Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



NOVINKY Z PORTÁLU EDUCOMM 3-2019



V březnu začíná nový ročník kongresů Healthcomm Professional. Educomm je i letos partnerem těchto konferencí a pro své uživatelé nabízí možnost bezplatné účasti formou edubodů.

První kongres se uskuteční už 8. 3. 2019 v Plzni (více o kongresu ZDE).

Pro ty z Vás, kteří se na kongres nedostanete, jsme vybrali jednu z přednášek, kterou budeme přenášet živě přímo z kongresu.

Jedná se o přednášku od paní PharmDr. Jany Matuškové na téma:

Tlakoměry a diagnostické testy - doporučení pro komunikaci s pacienty a možnosti umístění v sortimentu lékárny.  Přenos je bezplatný a bude probíhat na portálu Educomm 8. 3. v čase 15.35 - 16.00 (předpokládaný čas dle kongresového programu). 

První volba lékárníka 2019

Ještě začátkem měsíce března se můžete zapojit do průzkumu První volba lékárníka a zvolit svůj přípravek první volby v jednotlivých kategoriích. Vyplněním kompletního průzkumu získáte 250 edubodů. 

Nová přednáška v systému:

Téma: Chronické žilní onemocnění

Lektor: MUDr. Júlie Černohorská, MUDr. Petra Zimolová

Absolvováním získáte 3 body.

V měsíci březnu se můžete těšit na další bonusové přednášky za edubody! 


ZAPOJTE SE DO ANKETY


VÁŠ NÁZOR JE PRO NÁS CENNOU ZPĚTNOU VAZBOU!

Máme nové video, které Vám ve 2 minutách představí portál Educomm. 

Ukázka videa ZDE

 

Zpět

ČERNÝ KAŠEL AKTUÁLNĚ

Do ISIN bylo v období od 1. 1. 2024 do 24. 3. 2024 nahlášeno celkem 4253 případů pertuse. Nejvíce případů podle zprávy SZÚ hlásí kraje: Jihočeský (780x) a Středočeský (634x), následuje Vysočina (512x) a hl. m. Praha (458x), nejméně případů hlásí Olomoucký (80x) a Karlovarský (30x) kraj. Z celkového počtu letošních případů je 73 % očkovaných. Očkování u dětí je v ČR hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. V rámci přeočkování v dospělosti přispívají na očkování zdravotní pojišťovny. Nejvíce ohroženou skupinou jsou děti do jednoho roku. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje přeočkování u dospělých osob pohybujících se kolem dětí a těhotným ženám. Dále je očkování doporučeno také osobám se sníženou imunitou, chronickým onemocněním a zdravotníkům. Dle doporučení České vakcinologické společnosti ČLS JEP je možno, po dobu omezené dostupnosti vakcín Adacel a Boostrix, využít pro očkování proti černému kašli u dospělých i vakcínu Adacel Polio.

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie