Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



HEALTH COMMUNICATION V ROCE 2018



V únoru začíná pravidelný cyklus odborných kongresů HealthComm Professional, proto je ten pravý čas na rozhovor s ředitelem společnosti Health communication - Zdeňkem Břeněm. Jaké novinky letos společnost chystá, kam se posouvá její vývoj, kam směřuje on sám? A protože je Zdeněk Břeň velmi kreativní člověk s neutuchajícím entuziasmem, který doprovází i humor, dovolili jsme si na závěr i pár otázek tzv.„na tělo".

Zdeňku, jednoduchá otázka „na rozjezd": Jak hodnotíte rok 2017?

V loňském roce se naše společnost snažila podniknout ve všech produktech další inovační kroky směřující k ještě příjemnějšímu studiu, nebo k silnějšímu prožitku a efektivnímu využití času účastníků na kongresech a konferencích. Velmi kladně přijatou novinkou byla v roce 2017 virtuální realita - Virtuální lékárna, kterou v letošním roce představíme již v originálním provedení - jako jediní - pro lékárny v České republice. Vytvořili jsme dále pro účastníky kongresů mobilní aplikaci pro moderní a efektivní komunikaci. Velmi nás rovněž potěšila účast na našich 10 kongresech v loňském roce. Na naše kongresy dorazilo (i přes změny v kreditním vzdělávání) někde i více nebo stejně účastníků jako v roce 2016. Vzdělávací portál educomm.cz dosáhl hranice 8000 registrovaných studujících! Během roku 2017 studovalo aktivně v jeho prostředí více než 3500 studujících.

Který z rodiny HealthComm projektů či produktů se Vám jeví jako nejrychleji rostoucí?

Tak bez dlouhého přemýšlení musím vybrat video interaktivní Magazín Healthcomm.cz. Jeho měsíční nárůst čtenosti v lékárnách nám potvrzuje naši správnou volbu: ušetřit něco z lesů této planety :-) a využít kolegů z oddělení produkce k vytvoření interaktivní verze časopisu pro české lékárníky. Ale samozřejmě stálicí v dynamickém růstu je bez pochyb portál Educomm.cz, který registruje více než 8000 uživatelů z většiny lékáren v České republice.

Pochvala Magazínu nás těší, děkujeme. A co jiné profese, než jsou zaměstnanci lékáren, máte i pro ně nové projekty?

Ano, během roku 2017 jsme rozvíjeli ve spolupráci s odborníky naše další projekty pro vzdělávání ostatních pomáhajících profesí. Byli jsme ve fázi plnění projektů odborným obsahem, a to se kolegům v minulém roce podařilo. Dnes mohou studovat zdravotní sestřičky na portálu www.edusestra.cz, lékaři na portálu www.edumedic.cz, zubní lékaři na www.edudental.cz.

Budete otevírat další projekty vzdělávání?

Ne.:-) Nebo jinak, to Vám teď neprozradím... Přemýšlíme a jsme poptávání k dalším projektům, ale chceme odvádět kvalitní edukační činnost a přinášet opravdu erudovaný obsah a budovat tak moderní formu vzdělávání. Proto budeme naše další kroky velmi pečlivě zvažovat.

Na co se můžeme těšit v roce 2018?

Těch nových překvapení bude v roce 2018 víc, než dost. Dovolte mi všechny pozvat na kongresy HEALTHCOMM ProfessionaL 2018. Myslím, že stojí za to přijít se podívat na letošní přednášky, na program a doprovodné aktivity během dne, jako jsou nová 3D VIDEA nebo VIRTUÁLNI REALITA. A možná už nejen v České republice...

A portál Educomm.cz? Užívejte si s námi moderní prostředí edukace. Služby pro studující a odměny za Vaše studium v čase, kdy sami chcete studovat. Brzy Vás překvapí například Právní poradna nebo řazení úspěšných uživatelů a lékáren v novém kabátě. 

Poslední vzkaz Vašim klientům?

Nás vzdělávání baví, tak ať Vás baví s námi! A pokud ještě nejste našimi klienty, přijďte a uvidíte, že Vás svým přístupem nakazíme :-)

7 otázek na tělo, Zdeňku:

1. Kolik vážíte?

104 kg. To vím naprosto přesně, ale vzhledem k soustavně zatnutým břišním svalům to nevypadá nijak špatně. (Velký smích)

2. Kde budete v tomto roce nejdál od domova?

Cestoval jsem v loňském roce. Letos bych rád zůstal v České republice a určitě pobudu v Chorvatsku s rodinou.

3. Co máte (velmi) rád?

Mou drahou polovičku a samozřejmě rodinu a našeho juniora - vnučku. Dál mám rád dobré víno, dobré jídlo, pocit z dobře stráveného dne a pohyb, pokud mi čas dovolí, ale to není výmluva :-)

4. Co Vám (hodně) vadí?

Dny bez sluníčka, hloupost a lhostejnost lidí, současný stav společnosti a chování lidí na sociálních sítích a k sobě samým a špatné víno a jídlo.

5. Užíváte nějaké léky a doplňky stravy?

Vysoký tlak mě už dostihl - tak tady jedna pilulka a z bylinek Kotvičník zemní. Mám stále pocit dostatku energie. Proto jinak žádné další léky nebo doplňky stravy neužívám.

6. Co Vám vytýkají Vaši nejbližší a spolupracovníci?

Hm, ...určitě moji rychlost. Díky ní někdy měním rychle i svá rozhodnutí. Občas velmi rychle, což nemusí být vždy ku prospěchu věci. (Velký smích)

A v nočních hodinách chrápu...většinou. Na kongresech musím mít proto vždy svůj pokoj daleko od kolegů. 

7. Proč děláte tuhle práci, Zdeňku?

Kterou myslíte? Mám jich víc.... Řízení společnosti zabývající se vzděláváním a marketingem ve vzdělávání? Zatím mě to baví a naplňuje. Až nebude, nebudu ji už dělat.

Velmi rád se věnuji profesnímu koučingu u svých klientů, ale tolik času při realizaci projektů už nemám. Nyní aktivujeme zcela nový projekt na vzdělávání online EDUWIN.CZ. 

Děkujeme za rozhovor a hlavně za upřímnost.

Chramst

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

BĚH PRO MIMINKA DO DLANĚ

První květnovou neděli je Světový den rodičů předčasně narozených dětí. 5. května 2024 se můžete aktivně přidat k charitativní akci Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. K účasti se může registrovat jednotlivec, rodina či kolektiv a zvolit si výši příspěvku a neonatologické oddělení, které si přeje podpořit. Pak už stačí se 5. května kdekoliv a kdykoliv vydat na libovolně dlouhou trasu a svou aktivitu zaznamenat ve výsledném formuláři. Všechny informace k registraci najdete na www.darujme.cz/beh.

KONČÍ HLAVNÍ HYGIENIČKA SVRČINOVÁ

Vláda odvolala 24. dubna na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika převezme kompetence ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech. Pavla Svrčinová uvedla, že se chce v dalším období věnovat především pedagogické činnosti na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity.

NOVÝ ŘEDITEL SÚKL

MUDr. Tomáše Boráně jmenoval ministr zdravotnictví k 1. květnu 2024 novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Má mj. zajistit hladkou implementaci novely zákona o léčivech a zlepšení spolupráce se zástupci lékáren a dalšími aktéry lékového trhu. MUDr. Tomáš Boráň má zkušenosti z vědecké činnosti na Akademii věd ČR i akademické činnosti na 3. LF UK. Od roku 2009 je zaměstnán v SÚKL, naposledy na pozici ředitele sekce registrací léčiv. Od roku 2024 je také členem pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví pro posílení dostupnosti strategicky významných léčiv.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie