Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



DODÁVEJTE KŮŽI OPTIMÁLNÍ DÁVKU HYDRATACE KAŽDÝ DEN



Mládí se chlubí světu pokožkou plnou vody, krásně hydratovanou, která obličeji dává plné tvary, pevné kontury a sametový nádech. Ale již od 20 let věku začíná kůže neúprosně vodu ztrácet. Tento jev je označován vědeckým názvem ILW (Insensible Loss in Water). Při stárnutí je tento nedostatek hydratace zodpovědný za tvorbu jemných rýh a vrásek, za ztrátu hutnosti nebo za deformaci obrysů obličeje. Nejlepším spojencem v boji proti vráskám je VODA... 

Mladistvá pleť je perfektně hydratovaná. Kyselina hyaluronová je klíčovým faktorem pro hydrataci naší pleti. V průběhu času se schopnost buněk vyrábět vlastní kyselinu hyaluronovou snižuje. Kolem 50ti let věku zůstává v těle pouze 50 % vody. Kůže je dehydratovaná, začíná ztrácet pružnost a pevnost. Objeví se vrásky a jemné linky ... náš mladistvý vzhled pomalu mizí.

DODÁVEJTE KŮŽI OPTIMÁLNÍ DÁVKU HYDRATACE KAŽDÝ DEN

Tuto výzvu posílá ženám od roku 2008 francouzská kosmetická značka Rexaline, která byla vyvinuta v laboratořích AG LABS. Tyto laboratoře sdružují tým fyziků a chemiků, kteří se specializují na vývoj vysoce účinných antiaging kosmetických produktů a jsou objeviteli několika patentů. Relaxine nabízí řešení pro krásu žen od 20 do 70 let, všech typů pleti. Tajemstvím je složení s duální kyselinou hyaluronovou.

Průkopník na trhu v hyper-hydrataci, jako účinný prostředek v boji proti stárnutí.

Duální kyselina hyaluronová pro dvojí účinek:

1. Kyselina hyaluronová s vysokou molekulovou hmotností kompenzuje ztrátu vlhkosti na povrchu pokožky a vytváří okamžitý vyhlazující efekt.

2. Fragmentovaná kyselina hyaluronová s nízkou molekulovou hmotností umožňuje hlubší penetraci epidermis k stimulaci přirozené produkce kyseliny hyaluronové. Hustota pokožky je obnovena a vrásky jsou redukovány zevnitř a vytváří dlouhodobý účinek.


NAŠE SOUTĚŽ O HYPER-HYDRATAČNÍ OBNOVUJÍCÍ MASKU PRO VŠECHNY TYPY PLETI Hydra-Shock 75ml. 

NOVÝ REXALINE KOMPLEX

Duální kyselina hyaluronová + Červená řasa a Pouštní růže

SPECIFICKÉ AKTIVÁTORY:

Extrakt z heřmánku: uklidňuje

Vitamin E: antioxidant

Gelově-krémová maska, která je hladká a svěží, je ideální pro všechny typy pleti, zvláště pak pro pleť stresovanou, suchou a dehydratovanou.

  • Zklidňuje a revitalizuje pokožku
  • Zvlhčuje a osvěžuje
  • Intenzivně vyhlazuje jemné vrásky
  • Pro intenzivní rozjasnění: nechte působit 10 až 15 minut
  • Pro intenzivní vypnutí: nechte působit celou noc
  • Pro opravu křivek: používejte pravidelně po dobu 7 dní.

Hydratace [+138%] (1) Vyhlazení [83%] (2) Vypnutí [83%] (2) Projasnění [97%] (2)

Reference: (1) Instrumental test conducted by AMA independent laboratories on a representative panel of 10 women after 15 minutes. (2) Self assessment tests conducted by AMA independent laboratories on a representative panel of 30 women after 15 minutes.

Soutěžte s Magazínem o hydratační masku Rexaline!

Odpovězte správně na otázku na magazin@hcom.cz do konce srpna a můžete se stát jedním z pěti šťastných výherců.

Soutěžní otázka

V roce 2016 došlo k inovaci řady Rexaline Hydra a k duální kyselině hyaluronové se přidaly další dvě silné aktivní rostlinné látky, které obohatili Rexaline komplex. Které to jsou?

Nápověda: https://rexaline.com/en/

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

SVĚTOVÝ DEN ZDRAVÍ 7. 4.

7. 4. 1950 vznikla Světová zdravotnická organizace – WHO (World Health Organization). Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. Zároveň ukazuje, že se WHO neustále snaží o vymýcení různých nemocí, o snižování nemocnosti a úmrtí po celém světě. Činnost této organizace je zaměřena především na prevenci. 7. dubna se tedy zkuste zamyslet, kdy jste byli naposledy na preventivních prohlídkách a naplánujte si je! Ministr Zdraví, ideová a expertní interdisciplinární platforma spojující profesionály z různých oblastí, zjistila, že 14 % Čechů nepodstoupilo za posledních 10 let žádnou preventivní návštěvu u lékaře.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie