Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



HLEDÁTE KLÍČ K EFEKTIVNÍ KOMUNIKACI A K VYROVNANÝM VZTAHŮM?



Jistě jste se někdy setkali s člověkem, který se chová arogantně a myslí si, že je ta největší superhvězda na světě. Soutěžíme o knihu, která vám pomůže s těmito lidmi vycházet, nastavit jim hranice - co je a co není akceptovatelné z vaší strany.

S lidmi s narcistickou poruchou osobnosti je velmi složité vycházet. Přesto se o to musíme pokoušet. Třeba, když se narcisticky chová spolupracovník nebo partner, takže je nemůžeme prostě ignorovat a musíme najít způsob, jak s narcistickým člověkem komunikovat.

Kniha americké terapeutky Wendy Terrie Behary ODZBROJTE NARCISTU je dnes již klasickou svépomocnou knihou a představuje praktického průvodce komunikací s narcisty, který vám krok za krokem pomůže vyrovnat se s narcistou ve vašem životě a čelit mu.

Díky této příručce se dozvíte, jak se vymanit z nástrah narcisty a získat respekt a uznání, které si zasloužíte, a zároveň se vyhnout neproduktivním bojům o moc a nesmyslným hádkám. Autorka také zdůrazňuje důležitost péče o vlastní duševní zdraví a sebeúctu, což činí tuto knihu neocenitelným průvodcem pro osobní transformaci a seberozvoj.

Wendy Behary 
Odzbrojte narcistu
Komunikace, empatie, strategie
Překlad Ivo Müller
Portál, 2024
Brož., 240 s., 449 Kč

Praktický průvodce vás provede zvládáním vztahu s člověkem s narcistickou poruchou osobnosti.

Autorka nabízí techniky efektivní komunikace a ukazuje, jak se nenechat zahnat do pasti.

Knihu provázejí četné příklady z praxe. Díky praktickým příkladům, cvičením a konkrétním scénářům z reálného života si čtenáři mohou lépe představit, jak aplikovat naučené strategie ve svém vlastním životě. 

Ukázka z knihy:

...Předchozí kapitoly vám daly nahlédnout kořeny narcismu, přinesly koncepční rámec pro porozumění těmto náročným lidem a poskytly zázemí v několika oborech psychologické vědy, které jsou základem strategie pro změnu vašeho vztahu s narcistou. Tato strategie obvykle zahrnuje čtyři fáze:

1. Pozorování: Pozorujete konkrétní chování, reakce a interakce, které jsou typické pro vztah mezi vámi a narcistou.

2. Zhodnocení: Pozorování a vhledy vám umožní vyhodnotit dynamiku vašeho vztahu přesněji a snad i více nezaujatě.

3. Identifikace: Zhodnocení vám umožní pojmenovat schémata, která vyvolávají neefektivní reakce na zvládání, a rozpoznat škodlivé chování u obou z vás.

4. Diferenciace: Identifikace používaných schémat a způsobů zvládání vám umožní odlišit prožitky zakořeněné v paměti a v temperamentu od současných okamžiků tady a teď, čímž se osvobodíte k autentickému, pevnému a důvěryhodnému hlasu...

NAŠE SOUTĚŽ O 3 KNIHY ODZBROJTE NARCISTU 

Odpovězte správně na položenou otázku a můžete se stát jedním ze tří výherců této skvělé příručky americké terapeutky Wendy Terrie Behary, která se ve své praxi specializuje na narcismus a vysoce konfliktní páry.

Soutěž potrvá do 10. května 2024. Pište na magazin@hcom.cz, heslo KNIHA.

Soutěžní otázka: Existuje kniha Wendy Behary Odzbrojte narcistu také jako e-kniha?

a) ANO

b) NE

Více informací na https://obchod.portal.cz/novinky

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

BĚH PRO MIMINKA DO DLANĚ

První květnovou neděli je Světový den rodičů předčasně narozených dětí. 5. května 2024 se můžete aktivně přidat k charitativní akci Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. K účasti se může registrovat jednotlivec, rodina či kolektiv a zvolit si výši příspěvku a neonatologické oddělení, které si přeje podpořit. Pak už stačí se 5. května kdekoliv a kdykoliv vydat na libovolně dlouhou trasu a svou aktivitu zaznamenat ve výsledném formuláři. Všechny informace k registraci najdete na www.darujme.cz/beh.

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie