Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



NEJLEPŠÍ DEN? SPOLU V MIRAKULU!



Kdo by se nechtěl vrátit do dětství a zažít den v prostředí, kde to vypadá jako ve snu o nekončícím hraní si. Ve středočeských Milovicích se rozprostírá Park Mirakulum, který tento nevšední zážitek poskytne celé rodině a každý si zde najde to „své". Maminky se pokochají krásně upravenými rozkvetlými záhony a osázenými zahradními zídkami, tatínkové si zahrají „na vojáky" a virtuální tanky vymění za skutečné. A děti?

Čeká tu na ně zábava na rozloze 15 fotbalových hřišť (cca 10 ha) a atrakce jsou pro všechny věkové kategorie.

Dostatečný prostor nám umožňuje vytvářet v parku zóny pro jednotlivé věkové kategorie. Pro ty nejmenší tu máme třeba vesničku. A je to vesnička se vším všudy - nechybí v ní škola či obchod, ve kterém je spousta zajímavého zboží a děti mohou prodávat a nakupovat. Ve zdejší kuchyni se pak mohou pustit do vaření a ve škole si pro změnu zahrají dřevěné piškvorky, otočné pexeso a další hry," popisuje Jiří Antoš, majitel parku.

Největší lanový park v republice

V Mirakulu si můžete zahrát na opičky, protože zde pro letošní sezonu přichystali jednu zásadní novinku. Propojením Lesního města a Lanového centra vzniklo největší Lanové centrum v republice navazující na podzemní chodby, které jsou na několika místech v parku.

Lesní město patří dlouhodobě k největším atrakcím Mirakula. Mezi vzrostlými stromy tu stojí několik věží a děti i jejich rodiče se tu mezi nimi můžou procházet vysoko nad zemí po lanových stezkách a visutých můstcích. Na dohled od Lesního města je pak Lanové centrum. My jsme tato dvě místa propojili 65metrovým bludištěm. Můstky, dřevěné stezky i provazové prvky jsou v různých výškách, takže si tu na své přijdou jak předškoláci, tak teenageři," říká Jiří Antoš.

Vodní svět

Na Den dětí pravidelně v červnu zahajuje provoz i Vodní svět, který kromě osvěžení nabízí také zábavu a poučení.

Proto tu místo bazénů máme vodopád, jezírka, potůčky a říčky. Vodu, která jimi protéká, mohou děti pomocí hrází zastavovat anebo přesměrovat. Věděli jste například, jak vzniká mlha či že voda může téct i pozpátku a do kopce?" popisuje Jiří Antoš. V další části „vodní oázy" najdete třeba náhodně stříkající vodotrysky či brány s malými kyblíčky, které se plní vodou a převrhnou se na vás zrovna ve chvíli, kdy to nejméně čekáte.

Zábava na více frontách

Pokud byste si chtěli od řádění na atrakcích odpočinout a zkusit něco jiného, můžete využít místní úzkokolejku, po které jezdí elegantní parní lokomotiva. Ta vás odveze do nedalekého Tankodromu, kde si můžete zahrát na vojáky, zkusit třeba paintball či se projet bojovým vozidlem pěchoty. Otestovat můžete i novou drezínu na ruční pohon.

Bezpečnost a pohodlí pro malé i velké

Kdyby vám v parku vyhládlo, vždy je po ruce občerstvení, neboť gastrozóny zaujímají více než 2500 m2 a letos v nich přibylo 200 nových míst k sezení. Pro nejmenší návštěvníky je tu místnost, která slouží jako zázemí pro kojení a přebalování. Ani slunce se bát nemusíte. Za poslední dva roky v parku vysadili více než 200 stromů, které poskytnou v případě tropických veder blahodárný stín. Všechny herní prvky Mirakula mají potřebné certifikace bezpečnosti, v parku je navíc k dispozici pracovník profesionální zdravotní služby. Park Mirakulum je ideálním prostředím pro rodinné oslavy, dětské párty, grilování nebo firemní akce. Rezervovat si můžete soukromá Grilovací místa, Moštárnu a pro větší oslavy Kapli.

Řeč čísel

* Park byl otevřen v září 2012 na rozloze zhruba sedmi hektarů a první stavbou v něm byl hrad. Ten se stal i symbolem Mirakula.

* Postupně se park rozrostl na dnešních 10 hektarů a 200 atrakcí.

* Za dobu existence parku prošlo jeho branami přes milion návštěvníků.

* V parku je 870 metrů podzemních chodeb, které najdete pod Hradem, v Lesním městě či v areálu Gaudí.

* 2539 m2 parku zabírají gastrozóny.

*Autorem všech atrakcí je kolektiv parku Mirakulum, za vizuální podobou stojí výtvarnice Lucie Kozelská.

* Přes zimu je park zavřený, navštívit ho můžete vždy od dubna do října.

Chramst


Fota: Archiv Mirakulum

Více na www.mirakulum.cz nebo na www.facebook.com/ParkMirakulum          

Zdroj: komunikační agentura SETEVA

Zpět

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie