a nepříjemně pálící chodidla. Receptura s termální solí, extraktem měsíčku lékařského a pomerančového oleje je pro ně tou správnou vzpruhou. Jak na koupel? Naplňte uzávěr až k rysce a obsah nasypte do vaničky na nohy, do vodní lázně o teplotě 36-38 °C. Maximální doba koupele je 10 minut, u diabetiků max. 37 °C, ne více než 5 min.

Poté použijte Mast na zrohovatělou kůži Kneipp®. Aplikujte ji místa, kde je kůže ztvrdlá. Nejčastěji to bývají paty.

Ambasadorka značky Kneipp® herečka Linda Rybová o masti říká: „Stejně jako každá jiná zaměstnaná žena a maminka, ani já nemám čas chodit každý měsíc na pedikúru. Proto se snažím pečovat o chodidla pomocí speciálních přípravků doma. V poslední době jsem si oblíbila mast na zrohovatělou kůži od značky Kneipp. Díky ní nemusím chodidla zdlouhavě drhnout pemzou a navíc jde o přírodní produkt, který neobsahuje zbytečnou chemii."

Nakonec si vychutnejte příjemnou masáž s Kneipp® Máslem pro péči o chodidla. Naneste tenkou vrstvu a jemně vmasírujte do chodidel.

Kneipp máslo pro péči o chodidla® hýčká suchá a namáhaná chodidla. Speciální kombinace kvalitních ošetřujících látek (extrakt z měsíčku lékařského a bambucké máslo) hydratuje pokožku. Vůně přírodního éterického pomerančového oleje osvěžuje a má deodorační účinek. Chrání proti plísni na nohou.

Jana Brychtová, brand manažerka společnosti Kneipp®, dodává, že máslo se hodí i pro pravidelnou masáž chodidel: Na chodidlech se nachází četná nervová zakončení. Jejich stimulací, při níž vmasírujete máslo do pokožky, můžete zmírnit napětí svalů a navodit si tak po celodenním pobíhání pocit uvolnění."

Firemní prezentace

Design: 

Designed by mindandi / Freepik

Zpět

ČERNÝ KAŠEL AKTUÁLNĚ

Do ISIN bylo v období od 1. 1. 2024 do 24. 3. 2024 nahlášeno celkem 4253 případů pertuse. Nejvíce případů podle zprávy SZÚ hlásí kraje: Jihočeský (780x) a Středočeský (634x), následuje Vysočina (512x) a hl. m. Praha (458x), nejméně případů hlásí Olomoucký (80x) a Karlovarský (30x) kraj. Z celkového počtu letošních případů je 73 % očkovaných. Očkování u dětí je v ČR hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. V rámci přeočkování v dospělosti přispívají na očkování zdravotní pojišťovny. Nejvíce ohroženou skupinou jsou děti do jednoho roku. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje přeočkování u dospělých osob pohybujících se kolem dětí a těhotným ženám. Dále je očkování doporučeno také osobám se sníženou imunitou, chronickým onemocněním a zdravotníkům. Dle doporučení České vakcinologické společnosti ČLS JEP je možno, po dobu omezené dostupnosti vakcín Adacel a Boostrix, využít pro očkování proti černému kašli u dospělých i vakcínu Adacel Polio.

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie