Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



SOUTĚŽ O TŘI BALÍČKY PRO VAŠE ZDRAVÍ



Je tu naše další soutěž se společností Jamieson, tentokrát pro dva zimní měsíce, kdy lidský organismus čelí řadě nepříznivých vlivů, které ovlivňují mysl, fyzické zdraví i kvalitu našich vlasů, pokožky či nehtů. V zimě máme k dispozici méně světla, vitaminů i sociálních kontaktů. Časté přechody ze zimy do tepla mohou oslabit imunitu a nejsou vítané ani pro kondici naší pleti a vlasů. 

JAMIESON VLASY, POKOŽKA, NEHTY 60 TBL. 

Speciálně upravené složení doplňku stravy k podpoře zdraví vlasů, pokožky a nehtů a růstu vlasů.

Aktivní složky se účinně podílejí na udržování vlasů, pokožky a nehtů v dobré kondici.

Cystin se skládá ze dvou molekul cysteinu. Cystein je síru obsahující aminokyselina, kterou si organismus dokáže syntetizovat, proto není esenciální.1 Síra vytváří disulfidové můstky, které jsou základním faktorem tvaru a funkce proteinů kosterní a pojivové tkáně a stability strukturálních proteinů, jako např. keratin. Keratin je vláknitý protein, který se nachází v povrchové vrstvě kůže, nehtech a vlasech. Proto je přítomnost cystinu v přípravku velmi důležitá.

Vitamín C hraje významnou roli při tvorbě kolagenu, který je důležitý pro zachování pružnosti kůže, vlasů a nehtů.2

Vitamín E chrání buňky před oxidačním stresem, čímž oddaluje jejich stárnutí.3

Zinek se podílí na syntéze bílkovin, dělení buněk a jejich regeneraci.4 Při nedostatku zinku v organizmu dochází k štěpivosti a lomivosti nehtů a ke vzniku bílých skvrn na nehtech, k vypadávání vlasů a ke kožním vyrážkám a lézím.

Methionin brání tvorbě peroxidu vodíku v koříncích vlasů. Zvýšená tvorba peroxidu vede k postupné ztrátě barvy vlasů.5

Biotin zlepšuje pevnost, tloušťku a tvrdost nehtů. Je důležitou výživnou látkou pro zdraví vlasů, protože zlepšuje metabolismus tuků ve vlasové části pokožky hlavy, čímž předchází vypadávání vlasů.6 Jelikož se zúčastňuje metabolismu tuků, zlepšuje stav kůže podporou tvorby nových kožních buněk a odstraňovaní starých na denní bázi. 

JAMIESON PUPALKOVÝ OLEJ 180 KPS.

Pupalkový, za studena lisovaný olej, je bohatým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin, které příznivě ovlivňují kardiovaskulární systém a hladinu cholesterolu v krvi. 

Olej spolu s vitamínem E posiluje imunitní systém, zmírňuje menstruační bolesti, pomáhá řešit problémy žen v menopauze a pomáhá udržovat zdravou a hydratovanou pokožku, zlepšuje její pružnost, zmírňuje záněty spojené s akné a zmírňuje příznaky spojené s ekzémy. 

JAMIESON MULTI COMPLETE PRO DOSPĚLÉ 90 TBL.

Jamieson Multi Complete pro dospělé je snadný způsob, jak získat 100 % denní potřeby vitamínů pro vaše tělo. Jeho složení splňuje doporučení Health Canada, takže si můžete být jisti, že každý den přijímáte 100 % nebo více vitamínů, které vaše tělo potřebuje! 

Vitamín A podporuje zachování dobrého zraku.

Vitamín C přispívá ke správné činnosti imunitního systému a ke správné funkci a propustnosti krevních cév.

Vitamíny C a E přispívají k ochraně buněk před oxidačním stresem.

Kyselina listová a niacin pomáhají při vyčerpání a únavě.

Vitamín D je nezbytný pro zdravý růst a udržení zdravých kostí a zubů a pro správnou činnost imunitního systému a svalů.

Literatura:
1. Aslaksen M.A. et al.: Evaluation of content and digestibility of disulfi de bonds and free thiols in unextruded and extruded diets containing fi sh meal and soybean protein sources; Animal Feed Science and Technology, 2006.
2. Peterkofsky B.: Ascorbate requirement for hydroxylation and secretion of procollagen: relationship to inhibition of collagen synthesis in scurvy; Am J Clin Nutrition,1991.
3. Traber M.G., Atkinson J.: Vitamin E, Antioxidant and Nothing More; Free Radic Biol Med, 2007.
4. Prasad A.S.: Zinc defi ciency; British Medical Journal, 2003.
5. Wood J.M. et al.: Senile hair graying: H2O2-mediated oxidative stress affects human hair color by blunting methionine sulfoxide repair; The FASEB Journal, 2009.
6. Patel D.P., Swink S.M., Castelo-Soccio L.: A Review of the Use of Biotin for Hair Loss; Skin Appendage Disorders, 2017.

..........................................................

NAŠE SOUTĚŽ O TŘI BALÍČKY PRO ZDRAVÍ A KRÁSU

Zapojte se v průběhu prosince 2022 a ledna 2023 do naší soutěže o tři balíčky produktů společnosti Jamieson, nejstaršího a největšího kanadského výrobce a distributora přírodních vitamínů, minerálů a koncentrovaných výživových doplňků. Od roku 1922 přichází Jamieson na trh s inovativními produkty nejvyšší kvality, čistoty a bezpečnosti. Stoleté jubileum společnosti jsme si připomínali celý rok na Magazínu, mj. soutěžemi o dárkové balíčky. Tato poslední soutěž končí 31. 1. 2023. Odpovězte správně na soutěžní otázku na magazin@hcom.cz (heslo JAMIESON) a získejte tak šanci na výhru.

Soutěžní otázka: Víte, které dvě aminokyseliny chránící naše vlasy, nehty a pokožku, jsou obsaženy v přípravku Jamieson Vlasy, pokožka, nehty 60tbl.?

a) Metionin, cystin

b) Arginin, cystein

Mohlo by vás také zajímat:

RESVERATROL - VÝZNAMNÝ BIOFLAVONOID
PODPORA ZDRAVÍ SILNÝMI ANTIOXIDANTY
VYHODNOCENÍ TESTOVÁNÍ DOPLŇKU STRAVY S VITAMÍNY C A D3
SELEN - MINERÁL IMUNITY I PLODNOSTI

Zpět

ČERNÝ KAŠEL AKTUÁLNĚ

Do ISIN bylo v období od 1. 1. 2024 do 24. 3. 2024 nahlášeno celkem 4253 případů pertuse. Nejvíce případů podle zprávy SZÚ hlásí kraje: Jihočeský (780x) a Středočeský (634x), následuje Vysočina (512x) a hl. m. Praha (458x), nejméně případů hlásí Olomoucký (80x) a Karlovarský (30x) kraj. Z celkového počtu letošních případů je 73 % očkovaných. Očkování u dětí je v ČR hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. V rámci přeočkování v dospělosti přispívají na očkování zdravotní pojišťovny. Nejvíce ohroženou skupinou jsou děti do jednoho roku. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje přeočkování u dospělých osob pohybujících se kolem dětí a těhotným ženám. Dále je očkování doporučeno také osobám se sníženou imunitou, chronickým onemocněním a zdravotníkům. Dle doporučení České vakcinologické společnosti ČLS JEP je možno, po dobu omezené dostupnosti vakcín Adacel a Boostrix, využít pro očkování proti černému kašli u dospělých i vakcínu Adacel Polio.

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie