Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



EDUCOMM V NOVÉM



Od 15. října se mohou všichni lékárníci a farmaceutičtí asistenti vzdělávat v novém, vylepšeném prostředí zavedeného vzdělávacího video portálu Educomm.cz. Realizované změny přinesou větší rychlost, přehlednost, komfort studia a další benefity tak, aby lépe odrážely trendy v procesu odborné edukace. Jak novinky fungují a nakolik budou pro uživatele přínosné, pozná každý, kdo na portál od nynějška vstoupí, přesto nám to nedalo a vyzpovídali jsme člověka, který za Educommem stojí od jeho počátku, projektového manažera Patrika Doláka.

Patriku, dnes se spouští nová platforma oblíbeného portálu Educomm.cz, jaké byly důvody ke změně úspěšného projektu?

Důvody byly celkem tři. Chtěli jsme Educomm více modernizovat graficky, ale přitom zachovat přehlednost a jednoduchost studia. Aby zkrátka byl Educomm komfortní pro všechny věkové kategorie tak, jak tomu bylo doposud. Dalším důvodem byly nové funkce. Máme v týmu spoustu nápadů, ale některé, byť skvělé, nešlo v původní platformě realizovat. Proto jsme museli vytvořit nové prostředí. No, a tím posledním důvodem bylo zrychlení načítání. Educomm totiž pracuje s velkým množstvím dat, a to se občas projevuje i na rychlosti jeho načítání. Tohle byl také náš cíl.

Podařilo se tedy splnit všechny tyto cíle na 100 %? Co bude tou zásadní změnou, která čeká uživatele po přihlášení?

Ano, věřím, že se nám podařilo po roce a půl vývoje splnit vše. Ovšem teprve první dojmy a názory uživatelů nám to potvrdí. Zásadní změnou je nové prostředí, které se výrazně liší od původního. Pro prvotní orientaci jsme připravili pro uživatele instruktážní video tutoriál, který jim bude k dispozici hned po přihlášení. Jako každá změna, bude i tato chtít svůj čas, ale věříme, že změna je cestou kupředu a bude přínosem lékárníkům v oblasti vzdělávání z pohodlí domova. 

Podle Vás, Patriku, jaká nová funkce potěší uživatele na portálu nejvíce?

Nedokážu odhadnout, která nejvíc, protože těch nových funkcí je celá řada. Určitě uživatele potěší celkové zrychlení systému, načítání stránek. Dále si myslím, že se bude líbit funkce, která se jmenuje Denní bonusy. Chtěli jsme udělat vzdělávání nejen poučné, ale i hravé, proto si uživatel po přihlášení může vybrat svou denní odměnu, která spočívá v drobnostech. Potěšit i motivovat může například zobrazení citátu, myšlenky dne nebo zisk edubodů či odměn, které budeme pravidelně připravovat. Educomm je tady pro Vás 24 hodin denně a těší se na každou Vaši návštěvu. Nikdy nevíte, čím Vás překvapí - odmění.

Máte připraveno něco speciálního pro premiérové spuštění?

Ano, můžu prozradit, že pro první návštěvníky nového prostředí jsme připravili do zmiňovaných denních bonusů odměny v celkové hodnotě 20. 000 Kč, které systém náhodně vybere, takže se určitě vyplatí být mezi prvními. 

Vím, že jste se hodně zaměřovali na aktivní studující, kteří se vzdělávají pravidelně, co se připravilo pro ně?

Je to tak. V nové verzi jsme se zaměřili na spuštění tabulek aktivních uživatelů a lékáren. V předchozím Educommu tyto tabulky byly rovněž, ale pouze v informativní podobě. Nyní tato funkce začne fungovat naplno. Když to vezmu ve stručnosti, tak uživatel Educommu vidí své pořadí v porovnání s ostatními v tabulkách aktivních uživatelů a lékáren. Prvních 600 pozic je rozděleno do skupin gold, silver, bronz a jsou pro ně připravené odpovídající benefity. Ty získají právě za aktivní a pravidelné vzdělávání. Tabulky uživatelů nejsou historicky od začátků Educommu, jak tomu bylo dříve, ale nově s termínem od 1. 10. 2018, takže jsou pro každého stejné startovní podmínky. Pro správné spárování uživatele k lékárně je zapotřebí při prvním přihlášení vyplnit své IČZ číslo lékárny, nebo si vybrat lékárnu ručně podle adresy a číslo se přiřadí samo. 

Co ještě našim čtenářům můžeme prozradit o nové verzi Educommu? Chcete uživatelům něco vzkázat?

Lékárníci, farmaceutičtí asistenti, přesvědčte se sami přihlášením na Váš účet v Educommu!

Zrealizovaných změn je spousta a lepší, než o nich číst, je podívat se na ně osobně. Navíc, budete-li mezi prvními, máte šanci získat odměny. A dojmy si nenechávejte pro sebe, budeme rádi za zaslání podnětů k vylepšení a těšíme se na reference, jak se Vám v novém prostředí studuje.

Děkujeme za rozhovor a přejeme portálu Edcomm (v novém podzimním kabátu) hodně spokojených uživatelů.

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

SVĚTOVÝ DEN ZDRAVÍ 7. 4.

7. 4. 1950 vznikla Světová zdravotnická organizace – WHO (World Health Organization). Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. Zároveň ukazuje, že se WHO neustále snaží o vymýcení různých nemocí, o snižování nemocnosti a úmrtí po celém světě. Činnost této organizace je zaměřena především na prevenci. 7. dubna se tedy zkuste zamyslet, kdy jste byli naposledy na preventivních prohlídkách a naplánujte si je! Ministr Zdraví, ideová a expertní interdisciplinární platforma spojující profesionály z různých oblastí, zjistila, že 14 % Čechů nepodstoupilo za posledních 10 let žádnou preventivní návštěvu u lékaře.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie