Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



ŠPIČKOVÁ SLUNEČNÍ OCHRANA PRO PROBLEMATICKOU, AKNÓZNÍ PLEŤ



Eucerin® OCHRANNÝ KRÉMOVÝ GEL NA OPALOVÁNÍ NA OBLIČEJ OIL CONTROL SPF 30 a 50+

Příjemný, lehký pocit na slunci: právě po něm lidé s problematickou, aknózní pletí touží. „Většina z nich si je vědoma, že jejich pleť sluneční ochranu potřebuje, ale mají strach, že na ní zanechá lepivý, a nepříjemný pocit a zhorší stav jejich pleti tím, že ucpe póry," říká Anette Bürger z výzkumu a vývoje značky Eucerin®.

AKNÓZNÍ PLEŤ - CELOSVĚTOVĚ NEJČASTĚJŠÍ KOŽNÍ ONEMOCNĚNÍ

Více než 80 procent všech mladých lidí a 40 procent všech dospělých žen na celém světě trpí akné a nedokonalostmi pleti v různých formách. Aknózní pleť vzniká v důsledku zvýšené produkce mazu v kombinaci s nadměrnou keratinizací (hyperkeratóza). Keratinocyty ucpávají folikuly a brání odvádění mazu.

V ucpaných pórech se hromadí bakterie a rychle se množí. Pokud dojde pod pokožkou k protržení uzavřeného komedonu, může se zanícený obsah póru šířit do okolní tkáně. Výsledkem jsou vypouklé, načervenalé, hnisavé pupínky, puchýřky a uzlíky. Aknózní pleť se objevuje především na čele, tvářích, bradě, hrudi, zádech a ramenou, neboť zde se nachází většina mazových žláz. 

Ultralehké konzistence vyvinuté speciálně pro sluneční ochranu pleti obličeje:

„Většina UV filtračních látek má mastný základ a pro mastnou, aknózní pleť jsou příliš hutné," říká Anette Bürger.

Eucerin® vyvinul speciálně pro KRÉMOVÝ GEL NA OPALOVÁNÍ OIL CONTROL NA OBLIČEJ systém světelných filtrů, který funguje dobře i při dramaticky sníženém podílu filtrů s mastným základem - a to bez kompromisů v UV ochraně. Všechny výrobky sluneční ochrany Eucerin® zároveň také splňují normy EU pro UVB ochranu. Mimo to výrazně přesahují požadavky na ochranu před UVA zářením, která musí představovat jednu třetinu UVB ochrany!

Biologická ochrana buněk přizpůsobená problematické, aknózní pleti:

„Protože ani ty nejúčinnější UV filtry nemohou zajistit plnou ochranu, používáme další účinné látky, které chrání různé vrstvy pleti před jejím slunečním poškozením," říká odbornice na aktivní složky dr. Elke Grönniger z Eucerin® Actives. 

Pleť obličeje je nejvíce vystavována slunci a potřebuje nejvyšší ochranu. Právě proto obsahuje Eucerin® KRÉMOVÝ GEL NA OPALOVÁNÍ OIL CONTROL NA OBLIČEJ SPF 30 a 50+ složky pro buněčnou ochranu a ochranu DNA.

Licochalcon A, získávaný z kořene lékořice, účinkuje v epidermálních vrstvách nejbližších k povrchu pleti. Zde účinné antioxidanty zachycují radikály tvořené UV paprsky a mění je na neškodné.


Kyselina glycyrrhetinová, také aktivní složka přírodního původu, chrání v buněčných jádrech DNA poničenou slunečním zářením, a navíc také podporuje vlastní obnovu kožní DNA.

AKTIVNÍ SLUNEČNÍ OCHRANA S TECHNOLOGIÍ OIL CONTROL PRO REGULACI MAZU:

„Hlavním úkolem při péči o problematickou, aknózní pleť je napomáhat regulaci mazu," vysvětluje dr. Grönniger. „Spotřebitelé mají rádi konzistence, které jsou ultralehké a mají okamžitý a dlouhotrvající zmatňující účinek." Vysvětluje faktory, které vedly k vývoji technologie oil control:

Látka podobná aminokyselině L-karnitin, který je tělem přirozeně produkován, podporuje přesun mastných kyselin do buněčných mitochondrií, kde jsou poté metabolizovány a rozkládány. To následně brání přeměně mastných kyselin v kožní maz a výrazně snižuje množství kožního mazu, které se objeví na povrchu pleti.


Jedinečná kombinace tří zmatňujících pigmentů, které zároveň absorbují lipidy, poskytuje okamžitýzmatňující účinek a povrch pleti zanechává suchý a matný. Pleť je hladká, bez lepkavého pocitu.

Velmi dobrá kožní snášenlivost Eucerin® KRÉMOVÉHO GELU NA OPALOVÁNÍ OIL CONTROL NA OBLIČEJ SPF 30 a 50+ byla klinicky prokázána i na citlivé a mastné, aknózní pleti.

ZAPOJTE SE DO TESTOVÁNÍ KRÉMOVÉHO GELU NA OPALOVÁNÍ OIL CONTROL NA OBLIČEJ SPF 30 a 50+ ZNAČKY Eucerin®!

Odpovězte správně na magazin@hcom.cz do konce května 2018 na soutěžní otázku.

Sedm vylosovaných = Statečných získá k testování produkt aktivní sluneční ochrany Krémový gel na opalování Oil Control SPF 50+.

POZOR: Podmínkou účasti v soutěži je ochota spolupracovat na vyhodnocení dle zaslaných parametrů testování produktu v červnovém vydání Magazínu! 


Soutěžní otázka:

Která složka Krémového gelu na opalování Oil Cotrol jako hlavní pomáhá pleti regulovat tvorbu mazu?



Zpět

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie