Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Online informace pro lékárny



BUNĚČNÁ VODA PRO ZDRAVOU A DLOUHODOBĚ KRÁSNOU POKOŽKU



Institut Esthederm a jedinečná celulární voda Cellular Water Mist

Institut Esthederm je francouzská profesionální kosmetika s více než 40ti letou historií. Je součástí společnosti NAOS, která sdružuje 3 značky - BIODERMU, INSTITUT ESTHEDERM a ETAT PUR. Společným rysem těchto tří značek je ekobiologický princip, který přistupuje k pokožce s respektem a vnímá ji jako živý ekosystém.

Základním principem značky Institut Esthederm je pokožce pomoci obnovit zdroje, které postupem času přirozeně ztrácí. Připomenout ji mechanismy, které již zná, a znovu ji naučit se chovat jako když byla mladá a plná energie.

Víme, že vlivem stárnutí kůže dochází ke zpomalení buněčného metabolismu, hromadění volných radikálů, ztrátě výživy a vody v pokožce. Pleť vypadá starší, unavená, bez života. Pro správné fungování pokožky je potřeba pečovat o každou buňku a vytvořit ideální prostředí pro její správné fungování. Proto se Institut Esthederm zaměřil na to nejvíce elementární v pokožce - na vodu.

Naše kůže je až ze 70 % tvořena vodou a proto je pro buňky prostředí, ve kterém se nachází, extrémně důležité. Voda nesmí být příliš mineralizovaná, aby nezpůsobovala smrskávání buněk, ani příliš hypotonická. Většina dermokosmetických produktů používá ve svých produktech demineralizovanou vodu, které pro pokožkové buňky není svým složením ideální.

Před více než 20ti lety vytvořil Institut Esthederm ve svých laboratořích ve Francii naprosto unikátní vodu, kterou používá ve všech svých produktech. Její složení je patentované a má potvrzenou svou účinnost klinickými studiemi. Tato voda, kterou nazýváme buněčnou, poskytuje pokožkovým buňkám ideální prostředí a nejen to.


Tato fyziologická, 100% biomimetická voda zároveň chrání pokožku pomocí širokospektrálních antioxidantů před útoky volných radikálů, které mohou způsobovat například mikrozáněty, vrásky nebo pigmentové skvrny. 


Dalším, důležitým parametrem pro správné fungování buněk je dostatek energie

Výrazným benefitem celulární vody je její vliv na zvýšení buněčného metabolismu. Bylo prokázáno, že používáním produktů s celulární vodou dochází k navýšené tvorbě molekul energie ATP v pokožkových buňkách až o 59 %. Díky tomu má každá jedna buňka mnohem více síly na vlastní regeneraci, tvorbu nových buněčných struktur či komponent v extracelulární matrix jako je například kolagen a elastin nebo kyselina hyaluronová.

Díky složení Celulární vody, které je naší pokožce velmi dobře známé, dochází také k lepší penetraci účinných látek z krémů a sér. Buněčná voda tedy působí jako tzv. BOOSTER péče o pleť. 

Celulární voda Cellular Water Mist je celosvětově nejprodávanější produkt od Institut Esthederm, která nesmí chybět v denní rutině péče o pleť žádné ženy.

Používá se ráno a večer na vyčištěnou pokožku, nebo kdykoliv během dne pro doplnění hydratace.

Kyselina hyaluronová obsažená v Cellular Water Mist okamžitě hydratuje a dodává pocit svěžesti.

Je vhodná pro každý typ pleti, včetně té nejcitlivější.

 

Věděli jste, že kyselina hyaluronová je molekula, která se přirozeně v našem těle vyskytuje? Její úlohou je zadržování vody v pokožce. Postupem času však naše kůže ztrácí schopnost vodu zadržovat a této molekuly krásy si tvoří méně a méně.

Pokud chcete dodat pokožce maximální dávku hydratace a komfortu kombinujte Cellular Water Mist s hydratačním krémem INTENSIVE HYALURONIC od Institut Esthederm. Tento hedvábně jemný krém kombinuje 3 různé formy kyseliny hyaluronové pro maximální hydrataci ve všech vrstvách epidermis. Navíc obsahuje účinnou látku, která zpomaluje degradaci kyseliny hyaluronové a tím pomáhá pokožce udržovat správnou hladinu hydratace po delší dobu.

INTENSIVE HYALURONIC krém poskytuje pokožce ochranný štít před agresivními vnějšími vlivy jako je slunce, smog nebo volné radikály a zanechává pokožku po nanesení maximálně hydratovanou, komfortní a rozzářenou.

Mimické vrásky jsou vyhlazeny, pleť je vyplněná a mladistvá.

INTENSIVE HYALURONIC krém je možné používat ráno a večer na vyčištěnou pleť po aplikaci Cellular Water Mist. 

 

Institut Esthederm je postaven na kombinování expertního salónního ošetření a používání špičkových produktů v domácí péči. Pouze tak je možné docílit maximálního efektu s dlouhotrvajícím účinkem. 


NA VLASTNÍ KŮŽI S FRANCOUZSKOU KOSMETIKOU INSTITUT ESTHEDERM!

Pokud chcete pro svoji pleť udělat maximum, můžete se zapojit do naší rubriky a získat možnost otestovat hned 2 produkty z portfolia francouzské profesionální kosmetiky Institut Esthederm: Cellular Water Mist a hydratační krém Intensive Hyaluronic.

 

Pročtěte si pozorně článek a vyberte správné tvrzení o Celular Water Mist do 29. 3. 2021 na na magazin@hcom.cz (heslo IE). Pro sedm vylosovaných budeme mít na konci března připravený testovací balíček s oběma produkty. Během dubna bude našich sedm statečných hýčkat svoji tvář těmito prémiovými přípravky a v květnu všem ostatním poreferují, jak byli s kosmetikou spokojeni.

 

Vyberte jedno správné tvrzení o Celular Water Mist od Institut Esthederm:

a) Původ vody od Institut Esthederm je pramenitý, řadí se mezi tzv. termální vody vyvěrající ve Francii, v oblasti Provance.

b) Složení celulární vody je totožné s vodou v naší pokožce, obohacená je navíc o antioxidanty, kyselinu hyaluronovou a energizující molekuly. Zachovává kvalitu a rozmanitost kožního mikrobiomu.

c) Jedná se o demineralizovanou vodu, která vyrovnává kožní pH a aplikuje se na pokožku jako lotion na závěr čištění.

Zpět

PREVENCE KARDIO-VASKULÁRNÍCH CHOROB ONLINE

Od 29. května do 27. června 2024 můžete vystudovat odborný program kongresu KARDIO 2024, osvojit si aktuální poznatky z problematiky kardiovaskulárního zdraví, obohatit vaše poradenské programy v lékárně, seznámit se s novinkami lékárenského trhu nebo posílat své dotazy na přednášející tak, abyste měli takové informace, které pro vás budou využitelné v praxi. Na akreditovanou akci pro zaměstnance lékáren, kterou pořádá Healthcomm Professional, se můžete registrovat již nyní na www.healthcomm.cz/online-akce

STAN PROTI MELANOMU

Přijďte si zdarma a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na prevenci rakoviny kůže proběhne letos již po osmnácté. Generálním partnerem je lékárenská síť Dr. Max. V mobilních stanech vybavených nejmodernějšími dermatoskopy bude pro zájemce k dispozici nejen samotná diagnostika pigmentových znamének, ale také odborné poradenství ohledně vhodné ochrany před slunečním zářením. V loňském ročníku akce bylo vyšetřeno celkem 3 655 osob a odhaleno bylo 103 zhoubných nádorů. Stany se v dubnu 2024 otevřou vždy od 10 do 18 hodin: 22.–23. 4. Praha, Václavské náměstí; 29. 4. Brno, náměstí Svobody; 30. 4. Ostrava, Shopping Park Avion. Více na stan.denmelanomu.cz

LEGIONELÓZA NA VZESTUPU

Letos onemocnělo Legionelózou už 104 osob, meziročně nejvíc za posledních deset let. Odborníci ze SZÚ odhadují, že na vině může být častější snaha lidí ušetřit za ohřev vody. Bakterie Legionelly se množí velmi rychle při teplotách mezi 25 a 45 °C. Studenou vodu je proto potřeba držet pod 20 °C a teplou nad 50 - 60 °C s možností ji ještě přihřát, aby bakterie zahynuly. Bakterie Legionelly se šíří ve vodovodním potrubí, ale také klimatizací, aerosolem z domácích zvlhčovačů a fontán. Onemocnění obvykle začíná horečka, třesavka, bolení hlavy a svalová bolest. Následuje suchý neproduktivní kašel a bolesti na prsou a dochází k rychlému vývoji těžké formy pneumonie. K redukci bakterie ve vodě lze dojít pravidelnou spotřebou, termickou úpravou (teplota vody optimálně nad 55°C na všech místech systému) či chemickou dezinfekcí. Základem je ale pravidelná kontrola a údržba vodovodního systému.

SVĚTOVÝ DEN ZDRAVÍ 7. 4.

7. 4. 1950 vznikla Světová zdravotnická organizace – WHO (World Health Organization). Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. Zároveň ukazuje, že se WHO neustále snaží o vymýcení různých nemocí, o snižování nemocnosti a úmrtí po celém světě. Činnost této organizace je zaměřena především na prevenci. 7. dubna se tedy zkuste zamyslet, kdy jste byli naposledy na preventivních prohlídkách a naplánujte si je! Ministr Zdraví, ideová a expertní interdisciplinární platforma spojující profesionály z různých oblastí, zjistila, že 14 % Čechů nepodstoupilo za posledních 10 let žádnou preventivní návštěvu u lékaře.

DOPORUČUJEME


JAKÉ TÉMA BY VÁS ZAUJALO V ČLÁNKU ČI PŘEDNÁŠCE?

verbální komunikace
neverbální komunikace
empatie