Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



KNIŽNÍ NOVINKY



Marie Balíková

FORENZNÍ A KLINICKÁ TOXIKOLOGIE

Laboratorní toxikologická vyšetření

Druhé vydání

Galén, 2017

127 s., brožované

ISBN 978-80-7492-304-3

Nové a doplněné vydání úspěšné učebnice je určeno širšímu okruhu čtenářů, zejména studentům lékařských, přírodovědných či farmaceutických fakult a také specialistům v rámci profesního kontinuálního vzdělávání ve zdravotnictví, kriminalistice a justici. Poskytuje základní orientaci v komplexní toxikologické problematice - věnuje se např. farmakokinetice, biotransformaci, obecným přístupům k terapii akutních otrav, laboratorní diagnostice otrav či vývojovým trendům v analytické toxikologii a představuje jednotlivé škodliviny způsobující akutní otravy. Jedno z témat je věnováno i legislativě ve vztahu k návykovým látkám a připojeny jsou i praktické informace týkající se akutních otrav.

e-mail: objednavky@galen.cz, www.galen.cz


Kristina Höschlová

LÉKAŘEM MEZI NEBEM A HORAMI

Galén, 2017

ISBN: 9788074923210

Počet stran: 139

Formát: 130x200 mm, brožované, barevně

Vydání první

Horská medicína je tu se vším všudy. Přístroje v mrazu nesnímají, barvu obličeje těžko přes krvavé rány odhadnout. O pacientově stavu se přesvědčuji jen pohmatem pulzu svými zkřehlými prsty," popisuje Kristina Höschlová nelehké momenty práce lékaře v závějích.

Kristina Höschlová  je česká lékařka a záchranářka se specializací na anesteziologii a urgentní a horskou medicínu. Po absolvování lékařské fakulty pracovala v pražském traumacentru a u záchranné služby, byla s Lékaři bez hranic v Afghánistánu a po několik zimních sezon pracovala jako urgentní lékařka letecké záchranné služby Mont Blanc Helicopteres v Avoriaz ve francouzských Alpách.

Své napínavé zážitky a zkušenosti s horskou leteckou záchrannou službou a cestu, která ji k této práci přivedla, popisuje v knížce Lékařem mezi nebem a horami.


Jerold J. Kreisman, Hal Straus

Nenávidím tě, neopouštěj mě!

Zvládání hraniční poruchy osobnosti

Portál, 2018

brož., 256 str., 369 Kč

Pro člověka s hraniční poruchou osobnosti je život jako nekonečná horská dráha bez jasného cíle. Pro jeho blízké, ty, kteří s ním žijí, milují ho nebo ho ohrožují, to může být stejně divoká, beznadějná a frustrující jízda. Neschopnost pochopit, co se v daný okamžik stalo, následně vyvolává hlubší sebenenávist a depresi. A přesto, jak tvrdí autoři, existuje účinný přístup k léčbě a zvládání této poruchy, jejíž prognóza je při citlivém přístupu velmi nadějná.

Na mnoha příkladech z terapeutické praxe líčí příběhy lidí s touto poruchou, její příznaky, předpokládané kořeny, výskyt a představují strukturovanou metodu komunikace s hraničními osobnostmi.


Miloš Šlepecký, Ján Praško, Antónia Kotianová, Jana Vyskočilová

Třetí vlna v kognitivně-behaviorální terapii

Nové směry

Portál

brož., 232 s., 449 Kč

Nové přístupy v KBT se více zaměřují na analýzu hluboce zakořeněných vzorců uvažování a chování, jež vznikly u jedinců, kteří byli v raném dětství vystaveni škodlivému působení a u nichž v důsledku toho vznikly obtížně měnitelné způsoby uvažování a chování. Třetí vlna s sebou přinesla širokou integraci s jinými psychoterapeutickými směry, jako je gestaltterapie, existenciální psychoterapie, interpersonální psychoterapie, ego-psychologie, systemická terapie, buddhistické a jógové strategie a přístupy rodinné či narativní terapie.

https://nakladatelstvi.portal.cz/nakladatelstvi/knihy/novinky

Zpět

BRNĚNSKÝ PHARMACY EVENT

První dva fyzické kongresy pořádá Healthcomm Professional 10. dubna 2024 v brněnském hotelu OREA - VORO. Zaregistrujte se na dopolední nebo odpolední event, které jsou určené pro lékárníky, farmaceutické asistenty a další nelékařské zdravotnické profesionály. Dopolední event: 10. 4. 2024 od 8:45 do 13:30; Odpolední event: 10. 4. 2024 od 14:00 – do 19:30. Těšit se můžete na komentovanou VR prohlídku lidského žaludku s MUDr. Matejem Kuchárem, na praktickou přednášku „Fyzioterapie pro pracovníky v lékárně“, prof. RNDr. Jan Krejsek, CSc. pohovoří na téma „Astma u dospělého člověka“ a přínosné bude pro vás také sdělení MUDr. Pavla Smažíka o vlivu orálního zdraví na celkové zdraví organismu. Prvních 100 předregistrovaných získá při registraci v hotelu speciální taštičku s dárkem od Healthcommu. Pro registraci zdarma můžete použít kód od Magazínu a Educommu: EDU24. Více na https://www.healthcomm.cz

ATRAKTIVNÍ TÉMATA BŘEZNOVÉHO ON-LINE KONGRESU

Odstartovala první letošní akreditovaná akce pro lékárníky a farmaceutické asistenty - VIII. 3D 360° kongres Healthcomm Professional – Berlin, v jehož on-line prostředí můžete studovat přednášky od 13. března 2024 až do 14. dubna 2024. Registrace je dostupná prostřednictvím tlačítka "Přihlášení" na webu www.healthcomm.cz v sekci „ONLINE AKCE“. Máte možnost vybrat si mezi slovenskou nebo českou registrací. Kongres je spuštěný online na dobu 30 dní, a odborný obsah je akreditován u ČLnK, ČKFA, SKMTP a POUZP. Velkým lákadlem jsou atraktivní témata přednášek: Jarní detoxikace pomocí léčivých hub a rostlin, Imunologie člověka s důrazem na alergický zánět, Doplňky stravy pro kojící ženy, Regulace reklamy na léčivé přípravky či problematika funkční zácpy aj. Předešlého on-line kongresu se zúčastnilo přes 1500 účastníků. Využít můžete také kód MAG24 pro volný vstup. ČLnK ohodnotila celý odborný program celkem 13 body, vystudovat ale můžete i samostatné bloky za příslušný počet bodů do systému CV.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie