Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



LZE UŽÍVAT KOLAGEN I V PRŮBĚHU TĚHOTENSTVÍ A PO PORODU?



V těhotenství byste měli k přípravkům s obsahem kolagenu přistupovat opatrně a po poradě s lékařem. V období očekávání je možné užívat kolagen v čisté formě, to je hydrolyzovaný, který umí náš organizmus zužitkovat. Po dobu embryonálního vývoje potřebuje dítě kolagen typu III. Později ho nahrazuje kolagenem typu I, tedy tím, který obsahují šlachy, kosti, zuby a kůže.

Stále častěji se setkáváte s otázkou, zda je kolagen vhodný i pro těhotné ženy. I když je kolagen bílkovina vlastní lidskému tělu, nemůžeme odpovědět ano. Důvod je jednoduchý a právní. Potravinové doplňky musí mít uvedeno na obalu „Není vhodné pro děti a těhotné ženy."  O jeho užívání se poraďte raději s vaším gynekologem.

Užívání kolagenu je ale vhodné na hojení po porodu a při kojení. 

Příběh Lucie

Přečtěte si příběh Lucie (37), která začala kolagen užívat už v těhotenství. Při druhém těhotenství jí totiž hrozila ruptura dělohy a lékaři jí nedoporučili mít další dítě. Při nečekaném a neplánovaném třetím těhotenství proto byly  z její strany, ale i  ze strany lékařů,  zvažovány všechny možnosti, protože byla známa zdravotní rizika. Dnes se však Lucie těší ze tří malých ratolestí.

„Moje rekonvalescence po třetí sekci byla oproti prvním dvěma  zdaleka  jednodušší. Dokázala jsem se  úplně s přehledem  postavit na nohy už druhý den. Doma jsem byla schopná fungovat normálně, neměla jsem takové  problémy se zuby, vlasy, nehty ani s celkovým hojením ran," říká paní Lucie.

Lucie nepřestala užívat Inca Collagen ani po období rekonvalescence, což už je déle než dva roky. „Kolagen svému tělu dodávám  stále, a to hlavně kvůli  pohybovému aparátu a pleti. Nemyslím si, že je důvod s ním přestat. Po čtyřicítce se v našem těle kolagen už přestává téměř tvořit. Inca Collagen mi pomáhá zpomalovat proces stárnutí těla a opotřebování organismu," říká Lucie.

„Když jsem byla potřetí těhotná, tak jsem se  kvůli svému  zdravotnímu stavu opravdu vylekala, protože ruptura dělohy je život ohrožující stav. Radila jsem se s lékaři, jestli by mi mohl kolagen pomoci, ale spíš byli skeptičtí. Já jsem si však nastudovala a pročetla různé články s touto tématikou. Řekla  jsem  si, že když je kolagen  bílkovina, která je  v těle ve velkém množství,  je  součástí hladkého svalstva, šlach, tkaniv a kůže, tak to přece musí pomoci, když tělo není schopné samo se regenerovat po takové námaze. Po třetí sekci lékařka zhodnotila, že tam nebyl ani náznak nějakého poškození."

Ověřený český produkt

Jestli chcete pro sebe a svoje miminko to nejlepší, vyzkoušejte Inca Collagen, doplněk stravy obsahující 100% čistý mořský bio-aktivní kolagen bez přísad. Doporučená denní dávka obsahuje 3000 mg čistého kolagenu. Inca Collagen je naprosto bezpečný pro vás i vaše dítě, takže ho můžete užívat i při kojení. Doplníte si tak nezbytnou bílkovinu a zároveň chybějící energii, tolik potřebnou na to, abyste každé ráno po náročné noci zvládli s úsměvem. Odměnou vám bude šťastný úsměv vašeho miminka. 

„Pro Inca Collagen jsem se rozhodla právě proto, že jsem byla přesvědčená o jeho kvalitě. Záleželo mi na tom, z jakých zdrojů je získávaný a kde se vyrábí. Je to český produkt, je ověřený a certifikovaný. Tento kolagenový doplněk stravy je třísložkový a co je důležité, obsahuje živý kolagen. Je tedy dobře vstřebatelný a dostupný pro organismus a tělo ho považuje za vlastní. To jsou  hlavní body, na základě kterých považuji Inca Collagen za nejlepší a nejvhodnější," uzavírá spokojená maminka.

Inca Collagen se doporučuje doplnit pestrou stravou s dostatkem vitamínu C, který je nezbytný pro tvorbu kolagenu v lidském těle. Pravdou je, že čistý kolagen sám o sobě stačí, pokud přijímáte denně dostatek vitamínu C. Nezáleží na tom, jestli ho užíváte ve formě vitamínového doplňku, nebo potraviny, např. v podobě citronu. Jakékoliv látky přidané přímo do výživového doplňku s kolagenem, a to i vitamín C v podobě kyseliny askorbové, mohou snížit vstřebatelnost kolagenu. Příměsi se uchytí na fragmentech kolagenu a mohou tak bránit při přechodu kolagenu do krevního oběhu. Lepší je proto vsadit na čistý kolagen a užívat ho společně s jiným doplňkem s vitamínem C, případně si vitamín doplnit ovocem.

Inca Collagen představuje ověřený produkt s obrovským množstvím spokojených zákazníků, který má svoje pevné místo na trhu již 5 let. Obsahuje v jedné dávce až 3000 mg hydrolyzovaného kolagenu. Podporuje obnovu tělu vlastního kolagenu a regeneraci kolagenových vláken, což vede k výrazně pozitivnímu účinku viditelnému jako zlepšení vlastností pokožky, nehtů a vlasů. Vedle těchto zvenčí viditelných vlivů podporuje Inca Collagen obnovu kolagenu v celém těle, což vede k zlepšení funkčnosti všech pojivových tkání.

Článek je firemním sdělením společnosti Inca Collagen

https://www.incacollagen.cz/ 

Zpět

ČERNÝ KAŠEL AKTUÁLNĚ

Do ISIN bylo v období od 1. 1. 2024 do 24. 3. 2024 nahlášeno celkem 4253 případů pertuse. Nejvíce případů podle zprávy SZÚ hlásí kraje: Jihočeský (780x) a Středočeský (634x), následuje Vysočina (512x) a hl. m. Praha (458x), nejméně případů hlásí Olomoucký (80x) a Karlovarský (30x) kraj. Z celkového počtu letošních případů je 73 % očkovaných. Očkování u dětí je v ČR hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. V rámci přeočkování v dospělosti přispívají na očkování zdravotní pojišťovny. Nejvíce ohroženou skupinou jsou děti do jednoho roku. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje přeočkování u dospělých osob pohybujících se kolem dětí a těhotným ženám. Dále je očkování doporučeno také osobám se sníženou imunitou, chronickým onemocněním a zdravotníkům. Dle doporučení České vakcinologické společnosti ČLS JEP je možno, po dobu omezené dostupnosti vakcín Adacel a Boostrix, využít pro očkování proti černému kašli u dospělých i vakcínu Adacel Polio.

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie