Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



PÉČE O PLEŤ PODLE VĚKU JE DŮLEŽITĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍME ANEB NEJVĚTŠÍ HŘÍCHY VŮČI NAŠÍ PLETI



Česká firma Kosmetika Capri přináší svým zákaznicím jedinečné receptury. Inspiraci čerpá ve francouzských trendech, využívá pokročilé technologie výroby a přísně dbá na složení každého jednoho produktu. Ve svém portfoliu má hned tři značky: La Chèvre, Le Chaton a nyní nově nejvyšší řadu Le Chaton Exclusive.

Ředitelka firmy Ing. Jitka Poláková říká, že péče o pleť podle věku je důležitější, než si myslíme. V Magazínu nám proto co by zkušená odbornice poskytne několik rad, jak se ke své pleti chovat, jak ji respektovat a dávat jí to, co skutečně s postupujícím věkem potřebuje.

Paní ředitelko, na co se zaměřit ve 20, 30, 40 a 50 letech?

Jaké jsou největší hříchy v péči o pleť dle věku?

Ve 20 platí pravidlo „Tří". Je nutné pleť hlavně:

1. čistit od mazu kvůli hormonálním bouřím, aby se předcházelo zánětům kůže - akné,

2. hydratovat ráno i večer, aby pleť byla v rovnováze,

3. chránit krémy s biologickým ochranným faktorem nebo 15-20 SPF před pobytem venku, aby se pleť nespálila sluncem.

Největším hříchem je mačkání si pupínků, neustálé sahání na pleť během dne, nevyčištěný mobil neustále na uchu, neodličování se, spánek s make-upem, testování levných produktů, časté změny kosmetických produktů různých značek, příliš make-upů, pudrů, bronzerů, sommerů, kvůli kterým pleť nedýchá apod. 


Ve 30 už je potřeba se zaměřit na vznikající drobné vrásky okolo rtů a očí, případně mimické na čele, a tím pádem přizvat na pomoc kyselinu hyaluronovou, kterou právě pleť stárnutím ztrácí. A když jí opět pleti dodáme, tak proces stárnutí zpomalíme. Navíc pod očima začínají vznikat první tukové, toxické nebo vodnaté kruhy a otoky, které je potřeba preventivně opečovávat očními séry a tlakovými mikromasážemi.

Největším hříchem po 30 je stres, ponocování, nezdravé návyky (kouření, příliš sladkého, málo ovoce, zeleniny v jídelníčku, alkohol) - všechny nevyváženosti, včetně nedostatku sportu, se již začínají na pleti a mimice projevovat. V tomto období žena rodí, kojí a dává potomkům maximum času. Proto je pro ženu nejvyšší čas začít dodávat své pleti kvalitní výživu zvenčí - ideálně čistou, přírodní, nealergenní a testovanou (prověřenou) lokální kosmetikou. 


Ve 40 pleť ztrácí zejména elasticitu, vodu a je potřeba dodávat výživu do hlubších vrstev pokožky. Tvoří se jemné i hlubší vrásky, pleť je náchylná ke zčervenání, rozšířeným žilkám, silné dehydrataci.

Největším hříchem po 40 je používání špatné kosmetiky - kvalitou, i pro daný věk a typ pleti, nechození na profesionální kosmetickou péči - vše je na pleti už poznat (i ranní nenamazání se krémem).


V 50 pleť je ovlivněna menopauzou (úbytek ženské produkce hormonů) - pleť je jiná než dosud. Mohou se tvořit pigmentové skvrny, přemíra vrásek, výrazně suchá pleť připomínající jemný papír anebo naopak pleť může být pevná, vyživená, přemaštěná.

Největším hříchem po 50 je chovat se jako ve 30, neudělat si na sebe čas, nevědět, jakou mám pleť, nemít informace o kosmetice, kterou na sebe dávám, neradovat se ze života a přestat se zajímat o péči o sebe.


Jak často používat peeling? Liší se to podle věku?

To je dle typu a stavu pleti, někdo citlivý s jemnou náchylnou pletí by ho neměl používat vůbec, někdo jiný zase s mastnou, odolnou, pevnou pletí klidně 2x týdně...záleží na stavu pokožky. Pokud si nejsem jistá, je nejlepší poradit se s kosmetičkou.

Jak často používat pleťovou masku?

Čisticí a hydratační 1x-2x týdně u mladé dvacetileté pleti, výživnou, zpevňující a hydratační od 30 let už každý týden 1x, po 50 klidně i 2x týdně (hydratační + výživnou, zpevňující).

Od kdy používat sérum?

Od 30 let ideálně na noc, po 40 séra omezující vznik mimických vrásek (like botox) i na den pod krém.

Další tipy, rady a články k péči o pokožku naleznete na www.kosmetikacapri.cz

Designed by freepic.diller / Freepik

Zpět

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie